• Eylül
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı gelmesi ile birlikte Kahve Kulübü kahve alım anketini sonuçlandırdık. Sizlerin oyları ile belirlenecn firmadan Ekim ayı toplu kahve alımı yapılacak.
    Ekim ayı Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı unutmayın.

Rem Project

gergingörünüşlüadam

İyi Bilinen Üye
Konum
Ankara
Eylül ayı alımında hediye olarak gelen 18 gram Rem Project - 04 kahveyi bugün demledim.

Timemore 17 klik ile öğütüp Kruve 400 mikronluk elek ile tozları eledikten sonra kalan 16 gram kahveyi 1:16 oranında V60'ta demledim. (Aksi belirtilmedikçe her zaman çeşme suyu kullanıyorum. Sürekli sormayın :) )

Başıma bir şey gelmeyecekse epey beğendiğim bir kahve oldu. Süre tutmadım ama akış tahminimden daha hızlı oldu. Dolayısıyla gövde düşüktü. Tadını çok beğendim. Tadım notalarını tarif edebilmem için birkaç kere daha içmem lazım. Ama kesinlikle kuru soğan tadı almadım.
 

hakanie

İyi Bilinen Üye
Konum
İzmir
İsim
Hakan
Daha fazla  
İsim
Hakan
Eylül ayı alımında hediye olarak gelen 18 gram Rem Project - 04 kahveyi bugün demledim.

Timemore 17 klik ile öğütüp Kruve 400 mikronluk elek ile tozları eledikten sonra kalan 16 gram kahveyi 1:16 oranında V60'ta demledim. (Aksi belirtilmedikçe her zaman çeşme suyu kullanıyorum. Sürekli sormayın :) )

Başıma bir şey gelmeyecekse epey beğendiğim bir kahve oldu. Süre tutmadım ama akış tahminimden daha hızlı oldu. Dolayısıyla gövde düşüktü. Tadını çok beğendim. Tadım notalarını tarif edebilmem için birkaç kere daha içmem lazım. Ama kesinlikle kuru soğan tadı almadım.
Afiyet olsun 😊 beğenmenize sevindim.
 

kahuna

Aktif Üye
İsim
Mehmet
Daha fazla  
İsim
Mehmet
Değirmen
Comandante C40, Timemore C2
Ekipmanlar
Hario V60 plastik&kasuya, Pipamoka, Aeropress, Delterpress
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Üsküdar
Benim V60 reçetem şu şekilde oldu;
Öğütüm: Cmd 16 klik
Filtre: Japon 40lı
Su: 94 derece 280 gr Erikli
Demleme: 15 sn’de 50 gr döküş, 5 sn bekleme, 1:40’a kadar döküşü tek seferde tamamlama. Demleme 2:10’da bitti.

Aldığım kokular neticesinde kimya laboratuvarında kahve içiyor gibiydim. Tat olarak yorumlayabileceğim bir hissiyat almadım. Kötü değildi kesinlikle, canlı bir asidite vardı.
 

crsfre

Aktif Üye
İsim
Emir
Daha fazla  
İsim
Emir
Değirmen
timemore c2
Ekipmanlar
v60 kütahya
Toplu alımdan 2 hafta önce koke satın aldım project satışa konulunca da onu alır denerim dedim. Daha sonra satışa sunulmadı toplu alımdan hediye geldi (04). Kahveyi denedim daha önce içtiğim hiçbir kahveye kesinlikle benzemiyordu. Başlangıçta yoğun ama pek tarif edemediğim çıramsı bir tad bitişte ise üzüm ve mürdüm eriği gibi bir bitiş aldım. Normal kahvelerden çok farklı bir gövdesi var bence ve bu yüzden kahveye benzemiyor gibiydi. Kötü değildi ancak ben içimini daha güzel bulduğum için kokenin normal halini tercih ederim.
 

