• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Rocket Appartamento Hazneden Su Çekmiyor?

emirsavas

Barista
İsim
Emir Savaş
Daha fazla  
İsim
Emir Savaş
Espresso Makinesi
Rocket Appartamento
Değirmen
Mazzer Mini Elec. Type A, Comandante C40 (American Cherry)
Ekipmanlar
Moccamaster Select,Hario V60(02),Chemex(6), Bodum F.P, Soy CG3, Bialetti Moka Pot(6), Hario Scale, Hario Kettle(1.2L)
Merhaba arkadaşlar, 1 aylık ara tatilden dönüp makineyi çalıştırdım ve pompa şuan su çekmiyor. Sebebi ne olabilir, ev içinde kendim çözebilir miyim yoksa servise mi göstermek gerek? Hazneyi çıkardım tekrar sıkıca taktım ama değişmedi. Pompanın da sesi normale göre farklı gibi, çekemediği anlaşılıyor sesten.

Makine kasım 2016 tarihinde alındı.

Hazneyi çıkartıp sadece manifold kısmından su çekiyor mu diye baktım oradaki suyu çekiyor.
Makineyi açıp filtre kısmına baktım belki bişey takılmıştır diye, görünürde temiz duruyordu.
Haznedeki su aşağı inmiyorda olabilir ama onunda ağzını, yayını kontrol ettim bi sıkıntı yok.

Anlayamadım, bilen yardımcı olursa sevinirim :rolleyes:

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    79 KB · Görüntüleme: 82
Hazneyi çıkartıp sadece manifold kısmından su çekiyor mu diye baktım oradaki suyu çekiyor.
Makineyi açıp filtre kısmına baktım belki bişey takılmıştır diye, görünürde temiz duruyordu.
Haznedeki su aşağı inmiyorda olabilir ama onunda ağzını, yayını kontrol ettim bi sıkıntı yok.

Anlayamadım, bilen yardımcı olursa sevinirim :rolleyes:
Depoda sıkıntı var gibi duruyor deponun altında valv olması lazım aşağıdan bastırınca su depodan akmaya başlar.

Depoda sıkıntı var gibi duruyor deponun altında valv olması lazım aşağıdan bastırınca su depodan akmaya başlar.
Ama depoyu çıkarıp manuel(çubukla) olarak valfi iktirince su akıyor aşağı. Girerken sıkıntı var desem, o ağız kısmı bozulacak bi' şeye benzemiyor, bozulması için kırmam lazım anca o üçgen çıkıntıyı.

Ama depoyu çıkarıp manuel(çubukla) olarak valfi iktirince su akıyor aşağı. Girerken sıkıntı var desem, o ağız kısmı bozulacak bi' şeye benzemiyor, bozulması için kırmam lazım anca o üçgen çıkıntıyı.
Normalde deponun altında valv olur depoyu kaldırdığınızda aşağı düşer suyun akmasını engeller depoyu yerine oturttuğunuzda bu valv yukarı kalkar ve su akışı sağlanır.

Sizin durumunuzda bu valve kadar olan sistem çalışıyor görünüyor o zaman deponun altında ki valvde sıkıntı var.

Makine vibration pump mı yoksa rotary mi?

Normalde deponun altında valv olur depoyu kaldırdığınızda aşağı düşer suyun akmasını engeller depoyu yerine oturttuğunuzda bu valv yukarı kalkar ve su akışı sağlanır.

Sizin durumunuzda bu valve kadar olan sistem çalışıyor görünüyor o zaman deponun altında ki valvde sıkıntı var.

Makine vibration pump mı yoksa rotary mi?
Su haznesinin valf kısmı sökülüyor rahatça, bi demir parca var itilen, bi de yay var o kadar. Vibration pompa var.

Su haznesinin valf kısmı sökülüyor rahatça, bi demir parca var itilen, bi de yay var o kadar.
Orayı parmakla yukarı kaldırdığınızda su akıyorsa muhtemelen pompanız tıkandı. Pompayı değiştirmek gerekir. Servis ne kadar ücret çıkarır bilmiyorum. Birde müsait olduğunuzda video çeker misiniz pompanın sesini duymak için.

Pompanın önü tıkanmış olsa pompa zorlanma sesi gelir. Pompanın öncesi tıkandıysa su çekemiyeceği için zorlanma sesi olmayacak. Muhtemelen dibe çöken pislik tıkadı pompayı.

Bu cihazlarsa %90 ulka pompa kullanılıyor. Distribütörü karaköyde bulunuyordu. 2014 yılında 40 tlye satın almıştım.

Orayı parmakla yukarı kaldırdığınızda su akıyorsa muhtemelen pompanız tıkandı. Pompayı değiştirmek gerekir. Servis ne kadar ücret çıkarır bilmiyorum. Birde müsait olduğunuzda video çeker misiniz pompanın sesini duymak için.

