• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

ROK GC Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erkans
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erkans

Barista
İsim
Erkan
Daha fazla  
İsim
Erkan
Değirmen
Fellow Ode Gen 2, 1Zpresso X-PRO
Ekipmanlar
Origami Air S, V60 Decanter, Fellow Stagg EKG
Selamlar, rok gc espresso makinesini almayı düşünüyorum fakat emin olamadım. Sizde nasıldır, alınır mı? Çıktıları nasıldır?
Bilgisi olan yada daha önce kullanan olduysa düşüncelerini öğrenmek isterim.

Web sitesi: www.rok.coffee/espressogc

Son düzenleme:
Espresso "makineli" olarak icat edilmiş.

Bunlar espresso makinesi değil. Vatandaşı kahveden soğutmak için yapılan aletlerdir. Ucuz da değil üstelik.

Belli etmek istemeseler de kullanıcılar dertli. Bel fıtığı nedeniyle satmaya çalışanlar .... kahveyi görebilmek için ayna takanlar...

Önce cezvede makinenin(pardon aletin) parçasını ısıtıp bezle tutarak soğumadan yerine takmaya çalışmak nedir arkadaş? insanı kahveden soğutur bu aletler.

Son düzenleme:
Bunlar espresso makinesi değil. Vatandaşı kahveden soğutmak için icat edilmiş.

İlk başlarda bunlara heves ettim neyse ki almadım.

Alanlar biraz üzüntülü gibi. Bozuntuya vermemeye çalışıyorlar. Bel fıtığı nedeniyle satmaya çalışanar mı ararsın? Çıkan kahveyi göebilmek için ayna üretenler mi ararsın. Bu ne laubalilik. Ucuz da değil üstelik.

Önce cezvede makine parçasını ısıtıp bezle yerine takmaya çalışmak nedir arkadaş? insanı kahveden soğutur bu aletler.

Espresso "makineli" olarak icat edilmiş. İlk defa bir fuarda makineyi sergilemişler. Bu garip aletler nedir? Hurdacıya versen almaz.
Merhaba 3 5 bin liraya espresso makinesi önerebilir misiniz basınç kontrollü

Selamlar, rok gc espresso makinesini almayı düşünüyorum fakat emin olamadım. Sizde nasıldır, alınır mı? Çıktıları nasıldır?

Selamlar,
Rok un ciktisi fena degil ama biraz eski tekniloji kaldi. Flair veya cafelat robot a yonelmenizi tavsiye ederim. Bu tarz cihazlar ne yaptigini bilenleri vezir, bilmeyenleri rezil eder. Hata kabul etmez. Ama isi cozup alisinca 100.000 tl lik makineden eksigi kalmaz.

Selamlar,
Rok un ciktisi fena degil ama biraz eski tekniloji kaldi. Flair veya cafelat robot a yonelmenizi tavsiye ederim. Bu tarz cihazlar ne yaptigini bilenleri vezir, bilmeyenleri rezil eder. Hata kabul etmez. Ama isi cozup alisinca 100.000 tl lik makineden eksigi kalmaz.
Teşekkür ederim. Flair ve cafelat robot'u da biraz araştırdım ama türkiyede sıfır satışları yok sanırım. ikinci elde bakmak lazım gibi

Açıkçası çok araştırdım. Çokta heveslendim ancak sonunda vazgeçtim almdım. Belli bir derecenin üstüne çıkmak çok zor bu nedenle açık kavrum çekirdekler ile espresso almak zor. Sadece koyu kavrum. Ayrıca o fiyatta Cafelat Robot daha mantıklı forumda 2. eli mevcut ayrıca Picopresso da daha iyi çıktılar alabilirsiniz hem de taşıması kolay. Bu işin altın standartı Flair58 ancak o daha çok pahalıya geliyor. Fiyat perf olarak Cafelat Robot u tavsiye ederim.

Açıkçası çok araştırdım. Çokta heveslendim ancak sonunda vazgeçtim almdım. Belli bir derecenin üstüne çıkmak çok zor bu nedenle açık kavrum çekirdekler ile espresso almak zor. Sadece koyu kavrum. Ayrıca o fiyatta Cafelat Robot daha mantıklı forumda 2. eli mevcut ayrıca Picopresso da daha iyi çıktılar alabilirsiniz hem de taşıması kolay. Bu işin altın standartı Flair58 ancak o daha çok pahalıya geliyor. Fiyat perf olarak Cafelat Robot u tavsiye ederim.
evet cafelat robot'u çok gördüm ikinci el'de değerlendiricem. Şu an elimde nanopresso var o yüzden picopresso'ya da sıcağım baya :)
o zaman cafelat robot ve picopresso arasındayım gibi şu anlık

evet cafelat robot'u çok gördüm ikinci el'de değerlendiricem. Şu an elimde nanopresso var o yüzden picopresso'ya da sıcağım baya :)
Bende ikisi arasında kalmıştım sonra aeropress aldım 🙂 ofiste gelen giden çok oluyor ama arada Robota gönlüm kayıyor.

Zamanında bulaştığım manuel espresso aletlerinden kendisi. Pek tavsiye edemeyeceğim.
Cafelat veya flair bu aletten malesef çok üstün. Birazcık ince çekseniz pf'sinden su sızdırma yapıyordu.
Manual makinelerde espresso deneyimine başlamak için çok doğru bir giriş olmayabilir...

