• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Pour over ratio tercihiniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ratio tercihiniz

• 1:10 - 1:14

• 1:15 - 1:17

• 1:18 - 1:20

• 1:20 - 1:25

• 1:25 - 1:30

• Diğer

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

berhan

Barista
Genel olarak baktığımda özellikle toplu alımlarda arkadaşların paylaştığı tariflerde kullanılan ratio bana oldukça sert geliyor.
1:20, 1:25 civarında seven biri olduğum için merak ettiğim bir konu aslında, sitenin geneli ne yapıyor ?

Genel olarak baktığımda özellikle toplu alımlarda arkadaşların paylaştığı tariflerde kullanılan ratio bana oldukça sert geliyor.
1:20, 1:25 civarında seven biri olduğum için merak ettiğim bir konu aslında, sitenin geneli ne yapıyor ?
Sert geliyor derken, hangi çekirdek, su sıcaklığı nedir, kaç döküşlü demleme yapıyorsunuz bunu da yazarsanız daha açıklayıcı yorumlar yapılabilir. Dark Roast çekirdekle 4 döküş 1.16 oran 96 derece yaparsanız evet sert gelebilir ama genelde light roast çekirdeklerde yanlış demlenirse bitterlik artabilir.

Sert geliyor derken, hangi çekirdek, su sıcaklığı nedir, kaç döküşlü demleme yapıyorsunuz bunu da yazarsanız daha açıklayıcı yorumlar yapılabilir. Dark Roast çekirdekle 4 döküş 1.16 oran 96 derece yaparsanız evet sert gelebilir ama genelde light roast çekirdeklerde yanlış demlenirse bitterlik artabilir.
Bu tamamen benim kendi deneyimlerimle bulduğum bana ve etrafımdakilere en çok uyan damak tadı oldu açıkçası, düzeltilmesi gereken bir sorun gibi değil yani.

Her zaman medium roast tercih ederim çünkü sadece pour-over yapıyorum.Su sıcaklığımda 92 ila 96 arası gider gelir. Dark roastlardaki is tadına tahammül edemiyorum.85C suda bile alabiliyorum.
Timemore 17 clickten 24 klik'e kadar kahve çekirdeklerinde denemeler yapabiliyorum ama bu ratio bana her zaman iyi geldi. Etrafımdakilerdende bu ratio ya göre iyi dönüşler alıyorum :)

Çok nadiren bazı hafif gövdeli çekirdeklerde ratio'yu düşürüyorum ama bunu 10 demlemeden birinde yaparım onu saymıyorum.

Not: Kahveyi kendim yapmaya başlamadan uzun zaman öncede böyle isterdim kahvemi

coffeenutzin ethiyopya ve burundi çekirdeklerini kullaniyorum genelde; 1:15, 93 derece, hoffman, rao ve tetsu kasuya yontemlerini kullaniyorum. K pro ile 73 klikte.

Bu tamamen benim kendi deneyimlerimle bulduğum bana ve etrafımdakilere en çok uyan damak tadı oldu açıkçası, düzeltilmesi gereken bir sorun gibi değil yani.

Her zaman medium roast tercih ederim çünkü sadece pour-over yapıyorum.Su sıcaklığımda 92 ila 96 arası gider gelir. Dark roastlardaki is tadına tahammül edemiyorum.85C suda bile alabiliyorum.
Timemore 17 clickten 24 klik'e kadar kahve çekirdeklerinde denemeler yapabiliyorum ama bu ratio bana her zaman iyi geldi. Etrafımdakilerdende bu ratio ya göre iyi dönüşler alıyorum :)

Çok nadiren bazı hafif gövdeli çekirdeklerde ratio'yu düşürüyorum ama bunu 10 demlemeden birinde yaparım onu saymıyorum.

Not: Kahveyi kendim yapmaya başlamadan uzun zaman öncede böyle isterdim kahvemi
Hiç denemedim 1.20-25 oran ondan şaşırdım açıkçası, çok sulu bir kahve olmuyor mu. Aroma ve gövde açısından, öğütüm de filtre boyutunda çok ince de sayılmaz.

Ben düz tabanda genelde 20 gr kahve ve 325 gr su ile demleme yapıyorum, yani 1:16,25.

22:352 oranım var yani bildiğimiz 1:16 :coffee:

1:15 veya 1:16 bu aralar daha açık kavrumlar tükettiğim için 1:15 kullaniyorum.

Genelde 1:15 yada 1:16 Nadiren çok yoğun bir kahveye denk gelirsem 1:17 lere kadar çıkıyorum.

ben de başlarda 20 demliyordum, yavaş yavaş inin ve doğru sayı olan 16'ya ulaşın derim :) 20-25'lerin çok sulu olduğunu göreceksiniz, pakette yazan tadım notlarını almanız da zor bu oranlarla.

ben de başlarda 20 demliyordum, yavaş yavaş inin ve doğru sayı olan 16'ya ulaşın derim :) 20-25'lerin çok sulu olduğunu göreceksiniz, pakette yazan tadım notlarını almanız da zor bu oranlarla.
Çok sağol önerin için, inan bana düzeltmek üzere bir durum yok aşağı yukarı 2.5 senedir envayi ekipmanla türle demleme yaparım.
Biz en güzel tatları bu aralıklarda aldık.
Şuan mesela baristocrat Endonezya la reforma içiyoruz.
22.5:550 demledim lezzetli bir içimimiz var.

Geri