• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage ses450 alinir mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tuç
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tuç

Yeni Üye
İsim
1T2u3g4c5e
Daha fazla  
İsim
1T2u3g4c5e
Herkese merhaba . Espresso icin daha yeniyim ilk defa bir kahve ogutucu sipariş ettim euroka mignon specialita. Henüz hangi espresso makinesini alacağıma karar veremedim. Kahve öğütücü biraz butcemi aştığı için makineyi biraz daha f/p secicem. Sage ses450 indirime girmesini bekliyorum sizce nasıldır? Aldığım öğütücüyle guzel performans yakalayabilirmiyim ?

selamlar bende yaklaşık 6 ay önce espresso deneyimime sage 450 alarak başladım . iyi yanlar; makinenin kullanımı çok kolay, tasarımı güzel , çok çabuk hazır moduna geçiyor . fiyatına göre iyi bir espresso verdiğini düşünüyorum. yanında gelen sepetler ve pitcher ideal . kötü yanı ise yanında gelen tamper plastik, güzel bir tamper ve bir dipsiz portafilter almak gerekiyor , hafif bir makina portafilterı takarken vs makinayı tutmak gerekiyor. espresso çekilmeye başlandığında bardağı ufaktan tutman gerekebiliyor bu sırada tartım ve süre işleri biraz can sıkıyor biraz emek istiyor kısacası :). tümüyle baktığımda eksik yanları çok minör şeyler bence gözardı edilip alınabilir bir makina , ama almadan önce başlangıç seviyesi lelit gaggia vb makinalarıda incelemenizi öneririm. ek olarak alıcağınız değirmen jx pro gibi çok ince ayarlı olmalı aksi takrirde akış kontrolünü sağlamak çok zor.

selamlar bende yaklaşık 6 ay önce espresso deneyimime sage 450 alarak başladım . iyi yanlar; makinenin kullanımı çok kolay, tasarımı güzel , çok çabuk hazır moduna geçiyor . fiyatına göre iyi bir espresso verdiğini düşünüyorum. yanında gelen sepetler ve pitcher ideal . kötü yanı ise yanında gelen tamper plastik, güzel bir tamper ve bir dipsiz portafilter almak gerekiyor , hafif bir makina portafilterı takarken vs makinayı tutmak gerekiyor. espresso çekilmeye başlandığında bardağı ufaktan tutman gerekebiliyor bu sırada tartım ve süre işleri biraz can sıkıyor biraz emek istiyor kısacası :). tümüyle baktığımda eksik yanları çok minör şeyler bence gözardı edilip alınabilir bir makina , ama almadan önce başlangıç seviyesi lelit gaggia vb makinalarıda incelemenizi öneririm. ek olarak alıcağınız değirmen jx pro gibi çok ince ayarlı olmalı aksi takrirde akış kontrolünü sağlamak çok zor.
Kahve öğütücü olarak euroka mignon specialita aldim. Dipsiz portafilter ve tamper vs onları da aldım. Çok sorun yaratan şeyler değilse dış görünüş olarakta güzel bir makina güzel kremali bir espresso yapabiliyorsa diğer sorunlar büyük degilmis .

Amazondan neuoza marka dipsiz portafilter ve yine aynı markadan dağıtıcı ve tamper 2si bir arada olanı sipariş verdim .

Kahve öğütücü olarak euroka mignon specialita aldim. Dipsiz portafilter ve tamper vs onları da aldım. Çok sorun yaratan şeyler değilse dış görünüş olarakta güzel bir makina güzel kremali bir espresso yapabiliyorsa diğer sorunlar büyük degilmis .
Amazondan neuoza marka dipsiz portafilter ve yine aynı markadan dağıtıcı ve tamper 2si bir arada olanı sipariş verdim .

Bende neuoza ürünlerini satın almıstım cokda memnunum öğütücüde gayet iyi sanırım :) kalibrasyonu iyi yaptıktan sonra krema almakla alakalı bır sorun yasamadım o konuda rahat olabilirsin

Ekli dosyalar

• espres-min.jpeg
    espres-min.jpeg
    70 KB · Görüntüleme: 27
selamlar bende yaklaşık 6 ay önce espresso deneyimime sage 450 alarak başladım . iyi yanlar; makinenin kullanımı çok kolay, tasarımı güzel , çok çabuk hazır moduna geçiyor . fiyatına göre iyi bir espresso verdiğini düşünüyorum. yanında gelen sepetler ve pitcher ideal . kötü yanı ise yanında gelen tamper plastik, güzel bir tamper ve bir dipsiz portafilter almak gerekiyor , hafif bir makina portafilterı takarken vs makinayı tutmak gerekiyor. espresso çekilmeye başlandığında bardağı ufaktan tutman gerekebiliyor bu sırada tartım ve süre işleri biraz can sıkıyor biraz emek istiyor kısacası :). tümüyle baktığımda eksik yanları çok minör şeyler bence gözardı edilip alınabilir bir makina , ama almadan önce başlangıç seviyesi lelit gaggia vb makinalarıda incelemenizi öneririm. ek olarak alıcağınız değirmen jx pro gibi çok ince ayarlı olmalı aksi takrirde akış kontrolünü

Merhaba. Sage ses450 aldim . Ama dipsizle kesinlikle yapamadım. Fışkırıyor. Siz kaç gr kahve koyuyorsunuz dipsiz portafilter için

bende makinayla beraber gelen portafilter'ı kullanıyorum , başlarda mı fışkırma oluyor

ben bu makinenin abisini kullanıyorum -SES550-. ufak tefek fışkırmalar her durumda olacaktır, ancak yoğun bir şekilde oluyorsa, imkanınız varsa dipsiz portafilter'la gelen sepet yerine düzgün bir sepet almanızı öneririm. ben IMS'in B62.52TH26E sepetini getirttim yurtdışından genellikle iki kişilik shot aldığım için ancak B62.52TH24E almanızı tavsiye ederim 26E modeli biraz derin kahveyi çıkarması vs. güç oluyor demlemeden sonra. birkaç denemeden sonra tarifi oturtunca sıfıra yakın fışkırma oluyor, çoğu zaman sıfır diyebilirim hatta. onun dışında öğütümü inceltmekten çekinmemenizi ve sepeti ürünle gelen razor trimming tool'a göre doldurmayı denemenizi tavsiye edebilirim.

yukardaki yöntemi açacak olursam; ilk kez bir kahve için tarif oluştururken pf darasını alın, biraz fazla kahveyi pf'ye koyun, daha sonra tampledikten sonra (tamp'in level yani düz olması çok önemli) razor trimming tool'u döndürerek fazlalık kahveyi knockbox'a/çöpe atın, son olarak sepette kalan kahve sizin ideal dozunuz olacaktır o kahve için. her farklı kahve öğütüldüğünde farklı hacime sahip olduğu için her yeni kahvede bu şekilde optimum dozu bulmak gerekiyor. ama kendi tecrübelerim +-1 gr olduğu yönünde değişimlerin. mesela 18.4 gr çıktı optimum doz, 18 gr kullanmanız büyük sorun yaratmayacaktır. ama 19 gr kullanırsanız sorunlar devam edecektir.

Geri