Pompanın önü tıkanmış olsa pompa zorlanma sesi gelir. Pompanın öncesi tıkandıysa su çekemiyeceği için zorlanma sesi olmayacak. Muhtemelen dibe çöken pislik tıkadı pompayı.

Bu cihazlarsa %90 ulka pompa kullanılıyor. Distribütörü karaköyde bulunuyordu. 2014 yılında 40 tlye satın almıştım.
Aslında pompaya giden kısımda filtre olduğu için filtre tıkanmış olabilir diye düşündüm ama filtre temiz görünüyor. Yarın o filtreyi de söküp temizlemeyi deneyecegim, video da çekmeye çalışırım.

Bir arkadaş pompaların içinde su bulunduğunu, galiba bekletmeye dayalı bu su azaldığında çekme özelliğini yitirdiğini ve ilk can suyuna ihtiyacı olduğunu söyledi, yani pompaya manuel olarak su vermeyi. Onu da deneyeceğim becerebilirsem.

Şu videoda anlatıyor, ingilizcem çok iyi değil ama üstün körü anladım.

Merhaba arkadaşlar;

Şansıma espressoperfettonun teknik servisinin yolu benim bulunduğum şehire denk geldi ve ben daha makineyi açmadan onlar uğradı ve baktılar. Fotoğraftaki okla gösterdiğim(aklımda yanlış kalmadıysa) parça bozulmuş.

Sırasıyla önce ana kart(beyni) değiştirdi olmadı, pompa bozuktur diye pompayı değiştirdi olmadı, sonra sırayla suyun gittiği yerlerdeki bağlantıları sökü baktı ve en son bu parçada sorun olduğunu buldu. İçinde yay/bilye bi sistem varmış, ya eskimesinden yada susuz kalmasından bozulabiliyormuş tam orayı anlamadım, suyun ordan normal bi akışta geçmesi gerekiyor ama böyle tükürür gibi çıkıyor su, oradan ileri su geçmediği(yada aşırı az gittiği) içinde haznedeki su azalmıyor. Ellerinde parça olmadığından makine İstanbul'a gitti.

Pompada sıkıntı yokmuymuş o zaman dedim, çalışıyor ama gereğinden fazla ısınıyor, randımanlı değil gibi dediler, pompayı başka makinede deneyelim sıkıntısı yoksa onu değiştirmeyiz dediler, ama çok maliyetli değilse onu da değiştirtsem mi bilemedim, sonradan elimde patlayacaksa şimdiden değişsin.

Gitmişken bakım/parça değişimlerini de yapabiliriz dediler ortalama tamiratla birlikte 2.500TL (altı ya da daha üstü olabilir) bir masraf çıkabilir dedi. Tabii benim makineyi 4.400tl ye aldığımı düşünürsek epey tuzlu geldi. Şuan ne yapacağımı bilemedim, makineyi alalı 6 yıl oldu, hiç bakım parça değişimi yaptırmadım, gerçi aşırı fazla da kullandığım söylenemez, yaz tatillerinde kazanı boşaltıp boşta durduğu çok oldu, hep aktif kullanılsa belki bu problem olmazdı bilemedim.

İletişime geçtiklerinde kalan süreci de anlatırım buradan, herkese faydalı olur.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntıs2ı.JPG
    Ekran Alıntıs2ı.JPG
    81.2 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Parça neden İstanbul dan gelmedide makine İstanbul’a gitti anlamadım?

Servis çok amatörmüş.
Ben Çanakkale/Biga'da yaşıyorum, onlarda Çanakkale Merkez de bi müşteriye gidiyorlarmış, dönerken bana uğradılar, elimde bütün parçalar var bi' o yok, İstanbul'da da yok olsa zaten getirirdim yanımda dedi, bi' kaç gün bekletebiliriz o parça için makineyi götürelim size kargoyla yollarız dediler. Bi' de sıkıntının sadece o parçadan olduğuna da %100 emin olamadı galiba, orada iyice bakmak için götürmüş de olabilir.

6 yıl kutusunu saklamanın faydasını gördüm :ROFLMAO:

Parça neden İstanbul dan gelmedide makine İstanbul’a gitti anlamadım?

Servis çok amatörmüş.
Servis çok amatör değil, yol üzerindeyken yardımcı olmak amacı ile uğrandı. Emir Beyin problemini hızlıca çözebilmek için makineyi götürelim diye teklif etmiştir servisimiz. Aralarında geçen tam konuşmayı harfiyen bilmiyorum.

Servis çok amatör değil, yol üzerindeyken yardımcı olmak amacı ile uğrandı. Emir Beyin problemini hızlıca çözebilmek için makineyi götürelim diye teklif etmiştir servisimiz. Aralarında geçen tam konuşmayı harfiyen bilmiyorum.
Cem Beyin dediği gibi servisi özel olarak çağırtmamıştım aslında, Çanakkale de kurulma gitmişler, dönerken bana uğradılar. Büyük ihtimalle tamir için benim kargo ile göndermem gerekecekti, onlar evimden almış oldular daha iyi oldu, sıkıntı yok konuda. :) Evde halledilebilse güzel olurdu ama bu şartlarda orada takılıp, tüm kontrolleri yapılıp kargolamak hem daha garantili hem de az maliyetli olur iki taraf içinde.

