• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Parametre fazlalığının artık sıkmaya başlaması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Corvo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Corvo

Barista
Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama şu ekipman bu ekipman, şu filtre bu filtre, şu marka su bu marka su, döndürerek su dökme, sallayarak su dökme..
Bu işin artık hobi olmaktan çok, iyi - kusursuz değil- kahve içmek isteyen insanlar için can sıkıcı bir sürece dönüştüğünü düşünüyorum.
250 gramının 3 haneli rakamlara çıktığı kahvelerde iyi fincan çıkartmak için paketin yarısını boşa harcayan insanlar dolu, buna ben de dahil.
Bence "iyi" kahve temel ekipmanlar ve v60 ile normal bir demleme ile her demlemede iyi kahve çıkarabilmeli.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz merak ediyorum n

Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama şu ekipman bu ekipman, şu filtre bu filtre, şu marka su bu marka su, döndürerek su dökme, sallayarak su dökme..
Bu işin artık hobi olmaktan çok, iyi - kusursuz değil- kahve içmek isteyen insanlar için can sıkıcı bir sürece dönüştüğünü düşünüyorum.
250 gramının 3 haneli rakamlara çıktığı kahvelerde iyi fincan çıkartmak için paketin yarısını boşa harcayan insanlar dolu, buna ben de dahil.
Bence "iyi" kahve temel ekipmanlar ve v60 ile normal bir demleme ile her demlemede iyi kahve çıkarabilmeli.

Cevap uzun zamandır belli:
CD4C955A-8591-4615-9792-A98B65E67A33.jpeg

Ben de percolation metodlar için bazen böyle düşünüyorum. Hario switch veya clever ile full immersion yapın. Risksiz ve güzel kahve. :) Hario switch aldığımdan beri 250 gr pakedin yarısı full immersion ile geçiyor.

Çekirdekler düzgün olunca ekipmanın bir önemi kalmıyor.
French prestte bile kallavi kahve çıkıyor çekirdek iyiyse.
1.5 yıllık deneyimim bu şekilde.

Bu konu tartışmasız bir gerçek. Işin birde görsel / tasarım ve fonksiyonellik sunumları var ve tuketim toplumuyuz gördüğümüz herseyi almak deneyimlemek istiyoruz ogrencilerime ders anlatirken bir konu vardi eskiden jean almanin daha kolay oldugunu ama artik bir sürü cesidi oldugunu mesela dugmeli fermuarli cırt cırtlisi vs buda bizim aklimizin alamadiklarinda kaldigini bununda bizi depresyona mutsuzluga götürdüğünü yazmisti aslinda ne kadar az sey bilirseniz alisveriste o kadar keyifli olursunuz diyordu o yuzden sade sınırları içinde kalmak lazim

hocam keyfinize bakın, işiniz bu değilse ve keyif almak için satın aldıysanız neden strese giriyorsunuz? aşırı ciddiye almaya gerek yok ama strese giriyorsanız daha basit bir şeylere geçebilirsiniz.

Doğru kavrulmuş taze çekirdek mutlaka tatmin eder; profesyonel dokunuşlarla da mükemmelliğe ulaşılır. Kavurma hatası bulunan çekirdeği en özel filtrelerle, çok ideal sularla, stagg ekg-cmd-switch gibi ekipmanlarla bile tatmin edecek şekilde demleyemezsiniz. Bir çekirdek tartışılırken altında memnuniyetsizlik ve tarif çeşitliliği gördüğümde "bu çekirdek kavrulamamış." diye düşünmeden edemiyorum.
Sıfır aroma barındıran, odunsu, bomboş tatsız bir kahve aldığınızda bunu ekipmanla parametreyle adam edemezsiniz.
Doğru kavrulmuştur. Biraz fazla çözünür acı olur, az çözünür ekşi olur, kalınlık sıcaklık dokunuşu yapar çözersin. Aromalar belirginleşir, berraklaşır.
Yanlış kavrulmuştur, sıcaklık değişir, öğütüm değişir fakat tatsızlık-memnuniyetsizlik, boşluk değişmez.

Bazı kahveler var ki tek bir kötü demlemem olmamıştır, 40 takla atarak da değil gayet standart parametrelerle, fiyatları da 60 lira civarlarıydı. Ve bazı kahveler de var ki 100 lira da olsa ne kadar parametre değiştirsem de tek bir iyi demlememin olmadığı. İyi kavrum kahve gayet standart tariflerle gayet iyi olabiliyor, çeşitli parametreler değiştirip ufak tat farklılıkları elde etmek ise keyifli oluyor. Ancak tersi bir durumda, yani kötü kavrumdan iyi sonuç çıkartmaya çalışırken "yok öğütümü kalınlaştır, döküş sayısı azalt, sıcaklığı düşür vs." can sıkıyor tabi ki.

Geri