• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Paper Roasting Coffee & Chocolate Express

Ankara'nın gözde kavurucularindandir; sahibi Uğur Bey; cana yakın, dünya tatlısı bir insandır. Bestekardan geçerken uğramazsanız, sonrasında üzülürsunuz.

Son düzenleme:
Gittim aslında ben Ankarada 2013 den beri ünsüz bir yemek blogger olarak keyfimce geziyorum ama sosyal mecra ve hileleri büyüdükçe dürüst ve yansız içerik üretenler sistemde alt sıralarda kaldık. Ama Ankarada çok çok iyi çikolatıclar var ilgileniyorsanız haber edeyim

Ankara'da Bestekar, ODTÜ Teknokent ve Ümitköy'de; İstanbul'da da Suadiye'de tazecik şubeleri var..

Ben buranın kahvelerinden önce lavantalı cheesecakelerinden bahsetmek istiyorum. Türevlerini İstanbul'da yemiştim ve yediklerimi baya ağır bulmuştum ama Paper'daki gerçekten herkese tavsiye etmelik ( sanırım dönem dönem geliyor ve bu övgü dolu satırları yazarken, bir şeyi övdüğünüzde gelen "inş bozmazlar yaaa" korkusunu yaşadım)

kahvelerinden birçoğunu eve çekirdek olarak sipariş verdim.

Peru Human Tanga (kayısı-şeftali-esmer şeker) tadı damağıma hitap etmedi, öğütürken de öğütücünün dişlisini çok zorladığını gözlemledim. demlerken de suda çözünmüyor, suyun içinden geçip gidiyor sanki.. kahve görünümlü iblis bence, bir daha almam..

Honduras ve San Marcos amca oğulları gibi sanki, tat olarak pek ayırt edemedim ben, ağır bir yemekten sonra çok aromalı bir şey aramazsanız güzel bir tercih olabilir.

Etiyopya Sidamo, bence Peru Human Tanga kahve 1.0 ise Sidamo kahve 2.0 gibi.. aynı kategorinin farklı türevleri gibi..başka bir kahveyle kıyaslayarak içince bunu bir daha içmem dedirtti bana ama kahveyi tek başına kıyaslama yapmadan içtiğimde, "yooo gayet de içiliyo, sana niye böyle dedim ki ben" dedirrti bana.. nöral dengemi bozdu açıkçası..

Etiyopya Andarecha, gerçekten çok iyi. kahvenin atası.. tekrar tekrar alınabilir ama güzel de olsa hiçbir kahveyi tekrar almama, yeni kahveler deneyimleme fikrindeyim...

Her yorumuma eklemek istediğim husus:

Kahve tadımının çok bireysel bir durum olduğunu benden iyi bildiğinizi sanıyorum. Aldığınız tat, kahveyle ilgili değişkenler dışında sizin ruh halinize, mide durumunuza göre bile değişebiliyor. O yüzden beğenmediğimi söylediğim kahveler, asla kahvenin kalitesini yansıtmamakta olup sadece genel olarak o kahveden bana kalan hisler olduğunun altını çizerek belirtmek isterim. Ama eminim ki, o kahvelerden çok zevk alan kişiler de vardır. Kahve ekosisteminin zenginleşmesini kendi damak zevkimin gelişmesi açısından da çok önemli buluyorum. Buradan yola çıkarak amacımın asla bir işletmeyi kötülemek olmadığını, yaptığım olumsuz gibi duran yorumlarla işletmeler hakkında yanlış bir intiba yaratmak istemediğimi belirtmek isterim.

Her kahve en az bir hakkı hak ediyor bence..

Son düzenleme:
yakın zamanda uğrayıp çekirdek almak istiyorum , var mıdır önerisi olan?

Soralım mı yarın? 😉

geçen ay baristasına sorduğumda tedariki birlik ve delfianodan yaptıklarını söylemişlerdi. guatemalalarına 86 yazmışlar ancak pek 86 puan edecek bir çekirdek değildi açıkçası 100 gramını hala bitiremedim. sorum, bundan sonra çekirdek tedariği bu yönde mi olacak? 3. dalgadan 2. dalgaya doğrıu kaymaya devam mı edecekler? hayırlı işler, bol kazançlar, esenlikler, vs vs..

