• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Piyasada Görmekten Bıktığınız Çekirdekler/Tarlalar/Yeşil Çekirdek Üreticileri

Vergi indiriminin etkisi midir nedir bilmem çok fazla Etiyopya, Kenya, Ruanda, Burundi bolluğu var. Afrika kahvelerini özellikle iyi yıkanmış bir Etiyopya sevsem de baydı artık.
Onun haricinde Kolombiya kahveleri de baydı özellikle de Rodrigo Sanchez. ( üretimlerini severim ama her yer mi sanchez olur?😅 )
Karbonik maserasyonlar, ef2’ler vs de baydı.
Fark ettim de ne sıkılmışım ya. 😂

Las Veraneras.

Şu an aklıma gelenler bunlar. Bunları görmekten inanılmaz sıkıldım ve artık almıyorum.
Las Veraneras'tan bıkacak kadar lot girmedi ki ülkeye gördüğüm kadarıyla. İki ya da üç hasat yıkanmış Gesha(Lot ve Kungpow sattı ilk, sonra Milestones), bir lot Sudan Rume(sadece Grizzly), bir de onların mı La Loma'nın mı olduğu hep muallakta kalan bir Wush Wush var bir iki yerde. 3 senede 4-5 kahve girdi zaten ki Las Veraneras çeşit çeşit düşük miktarda yarışma lotu çıkaran bi çiftlik Rodrigo'nun diğer çiftliklerinin aksine.

Jairo Arcila'nın Santa Monica çiftliğinden abuk subuk infüzelerini zaten ilk geldiğinden beri itici buluyorum. Yıkanmış, EF2 naturel, CM işlediği lotları inanılmaz iyi ama öyle de bi durum var.

Sevsem de beni Kungpow tedarikli Endonezyalar darlamaya başladı bu ara. Kahveler güzel de çok fazla her yerde.

Özgün seçki kalmadı gibi bir şey genel olarak, büyük ihtimalle tedarikçiler kaynaklı bi tekelleşme var. Oldukça tatsız. Direct trade yapan kavurucu çok az hatta 4 örnek dışında aklıma gelmedi başka. Seçkisinde herkeste olan kahve yok dediğimiz kavurucu bile direkt o piyasa kahveden getirmeye başladı resmen. Bu iş nereye gidiyo bir fikrim yok ama millet Çin geshası falan içerken bu kadar monoton seçkilere bağlı kalmak can sıkıcı.

@rauhweltx Endonezyaları geçen yıl çok seviyordum, Frinsa gibi efendi çekirdekler vardı. Ama "experimental bu kardeşim" diye getirilen çekirdekler gerçekten baydı, doğru söylüyorsun.

Wethull ve dry hulled honey, Double Fermentation, Natural Reverse, Natural Anaerobic 3.9PH, Hermetic Sealed, "Double mosto, brew yeast method" vs. vs. antin kuntin şeyler. Bir yudumda güzelmiş denilen ama kalanı içilemeyen bayık şeyler ortaya çıkıyor. Endonezyaların bi' klasik düzgün örnekleri getirilsin, onlar otursun da sonra experimentale bakarız. Endonezyalılar daha kafalarında oturtamamış bu işi.

@rauhweltx Endonezyaları geçen yıl çok seviyordum, Frinsa gibi efendi çekirdekler vardı. Ama "experimental bu kardeşim" diye getirilen çekirdekler gerçekten baydı, doğru söylüyorsun.

Wethull ve dry hulled honey, Double Fermentation, Natural Reverse, Natural Anaerobic 3.9PH, Hermetic Sealed, "Double mosto, brew yeast method" vs. vs. antin kuntin şeyler. Bir yudumda güzelmiş denilen ama kalanı içilemeyen bayık şeyler ortaya çıkıyor. Endonezyaların bi' klasik düzgün örnekleri getirilsin, onlar otursun da sonra experimentale bakarız. Endonezyalılar daha kafalarında oturtamamış bu işi.
Ben sadece ilk paragrafı cevap olarak yazdım, sonrası direkt genel olarak yazmak istediklerim. 3 senede iç piyasaya 4-5 çekirdek, Wush Wush hariç 2-3 kavurucuda bulunan ve ülkeye 24 kg falan giren lotlar zaten, çiftlikten örnek verince yanlış bir şey var sandım açıkçası.

Endonezyalarda iyi işlenmiş güzel anaerobikler var, hermetic sealed olan cidden çok iyi mesela tek çekirdekten hızlı sıkılmasam sürekli içmek isterdim Mayard kavrumunu(ki bir de CM olan vardı bombastikti). Zaten ara sıra iyi anaerobikler çıkıyordu Endonezya'dan yeni giriştikleri bir şey de değil pek. İyi de işliyorlar ama çok fazla yöntem var hem o hem de bu kadar herkeste olması bayıyo bi noktada.

