kahveyeniden
Üye
- İsim
- kahveyeniden
Başlık uygun oldu mu bilemiyorum @NoDRaC düzeltsin lütfen daha uygun bir ifade olacaksa.
Konu şu; salınımını yapmış çekirdeklerimde ilk paketini açtığımda yaptığım demlemelere kıyasla V60 akış süresi gün geçtikçe süre uzuyor. Bunun önüne geçebilmek için ilk günlerde 18-19 ile öğüttüğüm çekirdeği ilerleyen günlerde 20-21 ile öğütmek zorunda kalıyorum bu durumda da ilk gün aldığım zengin aroma kayboluyor gibi geliyor bana. KLT vakumlu kapta saklıyorum ve sakladığım ortam mutfak dolabının içi. Özellikle naturel kahvelerde bu durum daha yaygın gibi geldi bana. Bu konuda tecrübe / önerisi olan var mı?
Konu şu; salınımını yapmış çekirdeklerimde ilk paketini açtığımda yaptığım demlemelere kıyasla V60 akış süresi gün geçtikçe süre uzuyor. Bunun önüne geçebilmek için ilk günlerde 18-19 ile öğüttüğüm çekirdeği ilerleyen günlerde 20-21 ile öğütmek zorunda kalıyorum bu durumda da ilk gün aldığım zengin aroma kayboluyor gibi geliyor bana. KLT vakumlu kapta saklıyorum ve sakladığım ortam mutfak dolabının içi. Özellikle naturel kahvelerde bu durum daha yaygın gibi geldi bana. Bu konuda tecrübe / önerisi olan var mı?