• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ruanda Huye Mountain; Kronotrop (KK Aralık Tadımı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cemix

Barista
İsim
Cemil
Daha fazla  
İsim
Cemil
Değirmen
Lelit Fred, Molent Pocket
Kahve Kulübü Aralık Ayı Tadımı
Ruanda Huye Mountain

ÜreticiDavid Rubanzangabo
ÇiftlikHuye Mountain
TürRed Bourbon
İşlemWashed
Rakım1600 - 2300 masl
BölgeHuye
ÜlkeRuanda
TedarikçiFalcon Specialty
Hasat2020

Kahve karakteristiğini ve tadım puanını istatistiksel olarak görelim diye şöyle bir anket oluşturdum:
Doğru bir karakteristik şeması çizilmesi için gaz salınımını beklemenizi tavsiye ederim.

Ben bu kahveyi aşırı beğendim. Öğütürken inanılmaz güzel kokuyor.
Cmd 20 klikte Abaca filtre ile @orkunustel hocamın 2 kişilik demleme tarifini birebir uyguladım. Tadım notu söyleyecek kadar gelişmiş bir damağım yok. Zaten aldığım tadları bir şeylere benzetme konusunda inanılmaz başarısız biriyimdir ama gövdesi olsun, asiditesi olsun gerçekten çok hoşuma gitti. Benim için kavrulmuş gibi. Az önce 500 gram daha aldım hatta. :)

Son bir alım daha yapacağım. Bu kahve ve lakto kaldı merak ettiğim acaba başka alan yok mu yorum yapacak kararsızım alsam mı diye ???

2 gündür bu kahveyi demliyorum. Bende oldukça beğendim, içimi oldukça rahat ve kuru üzüm tatlarını çok gelişmiş bir damağım olmamasına rağmen ben rahatça aldım dolayısıyla tavsiye ederim. Bugün 2 arkadaşıma daha içirdim, onlarda oldukça beğendi, oldukça temiz bir bardak çıkıyor..

Son düzenleme:
Bu kahveyi toplu alımda ikinci alışım.
İlk alışımdaki kahvenin tamamını neredeyse Forumda Denizhan beyin de @mimds kullandığı osmotic flow yöntemiyle demledim. Kahveden gayet memnunum.

Diğer çekirdek Kenya ise benim için zor bir çekirdekti ve son demlemelerimde çekirdekten birazcık keyif aldım.

Konu içindeki mesaj 'Kronotrop'

Şimdi ise 🇷🇼 Ruanda’nın yanına 🇨🇴 Lacto ekledim. Degassing leri bitsin diye sabirla bekliyorum.

İlk alışımdaki kahvenin tamamını neredeyse Forumda Denizhan beyin de @mimds kullandığı osmotic flow yöntemiyle demledim. Kahveden gayet memnunum.

Diğer çekirdek Kenya ise benim için zor bir çekirdekti ve son demlemelerimde çekirdekten birazcık keyif aldım.

Şimdi ise 🇷🇼 Ruanda’nın yanına 🇨🇴 Lacto ekledim. Degassing leri bitsin diye sabirla bekliyorum.

Bende Ruanda'yı Lakto ile almıştım :) 21'i kavrum lakin açmamak için zor duruyorum. Siz de demleyince değerli yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.

Edit: Otomatik düzeltme neler yapmış yine :D

Son düzenleme:

merhabalar, osmotic flow yöntemi nedir acaba? ben degassing bekliyorum, böyle verim almışsınız sanırım, anlatırsanız denemek isterim :)

Bende Ruanda'yı Lakto ile almıştım :) 21'i yavrum açmamak için zor duruyorum. Siz de demleyince değerli yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.

Tabiki yaparım, karşılıklı reçete paylaştıkça kahveden en az zaiyatla keyif almaya başlıyoruz😋

Bir süre önce almış olduğum Kenya için de detaylı inceleme yapmıştım.

