• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Picopresso ile Ice Latte Yapmak

Merhaba arkadaşlar. Youtube'de şöyle bir videoya denk geldim. Videodaki picopresso kullanıcısı buzlu soğuk su ile bir espresso çıktı alıyor ve çıktının görüntüsüne baktığımda kahve bir şekilde düzgün çözülmüş gibi duruyor. Daha önce soğuk/buzlu su ile espresso çıktı alan oldu mu? Bu yöntemi bir arar denemeyi düşünüyorum.

Kenarından neden su damlıyor ? Normalde de damlıyor mu yoksa soğuk yaptığı için mi? Daha önce hiç kullanmadığımdan soruyorum

Üzerinde ki krema çok açık sarı buda yetersiz bir ekstraksiyonu gösteriyor. Her zaman söylediğimi yine tekrarlıyorum bu cihaz ve türevleri espresso yapmaz, espresso demleme parametreleri bellidir. Bunlar espresso yaptığını iddasında bulunabilirler ancak.

Soğuk demleme yöntemi zaten Cold Drip olarak mevcut.

Üzerinde ki krema çok açık sarı buda yetersiz bir ekstraksiyonu gösteriyor. Her zaman söylediğimi yine tekrarlıyorum bu cihaz ve türevleri espresso yapmaz, espresso demleme parametreleri bellidir. Bunlar espresso yaptığını iddasında bulunabilirler ancak.

Soğuk demleme yöntemi zaten Cold Drip olarak mevcut.
Sıcaklığı belli bir derecede tutamamak tabii ki büyük bir handikap manuel espresso cihazları için. Yalnız picopresso'yu iki kere ısıttıktan sonra oldukça düzgün çıktılar alınabiliyor. Kullanımı ve taşıma kolaylığı büyük bir artı.

Geri