elbatin

İyi Bilinen Üye
Konum
Ardahan-Ankara
İsim
Abdullah Batın GÖFER
Daha fazla  
İsim
Abdullah Batın GÖFER
Değirmen
Timemore Chestnut C2
Ekipmanlar
Hario V60,French Press
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ardahan-Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ardahan Merkez
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Ankara Bahçelievler
Rem Project hakkında nacizane fikirlerimi ve deneyimlerimi paylaşmak isterim:)
Hakan Abi ile görüşmelerimizde Rem Project hakkında çok sohbet ettik,canlı yayınlarda da Project'ler hakkında bilgi sahibi oldum biraz. Merak etmiyor değildim,hatta çok merak ediyordum. Deneme fırsatı sunduğu için @hakanie 'ye tekrar teşekkür ediyorum:)
Elimde tek kurşun X3 vardı. Geisha Colombia'dan üretilmiş bir kahve. Geisha'nın kokusunu çok sevmiştim,güçlü ve aromatikti,arada sırada da çikolatamsıydı,genel olarak çok tatlı kokuyordu. X3'ü ilk açtığımda kokusu garip gelmişti,çok hoşuma gitmemişti. Ne olduğunu çıkaramamıştım. Kardeşim ile koklarken keçi boynuzu gibi koktuğunu söylediğinden itibaren bana da keçi boynuzu gibi kokmaya başladı. Keçi boynuzu pekmezini çok severim,nasıl çıkaramadığımı hala düşünüyorum:) Yoğun tatlılıkta ve harnup gibi güçlü bir kokusu vardı,Geisha ile X3'ü yan yana koysak,ikisinin aynı kahveden yapılma olduğunu anlamak mümkün değildi,en azından benim için:) Koyu kavrum hakkında kahvenin dışına bakarak yorum yapmanın her zaman doğru olmadığını öğrendim,ama öğütürken çok az direnç gösterdi,belki koyu kavrumundan,belki fermente olmasından..
Hakan Abi ile ufak bir demleme ve tadım yaptık,ve tahmin ettiğim gibi Murphy Kanunları işlevini yerine getirdi,ters gidebilecek her şey ters gitti:) Tek kurşunumu biraz ıskaladım gibi oldu:) Heyecandan iyi bir demleme yapamadım ve kettle içindeki suyum yetmedi tarife:( Hemen biraz daha su kaynattım,tarifin çok dışına çıkarak demlememi tamamladım. Bu bana ders oldu,o günden sonra ıslatma suyunu bile tartarak döküyorum:)
Bu kahveden acılık alan nadir kişilerden biri oldum:) Kardeşim de biraz acılık olduğunu söyledi. Ve tahmin edeceğiniz gibi tatlılık da alamadım,bu konu hakkında çok yorum yapmak istemiyorum:) Acılığa rağmen aroması ve tadı çok güçlü ve belirgin bir şekilde hissediliyordu. Yanlış demlemeye rağmen güzel bir kahve oldu. Geisha'dan kesinlikle çok farklı. Şimdilik benim project'ler hakkında deneyimim ve fikrim olumlu yönde:)

Biraz da fikirlerimden bahsedeyim. Kavurmahanede yapılabilecek bu yöntem,çekirdeği çok farklı tatlara eriştiriyor,bu da çok heyecan verici. Kesinlikle üstünde araştırılmaya ve denenmeye değecek bir konu.

- Benim düşündüğüm olumlu yönleri şunlar:
-Ortalamanın altında çekirdekler bu yöntemle çok farklı tatlara erişir,ucuza iyi kahve içilmiş olur.
-"Herkeste İdido var,tamam ama benimki farklı: )" diyebilir artık kavurucular. Yani piyasadaki kahve çeşitliliği artar.
-Yeni bir uğraş alanı,belki de "roket bilimi" olan kahveye bir dal daha.
Ben bu kadar olumlu yön yazayım,aklımdaki diğer maddeler fazla kişisel:)

-Benim düşündüğüm olumsuz ve olumsuz olabilecek yönleri şunlar:
-Bu fermantasyonu yapabilmek için gerekli ekipmanlar neler bilmiyorum,bunlar kavurucu için eksi olabilir. Benim değinmek istediğim asıl madde kavurucuların bu çekirdekleri çok ucuza mal etmelerine rağmen fermente edip akılalmaz fiyatlara satmaları. Bu madde kesin bir madde değil,çünkü bu sistemin kavuruculara ne kadara mal olduğunu bilmiyoruz. Demek istediğimi anlamışsınızdır,çekirdek ve sistem fiyatına oranla çok pahalı fiyatlara satabilecek kavuruculardan bahsediyorum. Şu an fermantasyon yapan firmalardan Coffeerem çoğu projesinde Geisha kullanmış,kullanılan çekirdeğe kıyasla projelerin fiyatı çok çok pahalı değil.
-Ultra kalitesiz,bol hatalı vasat çekirdekleri fermente ederek destansı fiyatlara satmak. Hatta destansı fiyata satmalarına da gerek yok,normalde içilemeyecek bir çekirdeği fermente etmek bizim için eksi olur.
-Kahvenin çiftçisi bu işleme razı olmayabilir,belki.


Sonuç olarak,bu yöntemin üstüne kesinlikle düşülmesi gerektiğini düşünüyorum. Etik bir şekilde hem müşterinin,hem satıcının işine yarayacaktır bence.
Saygı çerçevesi içinde fikirlerimizi paylaşaşabiliriz,sizlerin bu konu hakkında ne düşündüğünüzü merak ettim:)
Sağlıcakla kalın.
 
Üst