• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Pumpkin Spice Latte

kursad42

Üye
Konum
Ankara
İsim
Kürşad
Daha fazla  
İsim
Kürşad
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Ekim ayına girdik, havalar soğumaya, yapraklar sararıp dökülmeye başladı veeee özellikle ABD'de pumpkin spice latte coşkusu başladı! Starbucks'la özdeleştirdiğimiz bu içecek için forumda başlık olmamasına şaşırdım ve hemen bu eksikliği kapatıyorum.

Birkaç gün önce, James Hoffmann, kabak suyu ve organik baharatlarla bir tarif yaptı:


Ardından, sempatik (ve eski) barista Morgan'ın tarifini izledim:


Türk youtube yemek tarifi kanallarından İdil Yazar'ın tarifi:


Ben, kabak püresi, zencefil tozu, tarçın, öğütülmüş karanfil, muskat cevizi ve yenibaharı yaklaşık 500 ml sütle karıştırdım ve ısıttım. Kahve olarak, 20 gram kahveye 200 gram su ile Aeropress'te demleme yaptım. Üç kişilik güzel bir içecek çıktı ortaya. Bir sonraki denememde manuel süt köpürtücüyle sütü köpürtmeyi planlıyorum.
 
Ben kullandığım tarifte köydeki tanıdıklardan gelen kabakları haşlayıp kullanıyorum. 40 gram kadar kabağı süzgeçte ezerek 3 cup moka pottan çıkan kahvenin içine yediriyorum. Üzerine 30 gram bal ekliyorum. Toz karanfil ve tarçın koyduktan sonra zencefil ve muskat rendeliyorum. Çok az vanilya şurubu da eklenince müthiş oluyor. Son olarak 280-300 ml kadar sütü french press'te köpürtüp ekliyorum. Köpüğün üzerine tarçın dökünce de güzel oluyor. Tam bir kış içeceği ☃️

Kış gelmeden kabak pek geçmiyor elime ama Metro markette kabak püresi görmüştüm. Kabağı haşla, ez muhabbetinden sonra kolaylaştırıcı olacağını düşünüyorum. Tabii, tat olarak nasıl olur tahmin edemiyorum. Kullandığım tarif şu videoda:

 
Merhaba. Pumkin için bizim çok güzel bir yerli kabağımız var.
Kara Kabak.
Tatlı için kullandığımız Sarı Kabak (tatlı kabağı) kara kabağa göre daha fazla lifleniyor. O yüzden size bulabilirseniz kara kabaktan yapmanızı tavsiye ederim. Bunun haricinde çok fazla haşlamamaya özen gösterin.
Ben genel olarak yaptığım içeceklerde hiç bir şekilde beyaz şeker yada türevleri kullanmıyorum.
Bunun yerine balı biraz sıcak suda eriterek şeker yerine içeceğime dahli ediyorum.
Size kendi yaptığım Pumpkin Spice Lattenin videosunuda paylaşıyorum. Umarım hoşunuza gider tarifim. Eleştirilerinizide bekliyorum.
Bu arada koyduğunuz baharatlara dikkat edin. Alerjisi olanlar koydukları baharatları önce test etsin sonra kullansın zira alerji çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir.
 
Size bir öneri olarak şu aralar semt pazarlarında çok güzel kabaklar mevcut. Bakmanız tavsiye ederim.
Ben kullandığım tarifte köydeki tanıdıklardan gelen kabakları haşlayıp kullanıyorum. 40 gram kadar kabağı süzgeçte ezerek 3 cup moka pottan çıkan kahvenin içine yediriyorum. Üzerine 30 gram bal ekliyorum. Toz karanfil ve tarçın koyduktan sonra zencefil ve muskat rendeliyorum. Çok az vanilya şurubu da eklenince müthiş oluyor. Son olarak 280-300 ml kadar sütü french press'te köpürtüp ekliyorum. Köpüğün üzerine tarçın dökünce de güzel oluyor. Tam bir kış içeceği ☃️

Kış gelmeden kabak pek geçmiyor elime ama Metro markette kabak püresi görmüştüm. Kabağı haşla, ez muhabbetinden sonra kolaylaştırıcı olacağını düşünüyorum. Tabii, tat olarak nasıl olur tahmin edemiyorum. Kullandığım tarif şu videoda:

 
Hoffmann tarifini kullanarak yaptım beyaz şeker olmadığı için esmer şeker kullandım bundan dolayı renk iyice koyulaştı. Kısık ateşte pişirdim yaklaşık 2 saate 250 ml su kaybetti bu sayede iyice karamelleşti şeker. Birde karanfil kullanmadım. Tat olarak çok lezzetli karamel tadı daha baskın altdan çok hafif baharatlar geliyor. Balkabağı tadı biraz altda kaldı bir sonraki yapışımda tarifi kendime göre şekillendirerek deneyeceğim.


tempImagemG1Oki.jpg
 
Bende az önce şurubu hazırladım.
Zencefil
Tarçın
Muskat
Karanfil baharatları koydum. Zencefil biraz ağır bastı az koymam gerekirmiş.
 
Bende az önce şurubu hazırladım.
Zencefil
Tarçın
Muskat
Karanfil baharatları koydum. Zencefil biraz ağır bastı az koymam gerekirmiş.

Ben tüm baharatları havanda döverek ekledim toz olarak kullanmadım belki o yüzden hafif kalmış olabilir. Zencefili kuru kullandım tazesi çok daha baskın olacaktı büyük ihtimalle. Bir de merak ettiğim bir konu ne kadar dayanabilir bu sos. Sonuçta reçel gibi kaynadığı için kolay kolay bozulacağını zannetmiyorum.
 
Bende az önce şurubu hazırladım.
Zencefil
Tarçın
Muskat
Karanfil baharatları koydum. Zencefil biraz ağır bastı az koymam gerekirmiş.
Hoffmann tarifini kullanarak yaptım beyaz şeker olmadığı için esmer şeker kullandım bundan dolayı renk iyice koyulaştı. Kısık ateşte pişirdim yaklaşık 2 saate 250 ml su kaybetti bu sayede iyice karamelleşti şeker. Birde karanfil kullanmadım. Tat olarak çok lezzetli karamel tadı daha baskın altdan çok hafif baharatlar geliyor. Balkabağı tadı biraz altda kaldı bir sonraki yapışımda tarifi kendime göre şekillendirerek deneyeceğim.


Ekli dosyayı görüntüle 6718
Şurubun nasıl yapıldığını ben mi kaçırdım acaba videolarda göremiyorum
 
Geri
Üst