İmmersion switch ile demledniniz hocam?pour over değil ama immersion olarak şimdi demledim. oranı kahve gibi 1/16 tuttum. toplam 7dk bekledikten sonra akışı başlattım. demi çok fazla geldi üzerine su ekleyince içilecek hale geldi. çok berrak hafif buruk ama lezzetli bir fincan çıktı. evimde çaydanlık olmadığı için canım istese bile çay içemiyordum bu sebeple konuyu açıp aklıma bu fikri sokan arkadaşa teşekkür ederim![]()
Evet baya da iyi oldu.İmmersion switch ile demledniniz hocam?
Denemiştim olmamıştıMerhabalar,
Aranızda hiç pour over çay demleme tecrübesi olan var mı? Ya da buna benzer ilginç demleme tipleri, tarifleri, yorumları burada paylaşalım isterim.
Çay öğütülünce, ya da daha küçük yaprak parçacıklarına ayrılınca daha iyi çözünür (türk çayları böyle) ama tek tek yaprak olarak kurutulup demlenince daha lezzetli olur.Herkese çok çok teşekkür ediyorum, fotoğraflar için yorumlar için gerçekten uzun zamandır kafamda olan bir konuydu biraz rahatladı, umarım bu vesile ile başka merak eden arkadaşlara da faydalı olur.
Kahvetrip denemiş zayıf olduğunu söyledi ben de öyle düşünmüştüm ama yine de boş bir vaktimde deneyeceğim rattan çok köpürmeyi izlemek içinISD ile güzel sonuçlar alınmış ama maalesef ekipmanım yok...
Çay da belki öğütülünce potansiyeli/aroması açığa çıkan bir şey olsaydı farklı olabilirdi![]()