Ben yaklaşık 1 yıldır neredeyse her gün picopresso'yu, iki haftadır da cafelat robot'u kullanıyorum. En çok merak ettiğiniz soruya geleyim hemen kendi deneyimlerime dayanarak: Pico ve cafelat robot harika espresso yapıyor. Ben picopresso'yu fam coffee'deki espresso makinesi ile de birebir aynı çekirde ve parametrelerde denedim. Sonuç birbirinden çok farklı iki çıktı değildi. Ön ısıtma picopresso'nun bence tek büyük sorunu. O da bence çok uğraştırıcı değil. Sonuçta kettle'da su kaynatıp içine koyuyorsunuz ve 1-2 dakika bekliyorsunuz. Aşağıda deneyimlediğim kadarıyla robot ve picopresso karşılaştırması yapacağım, size biraz fikir verebilir:

Espresso kalitesi - robot bir adım önde. ama picopresso da çok iyi yapıyor.
İş akışı - robot'la espresso çıktı almak çok zahmetsiz. Çekirdeğiniz çok açık olmadığı takdirde kesinlikle ön ısıtmaya gerek yok. Picopresso'da parça sayısı daha fazla ve plastik elemanlar var.
Taşınabilirlik - robot taşınamaz kanımca, çok ağır. Picopresso'yu 500 ml'lik su şişesi gibi elinizde bile taşıyabilirsiniz. Ben her haftasonu yanımda taşıyorum.
Dial-in - her ikisi de farklı segmentler olduğu için birbirlerinden ayrılıyor. cmd 7 klikle çıktı aldığınız picopresso robot'ta 5-6 civarı çıkıyor. Sepet çapları ve basınç miktarından kaynaklanıyor olabilir.

Bu aletleri kullandığınızda elektrik, su ve yerden ciddi bir tasarruf sağlamış da oluyorsunuz malum.

Ben yaklaşık 1 yıldır neredeyse her gün picopresso'yu, iki haftadır da cafelat robot'u kullanıyorum. En çok merak ettiğiniz soruya geleyim hemen kendi deneyimlerime dayanarak: Pico ve cafelat robot harika espresso yapıyor. Ben picopresso'yu fam coffee'deki espresso makinesi ile de birebir aynı çekirde ve parametrelerde denedim. Sonuç birbirinden çok farklı iki çıktı değildi. Ön ısıtma picopresso'nun bence tek büyük sorunu. O da bence çok uğraştırıcı değil. Sonuçta kettle'da su kaynatıp içine koyuyorsunuz ve 1-2 dakika bekliyorsunuz. Aşağıda deneyimlediğim kadarıyla robot ve picopresso karşılaştırması yapacağım, size biraz fikir verebilir:

İş akışı - robot'la espresso çıktı almak çok zahmetsiz. Çekirdeğiniz çok açık olmadığı takdirde kesinlikle ön ısıtmaya gerek yok. Picopresso'da parça sayısı daha fazla ve plastik elemanlar var.
Taşınabilirlik - robot taşınamaz kanımca, çok ağır. Picopresso'yu 500 ml'lik su şişesi gibi elinizde bile taşıyabilirsiniz. Ben her haftasonu yanımda taşıyorum.
Dial-in - her ikisi de farklı segmentler olduğu için birbirlerinden ayrılıyor. cmd 7 klikle çıktı aldığınız picopresso robot'ta 5-6 civarı çıkıyor. Sepet çapları ve basınç miktarından kaynaklanıyor olabilir.

Bu aletleri kullandığınızda elektrik, su ve yerden ciddi bir tasarruf sağlamış da oluyorsunuz malum.
Süper anlatmışsınız, çok teşekkür ederim. İkisinide kullanan bir kullanıcı olarak yorumlarınız benim için çok değerli.
Sanırım ben de oyumu picopresso'dan yana kullanıcam gibi duruyor. Kolay taşınılabilirlik ve tabi fiyatının daha uygun olması beni cezbediyor :)

Ben de picopresso'lara baktigim icin merak ettim. Elinizde nanopresso var ise picopresso'ya gecmenizin sebebi ne? (Yoksa elimde derken birinden odunc aldiniz da onu soyluyorsunuz?)

Ben de picopresso'lara baktigim icin merak ettim. Elinizde nanopresso var ise picopresso'ya gecmenizin sebebi ne? (Yoksa elimde derken birinden odunc aldiniz da onu soyluyorsunuz?)
Nanopresso ve barista kiti satın aldım ve bir ay kullandım. Çok güzel çıktılarda verdi açıkçası hiç kötü bir çıktı almadım, fakat tam bir espresso da veriyor diyemem. Daha çok espressoya yakın.

Ama Picopresso tam olarak espresso çıktısı veriyor. O yüzden nanopresso yetmedi bana picopresso ya geçtim. Bir kaç hafta oldu geçeli şimdiye kadar deneyimim çok güzel gidiyor, çok memnunum. Birde picopresso için iyi bir öğütücü şart Nanopresso gibi hatayı veya kötü öğütümü tolere etmiyor. O yüzden öğütücü önemli :)

Son düzenleme:

Merhaba, aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim. Ben de espressoya adımımı cafelot robotla atmak istiyorum fakat yurtiçi satış yapan firma yok sanırım, bir süredir arıyorum bulamıyorum. Siz nasıl edindiniz, alınabilecek firma var mı biliyor musunuz?

Merhaba, aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim. Ben de espressoya adımımı cafelot robotla atmak istiyorum fakat yurtiçi satış yapan firma yok sanırım, bir süredir arıyorum bulamıyorum. Siz nasıl edindiniz, alınabilecek firma var mı biliyor musunuz?
Merhaba, rica ederim. Forum içinde 2. el aldım ben de. Specific coffee tedarik ediyordu eskiden, ama artık faal olmadığı için yurtiçinde şu an satan yok ne yazık ki.

Geri