Bununla ilgili bir video vardı, demlemeye gelen suyun sıcaklığı düşmüyor ama kazana alınan su yüzünden kazan sıcaklığı düşüyor gibi bir şey diyorlardı.Mesela Gaggia Classic gibi makinelerde pid taksanız bile double shot alırken sıcaklık 5-6 derece düşüyor, 95'te başlasanız bile 90'a inebiliyor, hali hazırda Gaggia'nın orjinal halinde zaten shot sırasında 10 derecelik bir düşüş olabiliyor, yani eğer 93'te başlayıp 93'te bitmesini istiyorsanız ön ısıtma kazanı eklemek mantıklı, çünkü pid yetersiz.
Hocam direkt çıkıştan ölçtüğünüz su sıcaklığının pek bir bilgilendirici yanı yok. Su yaklaşık 9 bar basınç altında ve henüz puck'a değmemişken o sıcaklıkta oluyor, basınç değiştiği için ve puckın içinden geçtiği için çıktının çok hızlı şekilde soğuması normal. Hele bir de metal portafiltreye değiyorsa daha da hızlı soğur. Bu iş için özel probelar var portafiltrenin içine giren anca onlarla ölçerseniz bir fikir verir.PID olması avantaj tabii de hangi makine gerçekten o sıcaklık değerini veriyor, kim ölçmüş?Bazı Sage modellerinde sıcak su çıkışını ölçmüş kullanıcılar, 70-75 derecelerden bahsediyorlar... Ben de yakında kendi makinemde deneyeceğim.