Cem Beyin dediği gibi servisi özel olarak çağırtmamıştım aslında, Çanakkale de kurulma gitmişler, dönerken bana uğradılar. Büyük ihtimalle tamir için benim kargo ile göndermem gerekecekti, onlar evimden almış oldular daha iyi oldu, sıkıntı yok konuda. :) Evde halledilebilse güzel olurdu ama bu şartlarda orada takılıp, tüm kontrolleri yapılıp kargolamak hem daha garantili hem de az maliyetli olur iki taraf içinde.
Kesinlikle, basit bir durum olduğunda biz de tabii yerinde çözme taraftarıyız. Bazı durumlarda ise bizim atölyemizde bakılması hem işlemi kolaylaştırıyor hem de belli olmayan durumları da ortaya çıkartıyor. :)

Servis çok amatör değil, yol üzerindeyken yardımcı olmak amacı ile uğrandı.
Yanlış anlamayın ama HX bir cihazda beynin hidrolik sistemde pompayı çalıştırmak, valvleri (2 yollu valv(grup suyu ile buhar için kazanı dolduran valve.) ve grubun öncesinde 3 yönlü valv(drip tray ve grup) vakivini açıp kapatmak dışında bir fonksiyonu yok. Bu şartlar altında buralarda bir bozukluk olsa motor çalışmaz, veya valvlerde sorun olsa su başka noktalardan kaçak yapar. Kaldı ki motorun sesinden önde bir tıkanıklık olduğu anlaşılabilir. Vibrasyon motorların hepsi direnç ile karşılaştığında sesi değişir. Yanlışım varsa düzeltin?

Parça şöyle bir şey mi?

Ekli dosyalar

• 63238F11-8A49-446E-8B94-249E858BD5F7.jpeg
    63238F11-8A49-446E-8B94-249E858BD5F7.jpeg
    5.6 KB · Görüntüleme: 25
Yanlış anlamayın ama HX bir cihazda beynin hidrolik sistemde pompayı çalıştırmak, valvleri (2 yollu valv(grup suyu ile buhar için kazanı dolduran valve.) ve grubun öncesinde 3 yönlü valv(drip tray ve grup) vakivini açıp kapatmak dışında bir fonksiyonu yok. Bu şartlar altında buralarda bir bozukluk olsa motor çalışmaz, veya valvlerde sorun olsa su başka noktalardan kaçak yapar. Kaldı ki motorun sesinden önde bir tıkanıklık olduğu anlaşılabilir. Vibrasyon motorların hepsi direnç ile karşılaştığında sesi değişir. Yanlışım varsa düzeltin?

Parça şöyle bir şey mi?
Bu parça su haznesinin altındaki parçaya benziyor, bu değil.
Şu videoda "Deaerator" diye geçen parça galiba.

Parça şöyle bir şey mi?
Sorunun ne olduğunu ben bilmiyorum, cihazı daha görmedim ve görmeden anlaşılması kolay değil. O sırada kısıtlı imkanlar ile çözüme ulaşmayı denemiş servisteki arkadaşım. Kaldı ki kendisi 10 senedir bu işin içinde, binlerce makine tamir etmiştir. Yeterince tecrübesi var yani :)

Ayrıca söz konusu makine 6 senedir bakım görmemiş, 1 ay hiç kullanılmamış sizce de bakım için atölyemizi ziyaret etmeye hak kazanmadı mı? :)

Sorunun ne olduğunu ben bilmiyorum, cihazı daha görmedim ve görmeden anlaşılması kolay değil. O sırada kısıtlı imkanlar ile çözüme ulaşmayı denemiş servisteki arkadaşım. Kaldı ki kendisi 10 senedir bu işin içinde, binlerce makine tamir etmiştir. Yeterince tecrübesi var yani :)

Ayrıca söz konusu makine 6 senedir bakım görmemiş, 1 ay hiç kullanılmamış sizce de bakım için atölyemizi ziyaret etmeye hak kazanmadı mı? :)
Elinize sağlık Cem bey

Bugün dönüş aldım, bilgi amaçlı hangisi bakım hangisi arızalı parça diye sordum ama hepsinin değişmesi gerekiyormuş, sanırım evde bozuk olduğu tespit edilen parça "hava valfi".

Grup üst ventil
Grup orta ventil
Grup alt ventil
Hava Valfi
Grup contası

Toplam servis ücreti ile birlikte : 1300+300=1600TL tuttu arkadaşlar. Makinenize iyi bakın :cry:

Not: Değişen parçaların fiyatları liste halinde euro/tl şeklinde gönderiliyor.

Geri