• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Pour Over Çay Demleme

Shepherd

Barista
İsim
Can
Merhabalar,
Aranızda hiç pour over çay demleme tecrübesi olan var mı? Ya da buna benzer ilginç demleme tipleri, tarifleri, yorumları burada paylaşalım isterim.

ben ıhlamurun tadını daha iyi çıkarmak için ıhlamuru uzun bir süre dövüp v60'da demledim. 1-10 oran kullandım. fakat hiç beklediğim gibi çıkmadı. Hızlı demlendi ve tadı fazlasıyla seyrekti :). Düşününce böyle olması çok normal fakat insan emek harcayınca daha farklı şeyler çıkmasını istiyor içten içe

Ben moka potta çay denemiştim 😂tabiki olmamıştı demlenmemişti ve acıydı.

Filtre kahve makinesinde Seylan çayı demleme biliyor ve güzel oluyor

pour over değil ama immersion olarak şimdi demledim. oranı kahve gibi 1/16 tuttum. toplam 7dk bekledikten sonra akışı başlattım. demi çok fazla geldi üzerine su ekleyince içilecek hale geldi. çok berrak hafif buruk ama lezzetli bir fincan çıktı. evimde çaydanlık olmadığı için canım istese bile çay içemiyordum bu sebeple konuyu açıp aklıma bu fikri sokan arkadaşa teşekkür ederim :)

pour over değil ama immersion olarak şimdi demledim. oranı kahve gibi 1/16 tuttum. toplam 7dk bekledikten sonra akışı başlattım. demi çok fazla geldi üzerine su ekleyince içilecek hale geldi. çok berrak hafif buruk ama lezzetli bir fincan çıktı. evimde çaydanlık olmadığı için canım istese bile çay içemiyordum bu sebeple konuyu açıp aklıma bu fikri sokan arkadaşa teşekkür ederim :)
İmmersion switch ile demledniniz hocam?

benim de bu başlığı gördüğümde ekipman elimde olmamasına rağmen ilk olarak aklıma immersion dripper gelmişti. fakat koku konusunda hassas biri olarak acaba dripper’a bi şekilde siner mi diye de düşünmeden edemedim, çay kahve çok koku bırakıyor, kahve termosuma çay koyduğumda bi önceki içtiğim kahveyi tadıyor gibi hissediyorum :D yine de güzel yöntem, verim de almışsınız, keyifli demlemeler :)

Kaçak çayı french presste demliyorum. 8 gram çay, 600 gr su, 7 dakika kadar demleme süresi sonunda demlik kalitesine çok yakın 2'şer fincan çay çıkıyor.

ben de Hario ISD ile siyah çay demledim. çaydanlıkla yaptığımız demleme ile aynı şey sonuçta ikisi de immersion yöntemi..:)

çaydanlıkta sürekli alttan ısı gelmeye devam ettiği için ısı korunmuş oluyor bu yöntemle çay pek sıcak olmadı. bir de çay tadı çok net çıkmamıştı hani çaydanlıkta demlenmeden biraz önce alırsınız çayı ve çiğ bir tat olur ya. ona benzer bir tat.

zamanla geliştirilebilir tabi..:)

Ekran Resmi 2021-02-14 18.06.45.png

Herkese çok çok teşekkür ediyorum, fotoğraflar için yorumlar için gerçekten uzun zamandır kafamda olan bir konuydu biraz rahatladı, umarım bu vesile ile başka merak eden arkadaşlara da faydalı olur. :)
Kahvetrip denemiş zayıf olduğunu söyledi ben de öyle düşünmüştüm ama yine de boş bir vaktimde deneyeceğim rattan çok köpürmeyi izlemek için 🐱 ISD ile güzel sonuçlar alınmış ama maalesef ekipmanım yok...
Çay da belki öğütülünce potansiyeli/aroması açığa çıkan bir şey olsaydı farklı olabilirdi 😅

Türk çayı immersion yöntemiyle bile demlenmez çünkü en az 15 dakika gerekir o kadar zamanda da çay soğur.

Herkese çok çok teşekkür ediyorum, fotoğraflar için yorumlar için gerçekten uzun zamandır kafamda olan bir konuydu biraz rahatladı, umarım bu vesile ile başka merak eden arkadaşlara da faydalı olur. :)
Kahvetrip denemiş zayıf olduğunu söyledi ben de öyle düşünmüştüm ama yine de boş bir vaktimde deneyeceğim rattan çok köpürmeyi izlemek için 🐱 ISD ile güzel sonuçlar alınmış ama maalesef ekipmanım yok...
Çay da belki öğütülünce potansiyeli/aroması açığa çıkan bir şey olsaydı farklı olabilirdi 😅
Çay öğütülünce, ya da daha küçük yaprak parçacıklarına ayrılınca daha iyi çözünür (türk çayları böyle) ama tek tek yaprak olarak kurutulup demlenince daha lezzetli olur.

Ben yaptıktan sonra çok hızlı aktığı için 2inci kere geçirmiştim demlenmiş çayı filtreden, çaydan anlamıyorum hoşuma gitmişti 🤣🤣

Geri