• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Portafiltre'den Akmayan Kahve

Kevazingo

Yeni Üye
Merhaba;
Espresso ya henüz yeni başladım. Makinam Gaggia Classic Pro. Henüz bir kahve öğütüm olmadığı için Starbucks'tan espresso için uygun çekim kahve aldım.
Gaggia ile beraber gelen portafiltreye 18 gr kahve ve diğer gerekli işlemleri yapsam da, portafiltreden yok denecek kadar az su geliyor. Aradan 35-40 sn geçse bile neredeyse 3-5 damla kahve ancak çıkıyor içeriden. Nerede hata yapıyor olabilirim yardımcı olursanız memnun olurum. Teşekkürler,

Espresso degirmen olmadan çok zor . Kahve bayatladikca dahi ogutum değişiyor. Kahveden kahveye ogutum değişiyor. Kullandığınız baskete göre ogutum değişiyor. Şu sıcaklığına göre de ogutum değişiyor.
Yani önce değirmen sonra makina :)

Merhaba;
Espresso ya henüz yeni başladım. Makinam Gaggia Classic Pro. Henüz bir kahve öğütüm olmadığı için Starbucks'tan espresso için uygun çekim kahve aldım.
Gaggia ile beraber gelen portafiltreye 18 gr kahve ve diğer gerekli işlemleri yapsam da, portafiltreden yok denecek kadar az su geliyor. Aradan 35-40 sn geçse bile neredeyse 3-5 damla kahve ancak çıkıyor içeriden. Nerede hata yapıyor olabilirim yardımcı olursanız memnun olurum. Teşekkürler,

Siz espresso için öğütüm istediğinizde Starbucks'ta size kahveyi veren arkadaş kendi kullandığı makinaya göre öğütmüştür muhtemelen. Ama o ticari makine için uygun olan öğütüm sizin ev tipi makineniz için fazla ince gelmiş anlaşılan.

Arkadaşların da dediği gibi makinenize uygun öğütücü almanız gerekiyor.

Espresso ile hiç alakam yok (maalesef TC sağolsun) fakat bugüne kadarki bilgi birikimimle şunu söyleyebilirim düzgün kahve içebilmek öncelikle değirmene bağlı. Dolayısıyla en büyük yatırımı değirmene yapmalısınız. Forumumuzda ilgili başlık altında konu açarak tavsiye isteyebilirsiniz.

Ayrıca Starbucks yerine nitelikli kavuruculardan nitelikli, taze çekirdekler almanızı tavsiye ederim. Forumumuzda size yardımcı olabilecek çokça konu ve bilgili arkadaşımız var. Aramıza hoşgeldiniz.
Hoş bulduk, teşekkürler. Haklısınız; tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Siz espresso için öğütüm istediğinizde Starbucks'ta size kahveyi veren arkadaş kendi kullandığı makinaya göre öğütmüştür muhtemelen. Ama o ticari makine için uygun olan öğütüm sizin ev tipi makineniz için fazla ince gelmiş anlaşılan.

Haklısınız. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Espresso degirmen olmadan çok zor . Kahve bayatladikca dahi ogutum değişiyor. Kahveden kahveye ogutum değişiyor. Kullandığınız baskete göre ogutum değişiyor. Şu sıcaklığına göre de ogutum değişiyor.
Yani önce değirmen sonra makina :)
Anladım. Değirmen in çok önemli olduğunu yaşayarak öğrenmiş oldum. Teşekkürler.

Starbucks'lar hep otomatik makineye geçti diye biliyorum ben.

Geri