• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Peugeot Kahve Değirmeni Espresso Gaggia Classic ile kullanabilirmiyim

cetinyasar

Yeni Üye
İsim
Çetin Yaşar
Daha fazla  
İsim
Çetin Yaşar
Merhaba,

Ben aranıza yeni katılacağım eğer kısmet olursa, bu hafta "Gaggia RI9480/12 New Classic Pro 2019" almayı düşünüyorum fiyatı olarak bayağı indirime girmiş durumda.
Elimde resimdeki Peugeot Manuel kahve değirmeni var. Bunu espresso için kullanmabilir miyim sizce, ince öğütmeyi denedim ve bana göre çok temiz ve hiç parça olmayacak şekilde bir öğütme yaptı. Malum kaliteli bir değirmen neredeyse bir espresso makinası fiyatıyla eş değerde, her ikisinide birden almak biraz zorlayacaktır.

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

1636790358722.png

Merhaba,

Öğütmesine öğütür ancak sizi espressodan da soğutabilir. Ben de buna benzer 70 yıllık vintage alman üretimi bir değirmen var, bazen nostalji olarak türk kahvesi öğütüyorum 7 gram türk kahvesinde bile çok yoruyor tabii ki espresso türk kahvesinden daha kalın öğütüm olacak ancak espresso için sepetinize göre 14-20 gram arası öğütme yapmanız gerecek ve farklı tür kahve çekirdekleri için kalınlık incelik ayarı yapmanız gerecek bu da arka arkaya 3-4 öğütüm demek olabilir ve insanı bu tarz değirmenlerle kahveden soğutabilir :) Tavsiyem kaliteden çokta ödün vermeyerek uygun fiyatlı bir elektrikli değirmen almanız. Forumdaki başlıkları https://www.kahvekulubu.net/sosyal/forums/elektrikli-kahve-degirmenleri.8/ inceleyebilirsiniz, şimdiden hayırlı olsun.

Geri