• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Parametre Değişimlerinin Demlemeye Etkileri

Kendi reçetelerinizi hazırlamakta sıkıntı yaşıyor musunuz?

• Evet yaşıyorum.

• Hayır yaşamıyorum.

• Genelde önerilen reçeteyi kullanırım.

• Cevapları merak ediyorum.

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Ghematria

Yeni Üye
İsim
Umut Deniz Arar
Daha fazla  
İsim
Umut Deniz Arar
Değirmen
Comandante C40 MK4, Timemore C2
Ekipmanlar
V60, Mokapot, Chemex, Aeropress
Merhabalar yaklaşık 4 sene Timemore C2 kullanarak demelemeler yaptım. Yakın zamanda ise Comandante'ye geçiş yaptım. Şimdi fark ediyorum ki uzun süre aynı değirmeni ve aynı demleme yöntemlerini kullanmaktan bilgilerim körelmiş. Özellikle fincanın eksiklerine göre hangi parametreler ile oynamam gerekiyor bulamıyorum artık. Bu sebeple bu konuyu açmak istedim.
Yeni bir kahve reçete nasıl çıkarıyorsunuz? Fincanda ki eksikleri göre hangi parametreler ile oynuyorsunuz?

(Çok geniş bir konu olduğunun farkındayım bu yüzden örnekler üzerinden gitmek daha faydalı olucak sanırım.)
Kahve: Etiyopya Aricha Adorsı
Değirmen: CMD 22k
Su: 94C Erikli
Demleme: 15:240 blooming dahil olacak şekilde 4 aşamalı bir demleme yaptım her 30 saniyede bir 60ml olucak şekilde ortalama bitiş 2:30 2:45 civarlarında oldu.
Sonuç: başlangıçta narenciye notaları baskın geliyordu ancak soğudukça ekşilik çok artıp tüm tadı baskıladı ayrıca tadım notlarında belirtilen yasemin ve karanfili hiç hissedemedim.

Yeni kahve geldi, kahveye bakarım kahve mi diye şaka şaka genelde ilk su sıcaklığına karar veririm kavrum omni falansa 92-94 derece, anaerobiclerde de 90-92 derece arası ayarlarım, light olursa 95 üstü 100 de yapsanız aman aman değişmiyor onda da 96 derece ayarlarım, su sıcaklığına okeyiz, öğütümde 18 klikle 25 klik arasında gezerim genelde, yine hızlı akış seven anaerobiclerde 18 19 gibi, pis naturalde 23-25 arası gezerim, ilk atışı yaparım akış hızlı ama acılık olduysa ilk su sıcaklığını düşürürüm yine devam ederse öğütümü kalınlaştırırım, tam tersinde inceltirim, bunun kolayı ilk atışı kahveye göre tahmini yapıyorsunuz sonra değişmesi gereken parametreyi azaltıyorsunuz ve hep onunla oynuyorsunuz. Kahve pusulasını kullanın bir yerden sonra zaten mantik kavranıyor.

Geri