• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

P. Colectiva | WAYKAN-BÖLGESEL SEÇİM, GUATEMALA | KK Ağustos ayı alımı

Konum
Ankara
Kahve deneyimlerimizi bu başlık altında paylaşabiliriz. Herkese afiyet olsun.

Bölge: Huehuetenango
Çiftlik: Küçük Üreticiler
Tür: Bourbon, Caturra, Catuai, Typica, Maragogype, Pache
İşlem: Yıkanmış
Yükselik: 1600-1800m
Hasat: 2019/2020
Tedarikçi: Cafe Imports
 
Bugün bu kahveyi demlerken ilk döküş ve ikinci döküşün oranlarıyla oynadım. İlk 45g blooming sonrası 140g+55g şeklinde döktüm. Asidite bariz azaldı ve hafif çiçeksiliği ilk kez bugün hissettim. Acılık da başlarda kayboluyor. Çok harika bir çekirdek değil tabi ki ama ben sevdim.
 
Bu akşam 94 ve 91 derece ile 2 demleme yaptım.
Kahve: 20gr
Su: Buzdağı Sakarya
Döküş: 70-160-250-330
Bitiş: 2:35
Yıkanmış bir kahve olduğu için ilk demlememi 94 derece ile yaptım. Çayımsı bir gövdeyle biraz elma hissediliyordu ama çok az daha gaz salması gerekiyor gibi geldi bana. Fincan genelinde bir kuruluk hissettiğim için 2.demlemeyi yaptım. 91 derecede kuruluk hissi gitti fincan daha temizdi. Çayımsı gövde devam ediyordu. Genel olarak hafif ve zevkli bir kahve. Dereceyi değiştirmeden kahveyi biraz inceltip 2:45 süreyi hedefleyeceğim. Böylece karakterinin biraz daha ortaya çıkmasını hedefliyorum.
 
Bu akşam 94 ve 91 derece ile 2 demleme yaptım.
Kahve: 20gr
Su: Buzdağı Sakarya
Döküş: 70-160-250-330
Bitiş: 2:35
Yıkanmış bir kahve olduğu için ilk demlememi 94 derece ile yaptım. Çayımsı bir gövdeyle biraz elma hissediliyordu ama çok az daha gaz salması gerekiyor gibi geldi bana. Fincan genelinde bir kuruluk hissettiğim için 2.demlemeyi yaptım. 91 derecede kuruluk hissi gitti fincan daha temizdi. Çayımsı gövde devam ediyordu. Genel olarak hafif ve zevkli bir kahve. Dereceyi değiştirmeden kahveyi biraz inceltip 2:45 süreyi hedefleyeceğim. Böylece karakterinin biraz daha ortaya çıkmasını hedefliyorum.
Kahveyi hangi değirmende kaç click de öğüttünüz paylaşırsanız sevinirim
 
Espressoda eğlenceli keyifli bir fincan çıkardı, hem asidik hem tatlı.
 
aeropress ile 15/225-200 demledim. asidite ve gövde düşüktü. bitiş fena değilldi. ( molent 40 ve 45 click) 45 daha iyiydi aroma olarak
bu gün 2 defa immersion demleme yaptım 15 gr- 50/90/60 ile. daha temiz ve güzel bitiş. ( molent 30 ve 28 click) 28 daha idealdi sanki.
yine de favori çekirdeğim olduğunu söyleyemeyeceğim.
 
Probador waykanı hala getirmeye devam ediyor sanırım. En son 2018 hasatını denemiş ve çok beğenmiştim. Fiyatına kıyasla fincan kalitesi epey yüksek seviyede bir kahveydi. Hatta o ara F/P çekirdek kategorisinde geçiyordu ve KG'lik alımlar meşhurdu bu zat-ı muhteremi. :)
 
Probador waykanı hala getirmeye devam ediyor sanırım. En son 2018 hasatını denemiş ve çok beğenmiştim. Fiyatına kıyasla fincan kalitesi epey yüksek seviyede bir kahveydi. Hatta o ara F/P çekirdek kategorisinde geçiyordu ve KG'lik alımlar meşhurdu bu zat-ı muhteremi. :)

Ben bu son hasattan pek verim alamadım.
 

