- Konum
- Ankara
Cofferem Roastery başlığında halihazırda devam eden bir tartışma var. Ancak Rem Project bence ayrı bir başlığı hak ediyor. Deneyimlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
Afiyet olsun beğenmenize sevindim.Eylül ayı alımında hediye olarak gelen 18 gram Rem Project - 04 kahveyi bugün demledim.
Timemore 17 klik ile öğütüp Kruve 400 mikronluk elek ile tozları eledikten sonra kalan 16 gram kahveyi 1:16 oranında V60'ta demledim. (Aksi belirtilmedikçe her zaman çeşme suyu kullanıyorum. Sürekli sormayın )
Başıma bir şey gelmeyecekse epey beğendiğim bir kahve oldu. Süre tutmadım ama akış tahminimden daha hızlı oldu. Dolayısıyla gövde düşüktü. Tadını çok beğendim. Tadım notalarını tarif edebilmem için birkaç kere daha içmem lazım. Ama kesinlikle kuru soğan tadı almadım.
Naçizane rem project 04'ü inceledim:
aboov, kavgada soylenmezpara tuzagi baska birsey degil dur lan bir deneyeyim deseniz 100 kg kahve satar adam ,tabi alamazsin naturel cekirdek tadi ,islenmis kahveyi tekrar suya sokarsan boyle hem kafeini hem carekter ozellikleri soktugunuz suda kalir .geriye boyle keskin duz bir bardak kalir
Naçizane rem project 04'ü inceledim:
para tuzagi baska birsey degil dur lan bir deneyeyim deseniz 100 kg kahve satar adam ,tabi alamazsin naturel cekirdek tadi ,islenmis kahveyi tekrar suya sokarsan boyle hem kafeini hem carekter ozellikleri soktugunuz suda kalir .geriye boyle keskin duz bir bardak kalir
elbette katılıyorum. ancak bu proje özelinde konuşursak mevcutta ki kahveye x4 kat değer kattığını söylemek zor. çünkü ortaya konan emek ile maliyetin 4 katına çıkması mantıklı değil. ben inanmıyorum bu kadar maliyet kalemi ekleneceğine. X4 kat dan bahsediyoruz. hadi X2 dense anlarım ve çok eleştiri veremem.Arkadaşlar fırsat maliyetini araştırmanızı öneririm. Ürünün değerini sadece hammadde fiyatı belirlemez. Harcanılan zaman, arge, emek vs. de maliyeti artırır. Rem Project özelinde söylemiyorum, genel olarak hammadde = maliyet algısını kırmamız gerekiyor.
aslinda ben tamda onu belirtmek istedim hammadde olarak gordugunuz yesil cekirdeklerinde bir arge calismasi var ciftci kahveyi sadece su ile yikayip yada guneste kurutarak sizlere sunabilir hammadde=maliyet seklinde ama ciddi zaman,arge ve emek harcaniyor bu farkli islemelerde yani bir honey ,yada anaerobic kahve aldiginizda sadece hammadeye degil bu emege de para veriyorsunuzdur ama eger bu islemlerin sonucunda cikan kahve kalitesi hic emek verilmemis bir uretimden cikan kahveden daha iyi olmadiysa yani beceremediyse ciftci size beni ilgilendirmez ben bu kadar emek verdim daha fazla para isterim demez diyemez..birseyler denemek kesfetmek hepimizin takdir edecegi seylerdir ama bu fincan kalitesine yansimiyorsa o kadar ugrastik ya olmadi ama emegimizin karsiligini versinler demek ticari etik bir davranis degildir biz sizin sirketinize ortak degiliz bu projenin sponsoruda degiliz ,Arkadaşlar fırsat maliyetini araştırmanızı öneririm. Ürünün değerini sadece hammadde fiyatı belirlemez. Harcanılan zaman, arge, emek vs. de maliyeti artırır. Rem Project özelinde söylemiyorum, genel olarak hammadde = maliyet algısını kırmamız gerekiyor.
videonun linkini verirmisin ?bende izlemek isterimelbette katılıyorum. ancak bu proje özelinde konuşursak mevcutta ki kahveye x4 kat değer kattığını söylemek zor. çünkü ortaya konan emek ile maliyetin 4 katına çıkması mantıklı değil. ben inanmıyorum bu kadar maliyet kalemi ekleneceğine. X4 kat dan bahsediyoruz. hadi X2 dense anlarım ve çok eleştiri veremem.
ne yazık ki ülkemiz genelinde konuşursak, bir noktada talep varsa o talep üzerine insan istediği maliyeti koyabiliyor. kişi de tükettikçe bu döngü devam ediyor.
neden millet yurt dışı alımına yöneldi? işte tam da bu sebepten dolayı. çünkü bu yapılan ticareti avrupa da yapamazsınız. yaptığınızda aynı derecede değer bekler tüketenler. bundan dolayı riskli girişimler pek uygulanmaz. bakın ne oldu geçen haftalarda? dünyaca meşhur bir tadımcı benzer bir fermantasyonla denediği rem project kahveyi hiç beğenmedi. tüm teknik detayı ve detaylı raporu kendi haber duvarında yayınladı. ortalık karıştı sonrasında. fermantasyonu gerçekleştiren kişi tadım notlarını eleştirene lahmacun mu yedin demeye kadar getirdi lafı. kendi kahvesine yapılan eleştiri etik miydi? %100 öyle.
bu eleştiriye karşı gösterilen tepki etik miydi? %0 hayır. orada bir çok kişi anladı ki bu iş bir proje değil minimum gider ile maksimim gelir arasında ki bir yol haritası olduğunu gösterdi. işte bu da tüketicilerin rotasını saptırdı.
her zaman diyorum tüketici dostu olun arkadaşlar. çünkü sizlerin en iyi reklamını bizler yaparız. hiç öyle billboard ile uğraşmayın. yaptığınız kullanıcı dostu hareketleri biz her zaman destekleriz. ama tersi durumda da her daim konuşuruz ve eleştiririz. kahve sever kitleyi asla hafife almayın. tek diyeceğim bu.
Aylık alımla gelen 04’ü demledim. Sitedeki tarifi uyguladım.
üç aşamalı bir fincan çıktı. Demler demlemez bitter çikolata, portakallı bitter çikolata tatları aldım. Ortasında ise yerini mayhoşluğa bıraktı. O kadar mayhoştu ki bir ara midem bulandı, fincanı bitirmesem mi diye düşündüm. Sonlara doğru ise mayhoşluk azaldı ve floral tatlar ortaya çıktı. Üzümlü gazoz tadı hissediliyordu. Sonlarında ve başlarında fincanı sevdim, ortasında nefret ettim. Değişik bir deneyimdi.
firmanın önerdiği hayat su kullandım ama suyu kaynattıktan sonra ppm ölçmek aklıma geldi ve tds meter 244 ppm gösterdi. Kaynayınca bir şeyler mi değişti, suyu kettleda kaynattım diye kettledan bir şeyler mi bulaştı kireç gibi bilemiyorum.
tarifi siteden bakarken fiyatına gözüm çarptı. 55 lira diyor. Az önce 55 liralık bir fincan kahve içmiş biri olarak hayatımda yeni bir aşamaya geçtim. Yarım saat önceki ben ile aramızda baya bir fark var. Bu şarkıyı yarım saat önceki kendime gönderiyorum: