• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Paşabahçe Dripper (Immersion-Clever Benzeri)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan knsgnn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

knsgnn

Barista
İsim
Kansu
Daha fazla  
İsim
Kansu
Ben de bugün Çift Kullanımlı Kahve Dripper ismini verdikleri ürünü gördüm, üzerinde Hario Switch benzeri bir anahtar var. Kolu çevirdiğinizde dripper altından su akışına izin veriyor veya engelliyor. Ürün V60'a benzese de bana 10-15 derece daha dar açılı gibi geldi.

Ayrıca, görevlinin V60'la uyumlu olduğunu söylediği fakat ölçülerinin uyup uymayacağından emin olmadığım bir metal filtre de vardı. Satın alıp deneyen var mı?

1632612600308.png
1632612773014.png

Bu arada BOXX COFFEE ile anlaşmışlar ve onların kahvelerini de satıyorlar. Bende hediye çeki vardı kavrum tarihleri de Eylül başıydı degassing de beklemek zorunda kalmadım.

Ben de bugün Çift Kullanımlı Kahve Dripper ismini verdikleri ürünü gördüm, üzerinde Hario Switch benzeri bir anahtar var. Kolu çevirdiğinizde dripper altından su akışına izin veriyor veya engelliyor. Ürün V60'a benzese de bana 10-15 derece daha dar açılı gibi geldi.

Ayrıca, görevlinin V60'la uyumlu olduğunu söylediği fakat ölçülerinin uyup uymayacağından emin olmadığım bir metal filtre de vardı. Satın alıp deneyen var mı?

Ekli dosyayı görüntüle 15842
Ekli dosyayı görüntüle 15843
konuyu hortlatmış olacağım biraz ancak 2 gün önce paşabahçe mağazasında görüp edindim bu ürünü. şuan seyahatte olduğumdan yanımdaki sınırlı ekipmanla sınırlı demlemeler yapabildim. ancak araç içerisinde ve konaklamalarda kullanılabilir bir ürün gibi duruyor, v60 filtreleri ile uyumlu ölçülerde üretilmiş. benim yanımda 01 filtre vardı o nedenle suyu 200 ml'den fazla dökemedim ancak yine de 2 döküşlü bir tarif uyguladım ve sonuçtan memnun kaldım.
sanırım tek eksi olarak ürünün cam olmasını söyleyebilirim. özellikle seyahat için pek uygun değil bu yönüyle. gerçi bir kere yere düşürdüm ve kırılmadı ama çekirgeyi ikinciye de sıçratmamak gerek diye düşünüyorum :)
clever'ın 750 hario switch'in 1.300 TL bandında satıldığı şu günlerde 550 TL fiyatıyla ihtiyacı olanların değerlendirebileceği bir ekipman gibi duruyor.
eve döndükten sonra denemeleri çoğaltıp sonuçları paylaşacağım.

konuyu hortlatmış olacağım biraz ancak 2 gün önce paşabahçe mağazasında görüp edindim bu ürünü. şuan seyahatte olduğumdan yanımdaki sınırlı ekipmanla sınırlı demlemeler yapabildim. ancak araç içerisinde ve konaklamalarda kullanılabilir bir ürün gibi duruyor, v60 filtreleri ile uyumlu ölçülerde üretilmiş. benim yanımda 01 filtre vardı o nedenle suyu 200 ml'den fazla dökemedim ancak yine de 2 döküşlü bir tarif uyguladım ve sonuçtan memnun kaldım.
sanırım tek eksi olarak ürünün cam olmasını söyleyebilirim. özellikle seyahat için pek uygun değil bu yönüyle. gerçi bir kere yere düşürdüm ve kırılmadı ama çekirgeyi ikinciye de sıçratmamak gerek diye düşünüyorum :)
clever'ın 750 hario switch'in 1.300 TL bandında satıldığı şu günlerde 550 TL fiyatıyla ihtiyacı olanların değerlendirebileceği bir ekipman gibi duruyor.
Hocam ben de internetten almayı düşünüyorum da acaba ürünün switch kısmı nasıl? Hiç fotoğraf bulamadım da? Hario switch gibi çelik bilye sistemi mi var? Yoksa farklı bir şey mi? Bir de Hario v60 a göre ölçü olarak farklılıkları var mı? Yani gerek açısı olsun gerekse çıkış deliğinin çapı olsun gibi?

Clever, farklı renkleriyle pazar yerlerinde 330-380 lira arasında bulunabiliyor.

