• Hoşgeldin 2021
    Yeni yılınız kutlu olsun sevgili kahve kulübü üyesi Ziyaretçi . Yeni yıl dileklerinizi vei diğer kahve kulübü üyelerine dileklerinizi bu konudan yazabilirsiniz.

Profesör Flavio Boremin Kahve İşleme de Paradigmaları Kırmak Üzerine Bilimsel Konuşması

Defrager

Üye
Konum
Antalya
İsim
Murat
Daha fazla  
İsim
Murat
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Antalya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Manavgat
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Alanya
Hasat sonrası kahve çekirdeklerinin hücresel yapısı üzerine bir konuşma yapıyor. Doğal kahveler genellikle ıslak işlenmiş kahvelerden daha düşük kalitede ve daha az kıvamdadır. Borem, herhangi bir kahvenin kıvamındaki en önemli faktörün kahve çekirdeklerindeki zarlarının bütünlüğü olduğunu açıklar. Bu sadece tat için değil, sürdürülebilirlik için de önemlidir demekte. Kahve de SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN gelecekte çok büyük önemi olacağı ve ilgimi çektiği için paylaşmak istedim.
Boremin diğer makalelerini okumak isteyenlere link atıyorum.

https://www.researchgate.net/profile/Flavio_Borem
https://www.aequitascoffee.com/learn/tag/Professor+Flavio+Borem

 

Papillon

İyi Bilinen Üye
Konum
Denizli
Daha fazla  
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
Kalita wave 155/185, Hario switch, Hario v60, Kasuya v60, Lilydrip, Chemex, Aeropress, Soy c2g
Yıkanmış kahvelere olan sevgimin ve naturel işlenmiş güzel bir kahve bulmanın neden bu kadar zor olduğunun bir nedeni de buymuş demekki. İstisna bir kaç çiftçi dışında hiçbirisinin özellikle naturel işlem kahvelerdeki bu ideal kurutma koşullarını sağlayabileceğini sanmıyorum. Şu durumda naturel işlem bir çekirdeğin gerçek potansiyelinde bir çekirdek olması gerçekten çok zormuş, bunu anladım.

Konuşma oldukça tatmin edici, ufuk açıcıymış. Konferansın diğer videolarını da en yakın zamanda izleyeceğim, paylaşım için çok teşekkür ederim.
 
Üst