Kenya Gakuyu-ını ab (30.11.20)

Hario V60 Seramik
20gr/320ml (1/16)
94 C
Comandante 27 klik
Peak Water (4)
Hario 40‘lı Filtre
Kruve 400 - 800 (2 dk) [(21 gr elemeye başlıyorum elendikten sonra 20 gr kalıyor)(400 altı 1 gr Türk Kahvesine stok😁)]

60 ml Blooming (15 sn bitiriyorum 40 sn bekliyorum)(Merkezden dışa yavaş tur)
260 ml tek seferde (1’ 40” su döküşü, 2’50” bitiş)(Yine merkezden dışa yavaş tur, kenarları temizlemeden)

ilk iki denemem de hatrı sayılır bir acılık ve gövdesi yüksek bir his bırakan, tadım notlarının yanından bile geçemeyen bir çekirdek idi.
Bugün yukarıdaki parametrelerle demlediğimde ilk yudumlarda mandalina’nın mayhoşluğu, armutun tatmıklığı hafiften geldi. Amma kompostoya yanından bile yaklaşamadım. Asiditesi güzel ve orta gövdeliydi.

Açıkcası Kenya kahvesi olduğu için daha iyi bir asidite beklerdim. Amma zor bir çekirdek bir deli gibi bir tatlılığı yok. Tekrar almam. Bundan sonra vaktim olursa lily drip ile v60, ayrıca french ve moka ile denemeler yaparım.

merhabalar, osmotic flow yöntemi nedir acaba? ben degassing bekliyorum, böyle verim almışsınız sanırım, anlatırsanız denemek isterim :)

Tabiki paylaşmak isterim, Açıkçası osmotic flow yöntemini Denizhan bey in @mimds reçetelerinde görünce merak etmiştim. Daha sonra araştırınca da tutarlı sonuçlar için tavsiye edilen bir demleme yöntemi olduğunu fark ettim.

Açıkçası Cafec inde önerdiği aşağıdaki videodan çok faydalandım. Ve yöntemi daha iyi nasıl yapabilirim diye denemeler içindeyim.

Ben salı günü açtığım ruanda huye ile şu ana kadar sadece moka pot demledim, onda da gayet tatmin edici sonuçlar aldım. Baya başarılı bıldum bu çekirdeği. Zaten Kronotrop'tan bu ay ne aldıysam bayıldım. Favorim Kenya oldu ama bu da gayet leziz bir çekirdek. Zaman geçtikçe daha da güzelleşiyor bu arada.üzerinde yazan bütün notaları aldım diyebilirim. Bence çok zorlanmadan ( Mesela etiopia gerba natural benim için zor bir çekirdekti) lezzetli bir fincan elde edebilirsiniz.

Bu arada geçtiğimiz pazar kronotropta v60 lacto demlettim, ayvamsı bir tat vardı, bir de çok asitliydi. Çok çekmedi beni..

Alımda geri planda kalmış bir kahve sanırım ankette de az sonuç var ama bence alımın en iyilerinden bir kahve. Paketi biraz önce açıp ilk demlememi yaptım. Kesinlikle kokusu harika ve koku tamamen fincana yansıyor. Kaliteli bir Kenya havası var kahvede. Bence Lakto fermentenin rakibi :) Demleme tarifim:
20gr kahve 320gr 93 derece su (~110ppm) Öğütüm: Görece ince Lelit fred 6
75gr ön demleme
00:35'de yavaşça içten dışa gezdirerek 220'yi görene kadar döküyorum. 220'de 10 sn mola
Süre 1:15 civarına denk geliyor bu beklemeden sonra. Geri kalanı yavaşça döküp hafif bir spin ile bitiriyorum. Toplam süre 2:50-3:00 dk

Alımda geri planda kalmış bir kahve sanırım ankette de az sonuç var ama bence alımın en iyilerinden bir kahve. Paketi biraz önce açıp ilk demlememi yaptım. Kesinlikle kokusu harika ve koku tamamen fincana yansıyor. Kaliteli bir Kenya havası var kahvede. Bence Lakto fermentenin rakibi :) Demleme tarifim:
20gr kahve 320gr 93 derece su (~110ppm) Öğütüm: Görece ince Lelit fred 6
75gr ön demleme
00:35'de yavaşça içten dışa gezdirerek 220'yi görene kadar döküyorum. 220'de 10 sn mola
Süre 1:15 civarına denk geliyor bu beklemeden sonra. Geri kalanı yavaşça döküp hafif bir spin ile bitiriyorum. Toplam süre 2:50-3:00 dk

Afiyet olsun. Etiyopya kahvelerine olan aşırı talepten dolayı Ruanda-Burundi kahveleri geri planda kalıyor. Ya da daha basit şekilde şöyle anlatayım:

1610113335207.png

Geri