Hocam ben de internetten almayı düşünüyorum da acaba ürünün switch kısmı nasıl? Hiç fotoğraf bulamadım da? Hario switch gibi çelik bilye sistemi mi var? Yoksa farklı bir şey mi? Bir de Hario v60 a göre ölçü olarak farklılıkları var mı? Yani gerek açısı olsun gerekse çıkış deliğinin çapı olsun gibi?
Hocam ürünün alt kısmının açık ve kapalı hali bu şekilde. silindir bir parça var, onun dönmesi suretiyle akışı kapatıp açabiliyoruz.
Ölçü açısından Hario Switch ile bir kıyas yapma şansım yok açıkçası, ben gördüm aldım internette belki vardır teknik özellikler. Standart v60 Dripper'ın duvarlarında yer alan kanallar bunda olmadığı için belki bir fark yaratıyordur, bilemiyorum. v60 olarak da kullandım dripperı ve akış süresi ile alakalı olarak göze çarpacak bir fark gözlemlemedim diyebilirim.
Clever, farklı renkleriyle pazar yerlerinde 330-380 lira arasında bulunabiliyor.
Doğrudur hocam, ben gördüm ve aldım. Fiyat konusunda yalnızca o an tarayıcıdan bir araştırma yaptım ve makul geldi cam bir ürün olduğunu göz önünde bulundurarak. Hem de ofiste işimi görsün istedim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2023-10-27 saat 13.03.01_d9749801.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-10-27 saat 13.03.01_d9749801.jpg
    116.9 KB · Görüntüleme: 93
  • WhatsApp Görsel 2023-10-27 saat 13.03.00_60c50fe9.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-10-27 saat 13.03.00_60c50fe9.jpg
    120.3 KB · Görüntüleme: 102
Anladığım kadarıyla çok daha küçük bir delikten kahve çıkışı oluyor. Bu durumda switch açıkken v60 gibi hızlıca akmasını sağlamayabilir. Bu da akış süresini (aynı kahve ve aynı öğütüm) V60 a kıyasla daha uzun tutabilir gibi. Fotoğraflar için çok teşekkürler hocam 🙏

Bir süredir kullanıyorum, Hario Cam v60 ile uyumlu. Akış hızı konusunda ciddi bir sorun yaşamadım ancak kağıt filtrem cafec standard, o yüzden genel akış hızım normal denebilir. Asıl farkettiğim akış hızınızı deliği tam açmayarak yavaşlatabiliyorsunuz. Bunu bazı kahveleri kalın öğütüp akış hızını yavaşlatarak denediğimde güzel sonuçlar aldım.

Bir süredir kullanıyorum, Hario Cam v60 ile uyumlu. Akış hızı konusunda ciddi bir sorun yaşamadım ancak kağıt filtrem cafec standard, o yüzden genel akış hızım normal denebilir. Asıl farkettiğim akış hızınızı deliği tam açmayarak yavaşlatabiliyorsunuz. Bunu bazı kahveleri kalın öğütüp akış hızını yavaşlatarak denediğimde güzel sonuçlar aldım.
Merhaba bu üründen almayı planlıyorum fakat kararsız kaldım. Fiyatı Hario Switch gibi ürünler için oldukça makul. Deneyimleriniz nedir? Memnun musunuz?

hem cimer üzerinden hem de doğrudan firmaya maille başvuru yaparak, ürünün cam olmayan kısımlarının sıcak su ile temasında insan sağlığı bakımından sorun teşkil edecek bir malzeme kullanılıp kullanılmadığını sordum, her ikisinde de konudan uzak cevaplar verdiler, bilgilerinize

hem cimer üzerinden hem de doğrudan firmaya maille başvuru yaparak, ürünün cam olmayan kısımlarının sıcak su ile temasında insan sağlığı bakımından sorun teşkil edecek bir malzeme kullanılıp kullanılmadığını sordum, her ikisinde de konudan uzak cevaplar verdiler, bilgilerinize
Hocam Clever Dripper, Hario Switch dripperların plastiği hakkında bilginiz var mı acaba, ben almak istiyorum fakat tedirginim açıkçası.

ben aktif olarak kullanıyorum hocam, özellikle ofiste epey işimi görüyor hibrit demlemelerde.
orijinal switch veya clever kullanmadığımdan kıyas yapamam.

Tuhafmış. Bu konuda sitelerinde pek bir bilgi yok zaten. Gıda ile uyumlu işareti var üzerinde ama detaylı bir bilgilendirme yok gibi. Ürünün benzerini de çin alışveriş siteleri gibi yerlerde bulamadım dolayısıyla kontrol edemedim.

Hocam Clever Dripper, Hario Switch dripperların plastiği hakkında bilginiz var mı acaba, ben almak istiyorum fakat tedirginim açıkçası.

Clever Dripper BPA içermeyen plastikten üretiliyor.

Hario Switch'in ise dripper kısmı cam. Switch mekanizmasını içeren alt kısmı (siyah kısım) silikon malzemeden. Yüksek kaliteli ve sertifikalı silikon malzemeler BPA'sız plastik gibi (hatta ondan daha çok) sağlıklı olarak kabul ediliyor. 230 dereceye kadar sıcaklığa dayanıyor gıda temasına uygun silikonlar ve dolayısıyla erimiyor, suya partikül geçmiyor.

Geri