• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Pour over- tartım sorunsalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berhan

Barista
Özellikle V60 ve chemex demlerken tartı kullananlara sorum.

Ratio ayarlarken, diyelim ki 15 gram kahveye 250 Gr su koyuyoruz.
Tartım yaparken sıfırladık ve suyu sökmeye başladık.
250 Gr oldu sonuç, dripper içinde ıslak kahvede hapsolan suyun ağırlığı oluyor tabiki, şimdi sorum bardağın içinde mi 250 Gr olmalı yoksa dripperdaki filtrede kalan suyu hesap etmeli mi?
Şu ana kadar bu kaybın kahvenin gramajı x 2 kadar bir ağırlık olduğunu görüyorum yani mesela yukardaki örneğe göre,
15 gram çekirdek/ 250 Gr su ise , bardakta 220 gram kahveniz oluyor.

Bende öyle yapıyorum, lakin bardak biraz az dolu görünüyor bazen gözüme, özellikle kalita gibi dripperlarda su kalma oranı dahada artıyor çok miktar duruyor içinde
Daha fazla çıktı istiyorsanız miktarları artırabilirsiniz. Belki daha kalın öğütmek gerekebilir duruma göre. Forumda, youtube'da reçete paylaşımlarına göz atabilirsiniz.

Reçetelerde yazan 15g'a 250ml, 18g'a 300ml gibi ifadeler dökülen su miktarını söyler, 300ml su döktüğünüzde çıktı aşağı yukarı 240ml kadar oluyor. Tabi bu kahveden kahveye değişir, kimi kahve daha fazla su tutuyor.

Reçetelerde yazan 15g'a 250ml, 18g'a 300ml gibi ifadeler dökülen su miktarını söyler, 300ml su döktüğünüzde çıktı aşağı yukarı 240ml kadar oluyor. Tabi bu kahveden kahveye değişir, kimi kahve daha fazla su tutuyor.
Tabi, oranlarda öyle görünüyor 1:16 17 civarı geneli..
240 ml kahve kime yeter ki :) sabahları 350 400 ml arası içmeden tatmin olamayan bana yetmez..
Bu yüzden garip geliyor ya genel tariflerin bardaktaki boşluğu

Geri