• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Paketlerin dibinde kalmış çekirdekleri nasıl değerlendirebilirim?

msezgingil

Barista
İsim
Murat Sezgingil
Daha fazla  
İsim
Murat Sezgingil
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
Hario V60, Delonghi icm2.1b,
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
MANİSA
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
SOMA
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
BERGAMA
Mrb, yeni bir ev demleyecisi olduğum için bu aralar çok fazla deneme seti ve çekirdek aldım,
bir sürü farklı paketin dibinde 5gr, 10 gr, 40 gr. vs. vardır,
bunları karıştırıp cold brew yapsam uygun olur mu?
Sizin başka önerileriniz olur mu?
Birde bunların hemen hemen hepsi light roast, bunları karıştırıp espresso denenebilir mi?
(normalde karıştırmadan filtre kavrum çekirdekten espresso yapılır mı, nasıl sonuçlar verir?
veya light kavrum diye suyun sıcaklığı ve basınç ile oynanarak elverişli hale getirelebilir mi?)

Anlatabilmişimdir inşallah..🙈 🙈 🙈

Ben sona doğru tartıyorum. 10 gr lık demlemeler yapıyorum genelde. Mesela 27 gr kaldıysa 12-15 olarak demleyip 10 gr altı kahve kalmasını engelliyorum. 5 gr kahve kalmışsa eğer kalın öğütüp cupping gibi yapabilirsiniz. 5 gr için french fress gibi immersion yöntemler daha doğru yol gibi görünüyor.

Mrb, yeni bir ev demleyecisi olduğum için bu aralar çok fazla deneme seti ve çekirdek aldım,
bir sürü farklı paketin dibinde 5gr, 10 gr, 40 gr. vs. vardır,
bunları karıştırıp cold brew yapsam uygun olur mu?
Sizin başka önerileriniz olur mu?
Birde bunların hemen hemen hepsi light roast, bunları karıştırıp espresso denenebilir mi?
(normalde karıştırmadan filtre kavrum çekirdekten espresso yapılır mı, nasıl sonuçlar verir?
veya light kavrum diye suyun sıcaklığı ve basınç ile oynanarak elverişli hale getirelebilir mi?)

Anlatabilmişimdir inşallah..🙈 🙈 🙈
10 gram ve üstü varsa V60 demleme yapıyorum.

10 gram altı varsa ya Türk kahvesi, ya da cupping ile değerlendiriyorum.

Makinede sabah kahvesi :)

Hepsini karıştırıyorum. Çok güzel oluyor.

Küçük şişelere doldurup kolleksiyon yapıyorum :) Geriye dönüp çekirdek farklılıklarına bakmak açısından da güzel oluyor.

Küçük şişelere doldurup kolleksiyon yapıyorum :) Geriye dönüp çekirdek farklılıklarına bakmak açısından da güzel oluyor.
aslında güzel fikir ama o kadar çok şişe ve onların kalabalığı vs., şu cam baharat tüpleri deney tüpü gibi olanları kullanılabilir..

aslında güzel fikir ama o kadar çok şişe ve onların kalabalığı vs., şu cam baharat tüpleri deney tüpü gibi olanları kullanılabilir..
20210429_121429.jpg
Yok zaten ben de boşa çıkan bu küçük plastik tüpleri kullanıyorum. Şişe gerçekten facia olur haklısınız o konuda 😅

Ben degisik karisimlar yapip harman denemesi yapiyorum.

Simdi yukaridaki yanitlari gorunce cok daha keyifli secenekler oldugunu farkettim 😅

Genelde bırakmıyorum. Normalde 15 gram demliyorsam 18 gram kalmışsa 18, 22 kalmışsa 22 gram demliyorum. 26 gram kalmışsa 13-13, 28 gram kalmış ise 15-13 şeklinde de demleyebiliyorum.

1 kez türk kahvesi yaptım keramo natural'den fena değildi ama bendeki değirmenle yorucu.

Geri