Sert geliyor derken, hangi çekirdek, su sıcaklığı nedir, kaç döküşlü demleme yapıyorsunuz bunu da yazarsanız daha açıklayıcı yorumlar yapılabilir. Dark Roast çekirdekle 4 döküş 1.16 oran 96 derece yaparsanız evet sert gelebilir ama genelde light roast çekirdeklerde yanlış demlenirse bitterlik artabilir.Genel olarak baktığımda özellikle toplu alımlarda arkadaşların paylaştığı tariflerde kullanılan ratio bana oldukça sert geliyor.
1:20, 1:25 civarında seven biri olduğum için merak ettiğim bir konu aslında, sitenin geneli ne yapıyor ?
Bu tamamen benim kendi deneyimlerimle bulduğum bana ve etrafımdakilere en çok uyan damak tadı oldu açıkçası, düzeltilmesi gereken bir sorun gibi değil yani.Sert geliyor derken, hangi çekirdek, su sıcaklığı nedir, kaç döküşlü demleme yapıyorsunuz bunu da yazarsanız daha açıklayıcı yorumlar yapılabilir. Dark Roast çekirdekle 4 döküş 1.16 oran 96 derece yaparsanız evet sert gelebilir ama genelde light roast çekirdeklerde yanlış demlenirse bitterlik artabilir.
Hiç denemedim 1.20-25 oran ondan şaşırdım açıkçası, çok sulu bir kahve olmuyor mu. Aroma ve gövde açısından, öğütüm de filtre boyutunda çok ince de sayılmaz.Bu tamamen benim kendi deneyimlerimle bulduğum bana ve etrafımdakilere en çok uyan damak tadı oldu açıkçası, düzeltilmesi gereken bir sorun gibi değil yani.
Her zaman medium roast tercih ederim çünkü sadece pour-over yapıyorum.Su sıcaklığımda 92 ila 96 arası gider gelir. Dark roastlardaki is tadına tahammül edemiyorum.85C suda bile alabiliyorum.
Timemore 17 clickten 24 klik'e kadar kahve çekirdeklerinde denemeler yapabiliyorum ama bu ratio bana her zaman iyi geldi. Etrafımdakilerdende bu ratio ya göre iyi dönüşler alıyorum
Çok nadiren bazı hafif gövdeli çekirdeklerde ratio'yu düşürüyorum ama bunu 10 demlemeden birinde yaparım onu saymıyorum.
Not: Kahveyi kendim yapmaya başlamadan uzun zaman öncede böyle isterdim kahvemi
Deneyip bana düşüncelerini söylersen bende çok mutlu olurumHiç denemedim 1.20-25 oran ondan şaşırdım açıkçası, çok sulu bir kahve olmuyor mu. Aroma ve gövde açısından, öğütüm de filtre boyutunda çok ince de sayılmaz.
Tamamdır deneyeceğimDeneyip bana düşüncelerini söylersen bende çok mutlu olurum
Asla çok sulu ve hafif hissetmedim açıkçası![]()
ben de başlarda 20 demliyordum, yavaş yavaş inin ve doğru sayı olan 16'ya ulaşın derimGenel olarak baktığımda özellikle toplu alımlarda arkadaşların paylaştığı tariflerde kullanılan ratio bana oldukça sert geliyor.
1:20, 1:25 civarında seven biri olduğum için merak ettiğim bir konu aslında, sitenin geneli ne yapıyor ?
Çok sağol önerin için, inan bana düzeltmek üzere bir durum yok aşağı yukarı 2.5 senedir envayi ekipmanla türle demleme yaparım.ben de başlarda 20 demliyordum, yavaş yavaş inin ve doğru sayı olan 16'ya ulaşın derim20-25'lerin çok sulu olduğunu göreceksiniz, pakette yazan tadım notlarını almanız da zor bu oranlarla.
Biraz şairane olmuşBen altın oran (Φ φ) kullanıyorum.
Yani her 1 desigram kahveye, 1.618 gram su koyuyorum.
![]()
Seçeneklere eklensin lütfenBen altın oran (Φ φ) kullanıyorum.
Yani her 1 desigram kahveye, 1.618 gram su koyuyorum.
![]()