• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Pandeminin Kahvehane ve Caferin Müşteri Sadakatine Etkisi Anket Çalışması

monotv

Üye
İsim
Muharrem Bülbül
Daha fazla  
İsim
Muharrem Bülbül
Espresso Makinesi
Rancilio Silvia, Elektrolux
Değirmen
eureka perfetto, hario v60
Ekipmanlar
v60, aeropress,syphon,drip decander,cold drip,moka pot
Facebook
monocoffeeroasters
Merhaba, Covid 19 Dünya düzeninde bir çok şeyi değiştirdi. Değiştirmeye de devam ediyor. Cafelerin yaşadığı zorlu sürecin ardından artık kahve içmeyi sevenlerin de alışkanlıkları da eskisi gibi devam etmeyecek deniliyor. Peki gerçekten bu böyle mi? İşte bunu yaş,cinsel durumu, yaşadığı yer ve kahve tüketim alışkanlıkları değişkenlerine göre anlamak için kahve tüketicilerine yönelik bir araştırma yapıyoruz. Yaptığımız araştırmaya cevaplarınız ile katkı sağlayarak sektör paydaşlarına katkı sağlayabiliriz. Yaptığınız katılım için şimdiden teşekkürler.

linki aşağıya bırakıyorum.

Merhaba, bu araştırma hangi kurum için yapılıyor?

Merhaba, bu araştırma hangi kurum için yapılıyor?
Öncelikle bunu kahve kulübünde ki kişilerin faydalanması için düşündük ve burada bulunsun işi ile başladık.Veri Analizi sonrasında dökümasyonunu yapacağız, Kahramanmaraş Lokantacılar Odasına sunacağız. bir çok odaya göndereceğiz. Ve kahve kulübü web sitesine yükleyeceğiz. anlatımını da Youtube kanalımızda yapacağız. Teşekkürler ilginize.

Anket ile ilgili bir bilgimiz yok @MuratBlues mesajı sonrası ankete baktım. Kimsenin cinsel tercihi sizi ilgilendirmez ve bende bunun müşteri sadakati ile bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Ben de bir iki noktaya değinmek istiyorum. Cinsiyet vs. kişisel bilgiler istenebilir araştırmalarda. Çünkü, analiz yaparken cinsiyete, medeni duruma göre tercihlerde değişim var mı yok mu sorusu irdelenebilir, ki bu tarz değişkenler doğrudan tüketim alışkanlıklarını değiştirir. Ancak, anket çalışmasında gerçekten bilimsel ya da profesyonel bir amaça varsa mail, isim gibi kimlik bilgileri zorunlu tutulmaz. Çünkü ben kimliğimin bilinmesini istemyeyebilirim. Ayrıca, imla kurallarına biraz daha dikkat edilmeli. Cümleler yapı itibariyle bozuk, bazı cümlelerde anlam net değil vs. vs.

Öncelikle bunu kahve kulübünde ki kişilerin faydalanması için düşündük ve burada bulunsun işi ile başladık.Veri Analizi sonrasında dökümasyonunu yapacağız, Kahramanmaraş Lokantacılar Odasına sunacağız. bir çok odaya göndereceğiz. Ve kahve kulübü web sitesine yükleyeceğiz. anlatımını da Youtube kanalımızda yapacağız. Teşekkürler ilginize.
Hocam kahramanmaraş lokantacılar derneği çok detay seviyormuş açıkçası da bu bilgilerden sizene yani net amacınızı bize açıklarsanız çok sevinirim çünkü insanlara saygısızlık dolu bi anket bu

Araştırmanızla tam olarak neyi ölçmeyi hedeflediğinizi gerçekten anlayamadım. Ayrıca doldurulmasını zorunlu kıldığınız alanları etik olarak doğru bulmadım.
Ekli dosyayı görüntüle 2273
Burada arkadaşlarımız ile ölçmeye çalışmayı düşündüğümüz konuyu anket açıklamasında da yazmıştık. Yaşanılan yer, cinsel durum, yaş, gibi faktörlerin demografik özelliklerinin belirlenmesi idi. LGBT kişilerde doldurmak isteyeceği için bu sorulara şekil verelim istemiştik. Ama sizden gelen görüşleriniz önemli. Oraları revize ederiz. Şu an zaten sizin görüşlerinize göre şekil veriyoruz.

Cinsel tercih sorusu hariç ne gibi saygısızlık var ankette ben kaçırıyorum sanırım. O soruyu da silmişler sanırım.

Anketi açmadan önce bir görüş alsanız çok daha verimli olurmuş. @MuratBlues 'un belirttiği üzere bazı soruların yapılan anketin amacıyla hiç bir ilgisi yok.

Asıl amaçlardan birisi buradaki kitlenin faydalanması ise, Kahve Kulübündeki insanların bu tarz soruların cevaplarıyla ilgileceğini şahsım adına düşünmüyorum.