Asidik kompleks için Guatemala Asprodegua; gövdeli, tatlı meyvemsi için Ethiopia Kochere
Piyasayı biraz inceledim en mantıklısı ekim alımına katılmak gibi geldi ve katıldım . Teşekkürler yine de :)

Black Friday indirimleri kapsamında bu firmadan Ethiopia wolichu wachu aldım. Büyük umutlarla aldım ama hüsran daha öğütürken başladı. Molent 37 ve 40 klikte denedim. İnanılmaz bir kas gücü istiyor. Hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Kahve bildiğiniz öğütülemiyor arkadaşlar. Taş gibi. Demlemeler de facia. 40 klikte zor bela öğüttüğüm kahve 4 dakikaya yakın sürüyor. Acaba bana gönderilen kavrum da mı bir hata var. Benim yaşadığım bu durumu yaşayan var mı ?

Selamlar,

Konu kavurucunun konusunu bulmakta zorlandım,uzun süredir kimse yorumda bulunmamış.Konu kavurucudan 17/05/2021 tarihinde 2 single origin çekirdek sipariş etttim.Konu çekirdekler o kadar sertti ki değirmenimin burr'üne zarar gelmesinden korktum ve mokapotta çıktılar yani demlenen kahve çok vasattı.6 aydır da sipariş vermiyorum.Yakın zamanda deneyimleyen oldu mu?ilgi çekici çekirdekleri yok değil.

Selamlar,

Konu kavurucunun konusunu bulmakta zorlandım,uzun süredir kimse yorumda bulunmamış.Konu kavurucudan 17/05/2021 tarihinde 2 single origin çekirdek sipariş etttim.Konu çekirdekler o kadar sertti ki değirmenimin burr'üne zarar gelmesinden korktum ve mokapotta çıktılar yani demlenen kahve çok vasattı.6 aydır da sipariş vermiyorum.Yakın zamanda deneyimleyen oldu mu?ilgi çekici çekirdekleri yok değil.
Bu ay kendilerinin Özel Seri Burundi kahvelerinden aldım. Diğer çekirdeklerini bilmiyorum ama bu çekirdek özelinde: Aynı yazdığın gibi çok sertler ve çekirdeklerden pek bir koku gelmiyor, su da tutmuyorlar. Çok yavaş döküş hızları ile ve bazen yüksek ppm değerli sular ile denememe rağmen en fazla vasat bir sonuç elde edebildim. Tabii hata benden de kaynaklanıyor olabilir. 🤷

Bende aynı şekilde Burundi Nemba Kayanza kahvelerinden satın aldım. Alırken 200 gramına 80 lira ödediğimi farkederek aldım. 21 yada 22 Kasım tarihli kahveyi bugün demledim ancak fiyatına göre daha iyi bir performans beklerdim. Kavrum da ne yazık ki çok iyi görünmüyordu. Yine de arkadaşların yorumlaması adına fotoyu ekliyorum. Bende yanılıyor olabilirim yorumlarınızı beklerim.

Bu ay kendilerinin Özel Seri Burundi kahvelerinden aldım. Diğer çekirdeklerini bilmiyorum ama bu çekirdek özelinde: Aynı yazdığın gibi çok sertler ve çekirdeklerden pek bir koku gelmiyor, su da tutmuyorlar. Çok yavaş döküş hızları ile ve bazen yüksek ppm değerli sular ile denememe rağmen en fazla vasat bir sonuç elde edebildim. Tabii hata benden de kaynaklanıyor olabilir. 🤷

Ekli dosyalar

• FC05312C-1072-4EB1-B8E5-FA07B66D914A.jpeg
    FC05312C-1072-4EB1-B8E5-FA07B66D914A.jpeg
    165 KB · Görüntüleme: 123
Geri