Ben sadece ilk paragrafı cevap olarak yazdım, sonrası direkt genel olarak yazmak istediklerim. 3 senede iç piyasaya 4-5 çekirdek, Wush Wush hariç 2-3 kavurucuda bulunan ve ülkeye 24 kg falan giren lotlar zaten, çiftlikten örnek verince yanlış bir şey var sandım açıkçası.

Endonezyalarda iyi işlenmiş güzel anaerobikler var, hermetic sealed olan cidden çok iyi mesela tek çekirdekten hızlı sıkılmasam sürekli içmek isterdim Mayard kavrumunu(ki bir de CM olan vardı bombastikti). Zaten ara sıra iyi anaerobikler çıkıyordu Endonezya'dan yeni giriştikleri bir şey de değil pek. İyi de işliyorlar ama çok fazla yöntem var hem o hem de bu kadar herkeste olması bayıyo bi noktada.
Veraneras pahalı olduğu için genel itibariyle tükenmesi geç oluyor ve stoklarda fazla uzun süre kalıyor. Belki bu kaynaklı ilüzyon yarattı bende. Gerçi yurtdışı kaynaklıları da saymış olabilirim.(Kendim almadım) Bir de sahibi kaynaklı bir durum var. :)

Frinsa Collective #4 Lactic Natural'den sonra bir tane iyi kahve içmedim, net söyleyeyim. Boxx eli yüzü düzgün Endonezyalar seçmiş gibi görünüyor, onları deneyeceğim yakında. Karbonik maserasyon yakın zamana kadar iyi becerilebilen bir şey değildi, iyi örnekleri Kolombiya'da ortaya çıktı. O iyi örnekleri çıkartanlar da ilk gönderide yazdıklarımdı. Argopuro karbonik maserasyonu iyi olduğunu düşündüğüm bir kavurucudan içtim, kötüydü.

Veraneras pahalı olduğu için genel itibariyle tükenmesi geç oluyor ve stoklarda fazla uzun süre kalıyor. Belki bu kaynaklı ilüzyon yarattı bende. Gerçi yurtdışı kaynaklıları da saymış olabilirim.(Kendim almadım) Bir de sahibi kaynaklı bir durum var. :)

Frinsa Collective #4 Lactic Natural'den sonra bir tane iyi kahve içmedim, net söyleyeyim. Boxx eli yüzü düzgün Endonezyalar seçmiş gibi görünüyor, onları deneyeceğim yakında. Karbonik maserasyon yakın zamana kadar iyi becerilebilen bir şey değildi, iyi örnekleri Kolombiya'da ortaya çıktı. O iyi örnekleri çıkartanlar da ilk gönderide yazdıklarımdı. Argopuro karbonik maserasyonu iyi olduğunu düşündüğüm bir kavurucudan içtim, kötüydü.
Sahibi dışında bi falsosu yok, gayet kalite lotları olan bir çiftlik. Ne kadar her yere el atması tatsız olsa da yapınca yapıyo bu işi Rodrigo Sanchez.

Frinsa #4 çok iyi çekirdekti gerçekten. Mayard'dan içmiştim Walida CM, bayaaaa iyiydi. Teneke kutu karpuz-çilek First ve kruvasan ortası bi şeydi. İyi CM örnekleri de vardı hep, Null'ün Puerte Alegre'si mesela herhalde o kadar yarışma lotunun onun bunun arasında en sevdiğim çekirdek direkt. Daha iyi CM çekirdek içmemiş olabilirim ve ilk içtiğim CM çekirdeklerden biriydi. Birkaç senedir aşırı kaliteli Null CM Etiyopyaları var yine. Yeni yeni iyi becerilebilen bir şey değil pek yani bence, hep iyiydi.

yavaş yavaş La Loma'da sona geliyoruz sanirim. Etiyopyalar ve EF2'ler de bitsin diye bekleme icindeyim.

Herhangi bir anaerobik kahve.
Eskisi gibi şarapsı, boozy, fermente anaerobik kalmadı pek piyasada, ki ben çok seviyorum öyle kahveleri ama belli ki herkese göre değil. Şu an kör tadımda büyük ihtimalle çoğu insanın pek ayırt edemeyeceği derecede temiz anaerobikler, karbonik maserasyonlar, infüze ya da coferment olmayan mayalı işlenmiş(Oro) kahveler var. Eski deneyimlerden kalan önyargınızı kırabilirseniz şaşırtabilir.

İnfüzeleri zaten en başından saçma ve sıkıcı görüyorum. Anaerobikler de baya baya baydı. Temiz ve düzgün natural kahvelere hasretiz.

monteblanco ların hepsi

Etiyopya Mormora, adado, edido, idido serileri, güzel günlerdi vesselam.

Nectar Citrulus. Birçok kavurucuda var. Maalesef kahveye benzer bir tarafı yok.

Geri