• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Pour over için üst seviye elektrikli değirmen

İsim
Ümit
Herkese selamlar
Şu an aktif olarak CMD+mtd kullanmaktayım. Memnun muyum? Evet memnunum...
Fakat ayar mekanizması ve iş akışı yorucu olabiliyor maalesef.
Önümüzdeki 2 yıllık kalkınma planlarım arasında elektrikli değirmene geçme planım var :)
Hiç espresso yapmıyorum. 100 demlemenin 90ı V60 gerisi immersiyon. Bu yüzden sadece brew odaklı bir değirmen almayı düşünüyorum.
CMD'den daha iyi sonuç verecek bir pour over değirmeni olarak ne önerirsiniz?
Ek43 harici başka bir üst seviye değirmen denemedim. Zaten o fiyatlara da ev için çıkmayı düşünmüyorum. O yüzden ek43, titus , Weber falan demeyin 😃
Yurtdışı kaynaklarda baratza Forte önerilmiş mesela. Espresso için seçenek çok ama pour over için pek özelleşmiş değirmen pek göremedim.
Şimdiden teşekkürler :)
 
flat burr pour over daha başarılı, o boyutta öğütümde daha uniform sonuç sağlıyor. eureka nın özellikle pour over için olan modeli brew pro veya filtro olabilir.
 
Flat burr değirmenlerin, koniklere kıyasla fincanda sundukları tatsal farkları hakkında yorumunuz olur mu? Asidite, parlaklık, gövde vb. başlıklarda düşünürsek, hangileri hangi değirmende öne çıkıyor merak ediyorum.

Tek kelimeyle tatların ayrılığı diyebilirim. Konikte kahvedeki tatlar bir araya harmanlanmış, flat burr ise ayrı özelliklerine odaklanması daha rahat bir içim sunuyor gibi. Başka net bir fark yok bence. Bir de azalan verim kanunu, fiyat 2 katına çıkacak iken tat ve deneyim 2 katına çıkmayacak, küçük değişiklikler olacak, ama bence o küçük farka değiyor kaliteli flat’e geçiş.

Ama herhangi bir flat > herhangi bir konik demek haksızlık olur tabii. Açıkçası SSP öncesi de flat burr idi, Comandante’ye değişmem o bıçaklarla öğütülen kahveyi.
 
Tek kelimeyle tatların ayrılığı diyebilirim. Konikte kahvedeki tatlar bir araya harmanlanmış, flat burr ise ayrı özelliklerine odaklanması daha rahat bir içim sunuyor gibi. Başka net bir fark yok bence. Bir de azalan verim kanunu, fiyat 2 katına çıkacak iken tat ve deneyim 2 katına çıkmayacak, küçük değişiklikler olacak, ama bence o küçük farka değiyor kaliteli flat’e geçiş.

Ama herhangi bir flat > herhangi bir konik demek haksızlık olur tabii. Açıkçası SSP öncesi de flat burr idi, Comandante’ye değişmem o bıçaklarla öğütülen kahveyi.
Peki SSP burr öncesi ve sonrası durum nasıl? Burada da azalan verimler kanunu geçerli mi yoksa farklı iki dünya mı? Bir de bu yorumlarınız filtre için sanırım, ben biraz işin espresso boyutunu da merak ediyorum, tat profili açısından.
 
Herkese selamlar
Şu an aktif olarak CMD+mtd kullanmaktayım. Memnun muyum? Evet memnunum...
Fakat ayar mekanizması ve iş akışı yorucu olabiliyor maalesef.
Önümüzdeki 2 yıllık kalkınma planlarım arasında elektrikli değirmene geçme planım var :)
Hiç espresso yapmıyorum. 100 demlemenin 90ı V60 gerisi immersiyon. Bu yüzden sadece brew odaklı bir değirmen almayı düşünüyorum.
CMD'den daha iyi sonuç verecek bir pour over değirmeni olarak ne önerirsiniz?
Ek43 harici başka bir üst seviye değirmen denemedim. Zaten o fiyatlara da ev için çıkmayı düşünmüyorum. O yüzden ek43, titus , Weber falan demeyin 😃
Yurtdışı kaynaklarda baratza Forte önerilmiş mesela. Espresso için seçenek çok ama pour over için pek özelleşmiş değirmen pek göremedim.
Şimdiden teşekkürler :)
Pour over için en güzel kombinasyonlardan birisi varmış elinizde.
 
Peki SSP burr öncesi ve sonrası durum nasıl? Burada da azalan verimler kanunu geçerli mi yoksa farklı iki dünya mı? Bir de bu yorumlarınız filtre için sanırım, ben biraz işin espresso boyutunu da merak ediyorum, tat profili açısından.

Bir değirmenin iki öğütümü de çok iyi yapmayacağı kesin, SSP multi purpose ile geleneksel espressoyu unutmak gerek, saniyeleri basınçları unutmak gerek, espresso kavrumdan uzak durmak gerek; hala yorum yapamıyorum çünkü hala maksimum verim aldığımı düşünmüyorum.

Filtre için konuşursam, SSP muazzam bir fark yaratıyor kendi bıçağına göre. Comandante’ye ve diğer el değirmenlerine göre de fark var tabii ki, ama fiyat farkı/kalite artışı kişiden kişiye değişir.
 
G-IOTA + SSP unimodal/multi-purpose bıçak seti.
Öncelikle bilgiler için çok teşekkürler 🙏 Sizi özel mesajlarla yormuştum ama konunun burda olması herkes açından faydalı olur diye burdan soruyorum.

Ssp'nin brew burr diye tanımladığı aşadaki linkte. Mazzer super Jolly için geliştirilmiş. G iota yerine mazzer sj almak, hem garanti hem de uyum açısından daha mantıklı olur mu sizce?