@oguzhanata nın belirttiği üzere cinsiyet ve medeni durum bazı anketlerde eğilimi anlamak açısından isteniyor ama hangi cinsiyetin hangi cinsiyetten hoşlandığı sorusunu kahve ile ya da bir market araştırması ile bağdaştıramadım.

Sürç-i lisan ettiysem de affola...

Ben de bir iki noktaya değinmek istiyorum. Cinsiyet vs. kişisel bilgiler istenebilir araştırmalarda. Çünkü, analiz yaparken cinsiyete, medeni duruma göre tercihlerde değişim var mı yok mu sorusu irdelenebilir, ki bu tarz değişkenler doğrudan tüketim alışkanlıklarını değiştirir. Ancak, anket çalışmasında gerçekten bilimsel ya da profesyonel bir amaça varsa mail, isim gibi kimlik bilgileri zorunlu tutulmaz. Çünkü ben kimliğimin bilinmesini istemyeyebilirim. Ayrıca, imla kurallarına biraz daha dikkat edilmeli. Cümleler yapı itibariyle bozuk, bazı cümlelerde anlam net değil vs. vs.
Bu arada mail adresi zorunlu tutulmamış yanlış görmüşüm, özür dilerim.

Cinsel Yönelim sorusunun ve Resmi belgelere dayalı olmayan ilişki sorusunun Etik olduğunu düşünmüyorum bir kişi evli veya bekar olabilir gerisi özel hayatın gizliligine girer.

Anket ile ilgili bir bilgimiz yok @MuratBlues mesajı sonrası ankete baktım. Kimsenin cinsel tercihi sizi ilgilendirmez ve bende bunun müşteri sadakati ile bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
İzin veya bilgi verme konusunu bilmiyordum. Bazı farklı konularda araştırmalar yaptığımızda paylaşabilmeye yönelik yönetime de bir mail atmış olmamız lazım diye hatırlıyorum. Çeşitli araştırmalar yapmaya çalışıyoruz. anketlerde insana dair ve demografik özelliklerin etkisi olabileceği olasılığını da düşündük. sizden gelen geri dönüşlere göre revize ediyoruz. Zaten bu forumdan da bunun için faydalanmak istedik. Doğru bir şey yapmışız bize ışık tutuyor. Görüşleriniz için teşekkürler.

Cinsel Yönelim sorusunun ve Resmi belgelere dayalı olmayan ilişki sorusunun Etik olduğunu düşünmüyorum bir kişi evli veya bekar olabilir gerisi özel hayatın gizliligine girer.
Teşekkürler katkınız için. Bunu kaldırdık. Forumdan bizim düşündüğümüz anket çalışmamızın sizdeki geri dönüşünü almak için istifade etmek istedik. Doğrudur. saygı duyarız. 2 soruya bıraktık o kısmı.

Teşekkürler katkınız için. Bunu kaldırdık. Forumdan bizim düşündüğümüz anket çalışmamızın sizdeki geri dönüşünü almak için istifade etmek istedik. Doğrudur. saygı duyarız. 2 soruya bıraktık o kısmı.

İlk mesajınızda bu şekilde yazıyor.
Yaptığımız araştırmaya cevaplarınız ile katkı sağlayarak sektör paydaşlarına katkı sağlayabiliriz. Yaptığınız katılım için şimdiden teşekkürler.

Bunun yerine, yapmak istediğimiz araştırma anketini son haline getirmek ve yayınlamak için, sizlerin görüşlerini ve yorumlarını bekliyoruz.... diyebilirdiniz. O zaman daha az karışıklık olurdu.

Foruma sadece işletmelerdeki müşteri sadakatini araştırmak amacıyla katılmışsınız anladığım kadarıyla. İlk mesajınızdan itibaren sadece tüm Kahve Kulübü canlı yayın katılımcılarına aynı soruyu sorup şimdi de "bulunsun" diyerek garip bir anket sunuyorsunuz.

Belli ki bir çalışma/araştırma yapıp rapor hazırlamaya çalışıyorsunuz. Bunu "Kahramanmaraş Lokantacılar Odasına sunacağız" diyerek geçiştirmek yerine olması gerektiği gibi şeffaf bir şekilde kim yada kimler tarafından, hangi kurumda, nerede, hangi amaçla yapılacağı gibi detaylarını en başından belirtseydiniz eminim size yardımcı olacak olumlu dönüşler alabilirdiniz, ama veri toplamada kullandığınız bu yol en başta etik olmadığı için şu durumda böyle bir şey mümkün değil.

Ben bu tarz soruların bulunduğu anketlere girmiyorum.
doğum tarihi
Yaşadığınız yer
Atladığınız bir nokta var. Bu sorular bir çok kişinin hesaplarının gizli sorusunun cevabına yakın sorular. En azından bu veriler kişilerin muhtemel gizli soruların tahmininde seçenekleri azaltıcı yolu var. Tehlike asıl burada. Bu durumu es geçmeyin yani.

Geri