• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Roastin Berry

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan caspase
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

caspase

Barista
İsim
Erdi Can
Daha fazla  
İsim
Erdi Can
Değirmen
Comandante C40 Nitro Blade-MK4,Hario Smart G,Melitta Molino Kahve Öğütücü Makine
Ekipmanlar
v60,Chemmex,Sifon,FrenchPress,Delter,Origami Seramik,Philips HD7462/20 Daily Collection Filtre Kahve Makinesi,Escobarista elektrikli kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Samsun
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Atakum
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Atakum
Merhabalar RoastinBerry yaklaşık 5 adet Rwanda 50gr deneme paketi aldım. Bugün bir demleme yaparak Rwanda-Virunga çekirdeğini demleme fırsatım oldu ilk dikkatimi çeken sanki biraz fazla kavrulmuş olduğu geldi.Açıkcası aromalarıda ayırt edemedim.Demleme yöntemi olarak Chemex tercih ettim.Daha önce tecrübe eden arkadaşlar bilgilendirme yaparlarsa sevinirim.

aşırı kavruma bağlı o tuhaf tat dışında başka bir tat beklemek çok doğru olmaz diye düşünüyorum. açık ara denediğim en kötü kahvelerden biriydi. kahveler kavrum makinasında unutulmuş gibi bir his bırakmıştı :D

Ankara'da bir mekanmış

İnternet sitelerinde künyeler eksik, bazı çekirdekler en geç 19 hasatı. (etiyopya limu)

En pahalı birkaç çekirdeğinde şöyle bir ibare var "Cup Of Excellence lot # 8,6"
cup of excellence sayfasına gidince 2021'ler içinde RWANDA yok,
google "Cup Of Excellence lot # 8,6 Rwanda" yazınca 2018'den bir sıralama çıkıyor, burada da "Akagera" kahvesini bulamadım, yanlış yazılmıştır diyip "Akegera" baktım o da yok.

Kahve nitelikli değil, fiyatlar yine yüksek ama. Ben tercih etmem.
Ben; param çok varsa bilindik roastery'lerden
param orta varsa bilindik roastery'lerin (toplu alım) indiriminde en ucuz çekirdeğini 1kg
param hiç yoksa sanalbaharat'tan
alım yapardım..

Ankara'da bir mekanmış

İnternet sitelerinde künyeler eksik, bazı çekirdekler en geç 19 hasatı. (etiyopya limu)

En pahalı birkaç çekirdeğinde şöyle bir ibare var "Cup Of Excellence lot # 8,6"
cup of excellence sayfasına gidince 2021'ler içinde RWANDA yok,
google "Cup Of Excellence lot # 8,6 Rwanda" yazınca 2018'den bir sıralama çıkıyor, burada da "Akagera" kahvesini bulamadım, yanlış yazılmıştır diyip "Akegera" baktım o da yok.

Kahve nitelikli değil, fiyatlar yine yüksek ama. Ben tercih etmem.
Ben; param çok varsa bilindik roastery'lerden
param orta varsa bilindik roastery'lerin (toplu alım) indiriminde en ucuz çekirdeğini 1kg
param hiç yoksa sanalbaharat'tan
alım yapardım..
Ben de biraz arama yaptım ama tam bulamadım. Sitelerinde şu tarz detaylar var ama tam bilgi yok. Adres olarak Ankara ve Londra yazıyor.

"Türkiye’ye geldiğimizde gördük ki şimdiye kadar kahve tüketen kahve severler artık gerçekten kalp çarpıntısı yapmayan, mideleri alt üst etmeyen güzel kahveler içmek istiyorlar, araştırıyorlar, öğreniyorlar, biliyorlar. Güzel kahve nasıl olur, nerelerde yetişir, hangi işlemlerden geçer, nasıl kavrulur, nasıl demlenir?

Roast’n Berry Türkiye piyasasında Ruanda'da 6 farklı bölgede ürettiği Bourbon Arabica kahvelerle girdi. Birbirinden lezzetli ve farklı aromalara sahip bu kahveler kısa sürede beğenildi ve spesiyal kahveler arasında yerini aldı. Çünkü bu kahveler zaten uzmanlar tarafından dünyanın en güzel 10 kahvesinden biri olarak seçilmişti."

Ankara'da yaşadığın dönem içerisinde maidan da olan cafesine birçok kez gidip kahvelerini içmişliğim vardır.Hatta bilkentde yapılan kahve festivalinde de tanışıp muhabbet etme şansım olmuştu.Ama ilk defa çekirdek alıp demleme fırsatım oldum.Benim gibi aynı tecrübeye yaşamış olan arkadaşlar var mı onu merak ediyorum.Belki kullandığım reçete üzeriden arkadaşlara göre modifikasyonlar yapıp ona göre demlemek isterim.Diğer çekirdeklerini de farklı yöntemler ile denedikten sonra birgilendirici bir paylaşım yaparım.

Ankara'da yaşadığın dönem içerisinde maidan da olan cafesine birçok kez gidip kahvelerini içmişliğim vardır.Hatta bilkentde yapılan kahve festivalinde de tanışıp muhabbet etme şansım olmuştu.Ama ilk defa çekirdek alıp demleme fırsatım oldum.Benim gibi aynı tecrübeye yaşamış olan arkadaşlar var mı onu merak ediyorum.Belki kullandığım reçete üzeriden arkadaşlara göre modifikasyonlar yapıp ona göre demlemek isterim.Diğer çekirdeklerini de farklı yöntemler ile denedikten sonra birgilendirici bir paylaşım yaparım.
kahveleri görmeden biraz zor ama isterseniz fotoğraf atabilirsiniz. Kahveler gerçekten koyu kavrumsa Youtube kanalımda Osmotik akış ile kahve demleme videosu var. O tarz bir yöntem kullanabilirsiniz. Genelde koyu kavrum kahveler ile iyi sonuç veriyor ve acılık arka planda kalıyor. Gerçi 50 şer gram almışsınız ama denemekten zarar gelmez.

kahveleri görmeden biraz zor ama isterseniz fotoğraf atabilirsiniz. Kahveler gerçekten koyu kavrumsa Youtube kanalımda Osmotik akış ile kahve demleme videosu var. O tarz bir yöntem kullanabilirsiniz. Genelde koyu kavrum kahveler ile iyi sonuç veriyor ve acılık arka planda kalıyor. Gerçi 50 şer gram almışsınız ama denemekten zarar gelmez.
20210826_231537 (1).jpg

Bilgilendirme için teşekkür ediyorum.Youtube'daki videoyunuza kesinlikle bakacağım.Fotoğrafınıda paylaşıyorum.
.

Geri