 
Öncelikle bilgiler için çok teşekkürler 🙏 Sizi özel mesajlarla yormuştum ama konunun burda olması herkes açından faydalı olur diye burdan soruyorum.

Ssp'nin brew burr diye tanımladığı aşadaki linkte. Mazzer super Jolly için geliştirilmiş. G iota yerine mazzer sj almak, hem garanti hem de uyum açısından daha mantıklı olur mu sizce?



Bence mantıklı değil. Zaten retention için modlamanız şart olacak, garanti dışı kalma ihtimali bile söz konusu. İç tasarım Mazzer ile birebir, çok çok ucuza 2. el sj bulmadıysanız bence o topa girilmemeli…
 
Tek kelimeyle tatların ayrılığı diyebilirim. Konikte kahvedeki tatlar bir araya harmanlanmış, flat burr ise ayrı özelliklerine odaklanması daha rahat bir içim sunuyor gibi. Başka net bir fark yok bence. Bir de azalan verim kanunu, fiyat 2 katına çıkacak iken tat ve deneyim 2 katına çıkmayacak, küçük değişiklikler olacak, ama bence o küçük farka değiyor kaliteli flat’e geçiş.

Ama herhangi bir flat > herhangi bir konik demek haksızlık olur tabii. Açıkçası SSP öncesi de flat burr idi, Comandante’ye değişmem o bıçaklarla öğütülen kahveyi.
azalan verimler kanunu da gördüm ya burda daha da ne görsem şaşırmam. :)
 
Hocam tam olarak neden geçmek istediğinizi anlamadım. Espresso ya da TK tüketmiyorsunuz. 20 gram kahveyi filtre kalınlığında öğütmek en fazla 45 saniye sürer. Motordanteye dahi ihtiyacınız yok kanaatimce. Yine de saniyelerin bile önemi var derseniz üstteki arkadaşın da belirttiği gibi Fellow Ode düşünebilirsiniz.
 
Elektrikli değirmen = Konfor. bence konfor odaklı bir alımda kullanım şekli, temizlik kolaylığı, boyut gibi konular net olmalı. ben sd olarak kullanamayacağım bir elektrikli değirmeni konforlu bulmuyorum artık mesela, bu sayede seçeneklerimi baya daraltabildim :) Ayda bir temizlesem, her seferinde ayarı bozulsun uğraşayım da istemedim, seçenekler iyice daraldı. bütçemi de 10bin altı olarak koyunca bir tane değirmen kaldı onu aldım :)

mtd ile kullandıktan sonra cmd'yi satmaya karar vermiştim ben de. Kahve öğütülürken sürece ne kadar az dahil olursam, öğüten ekipman ne kadar az sağa sola kaçmaya çalışırsa ve kullandığım ekipmanın kaplama/boya kalitesi ne kadar düzgün ve dayanıklı olursa o kadar mutlu olduğumu fark ettim :)
 
Baratza Forte BG(BrewGrinder) kullanıyorum, değirmen maceram şöyle gerçekleşti, DelonghiKG79>Baratza Virtuso+>Forte BG. sürekli olarak v60 ve Kalita'da demlemeler yaptığım, ve kahveyi arkadaşlarıma sunmayı üzerine muhabbetini yapmayı sevdiğim için Forte benim için bu işin zirvesi oldu, zaten 1 inceleme videosunda GameChanger olarak bahsedilmesinden de etkilenerek almıştım. Türkiye'deki 0 fiyatı kur yüzünden inanılmaz bir düzeyde lakin, forumu takip ederseniz zaman zaman, satanlar çıkıyor, ben şansıma letgodan bulmuştum. Alırken ben 1 de forumdan Kruve elek edinmiştim, baya elek testleri yapa yapa aldım(satan arkadaş da sağolsun anlayışlı çıktı) şuan ki konforum inanılmaz düzeyde arttı dediğim gibi. 1 kere gr dozajlaması çok hassas ben 1kişi için 16 gr kaydedip 3 kişiliğe kadar anında öğütüm alıp başlayabiliyorum. Toz üretimi çok düşük düzeylerde(birçok doz öğütüm denemelerimde kruve<400mikron varla yok arası)( her ne kadar çekirdeğe bağlı dense de kg79u bırakma sebeplerimden biridir toz üretimi) 1 de kahve köşenizde böyle yekpare çelik gövdeli premium hissiyatlı 1 değirmen de ayrı 1 motivasyon sağlıyor, günün sonunda üst düzey, iyi alaşımlardan üretilmiş bıçaklara sahip 1 değirmen aldığınızda mutluluğunuzu sizin tasarım algınız belirliyor, şimdiden hayırlı olsun
 
Hocam tam olarak neden geçmek istediğinizi anlamadım. Espresso ya da TK tüketmiyorsunuz. 20 gram kahveyi filtre kalınlığında öğütmek en fazla 45 saniye sürer. Motordanteye dahi ihtiyacınız yok kanaatimce. Yine de saniyelerin bile önemi var derseniz üstteki arkadaşın da belirttiği gibi Fellow Ode düşünebilirsiniz.
4.5 yıldır CMD kullanıyorum. Çok ta memnunum. Her ay iyi kahveye yeterince para ayırabiliyorum.
Tek hobim bu olduğu in hobime ayırdığım paralar ile yeni tecrübeler edineceğim bir değirmen denemek istiyorum açıkçası. Hem daha iyi sonuç alabiliir miyim hem de işim kolaylaşır mı sorusu var kafamda.
Verim konusunu kafama takmıyorum. Harcadığım para kadar fayda getirmesini beklemiyorum. Daha ne kadar ileriye gidebilirim onu düşünüyorum :)
 
Geri
Üst