Ekli dosyalar

  • 5E609982-71FA-418A-A105-74E1151264AC.jpeg
    5E609982-71FA-418A-A105-74E1151264AC.jpeg
    64.2 KB · Görüntüleme: 65
Ya bu kahve bana yanlış gönderildi ya da hayatımda içtiğim en iyi Guatemala. İnanılmaz tatlı, üzüm sodası tadıyla fındıksız gofret tadı alıyorum. Sanki afrika kahvesi gibi.
 

Ekli dosyalar

  • E9E7B598-0E67-49EF-BF19-63CBA6E0B8FD.jpeg
    E9E7B598-0E67-49EF-BF19-63CBA6E0B8FD.jpeg
    99.7 KB · Görüntüleme: 44
Ya bu kahve bana yanlış gönderildi ya da hayatımda içtiğim en iyi Guatemala. İnanılmaz tatlı, üzüm sodası tadıyla fındıksız gofret tadı alıyorum. Sanki afrika kahvesi gibi.
akşam yayında Konuşuruz :)
 
Öğütme derecesi: Commandante C40 23 klik
Su: 95 derece Britta kullanıldı.
Yöntem: Melitta tarzı dripper ile 15g kahveye 250g su koyularak yaklaşık 2.5 dakikada demlendi. Öncelikle 38g su blooming için kullanıldı. Sonra 1.5 dakikaya kadar 125g suya ulaşıldı. Kalan 125g da devamında ilave edildi.
Tadım Notları: Çiçeğimsi kokusu buram buram gelmekte. Gövdesi kuvvetli asiditesi düşük bitişi ise uzun tatlı bir kahve var karşımızda. Tadım notlarındaki elmamsı tadı tam alamadım maalesef...
 
Bu kahveyi bugün 17:288 şeklinde demleyecektim , fakat blooming yaparken serverdaki ilk ıslatma suyunu dökmeyi unutmuşum , 58g blooming kısmı da onun üstüne dökülünce mecbur komple dökmek zorunda kaldım, biraz kahvesakal tarzı oldu ama aynı reçeteyle dün demlediğim kahveden daha tatlı bir sonuç çıktı .
 
Su: Buzdağı
Değirmen: CMD 19 klik
Dripper: V60
Filtre: Hario 40'lı

1. Demleme2. Demleme
Kahve/Su
18/280 - 1/15,55​
15/245 - 1/16,33​
Su Derecesi
95​
94​
Reçete
Dört eşit döküş: 45 sn blooming​
Dört eşit döküş: 30 sn blooming​
Su Döküşünün Bitişi
2:02​
1:40​
Demleme Bitiş:
3:17​
2:27​

Sonuç:
1- 2. Demleme daha dengeli, tatlı bir fincan sundu ve çok keyifli bir içimi vardı. Probador'un bu çekirdeğinde uzun süreler iyi netice vermedi. Ek olarak 1. demleme baştan itibaren rahatsız edici bir asiditeyle, hafif bir acılıkla karşıladı beni.
 
Su: Buzdağı
Değirmen: CMD 19 klik
Dripper: V60
Filtre: Hario 40'lı

1. Demleme2. Demleme
Kahve/Su
18/280 - 1/15,55​
15/245 - 1/16,33​
Su Derecesi
95​
94​
Reçete
Dört eşit döküş: 45 sn blooming​
Dört eşit döküş: 30 sn blooming​
Su Döküşünün Bitişi
2:02​
1:40​
Demleme Bitiş:
3:17​
2:27​

Sonuç:
1- 2. Demleme daha dengeli, tatlı bir fincan sundu ve çok keyifli bir içimi vardı. Probador'un bu çekirdeğinde uzun süreler iyi netice vermedi. Ek olarak 1. demleme baştan itibaren rahatsız edici bir asiditeyle, hafif bir acılıkla karşıladı beni.
Bu kadar ince bir öğütümle 2.demlemede 2:27 gibi bir süreyi nasıl yakaladınız?
 
  • Like
Tepkiler: mmm
Bu kadar ince bir öğütümle 2.demlemede 2:27 gibi bir süreyi nasıl yakaladınız?

Genelde öğütümlerim hep böyle ve süre de 2:45'i aşmıyor hiç. Hatta bazen 18'e indiğim de oluyor ama çok değil.

Fakat, rao spin veya benzer bir işlem uygulanırsa filtre tıkanıp süre uzayabilir. Ona da dikkat etmek gerek.
 
Geri
Üst