• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

P. Colectiva | UTEUZİ JİMBO NYERİ AA, KENYA | KK Ağustos ayı alımı

Konum
Ankara
Kahve deneyimlerimizi bu başlık altında paylaşabiliriz. Herkese afiyet olsun.

Bölge: Nyeri
Çiftlik: Küçük Üreticiler
Tür:
SL-28, SL-34, Batian, Ruiru
İşlem: Yıkanmış
Rakım:
1750m
Hasat:
2018/2019
Tedarikçi: Cafe Imports
 
Şuan arka planda hafifte olsa tatlı fena olmayan bir kenya lezzet profili çok derin değil ama kötü olduğunu söyleyemem :)
 
Bu kahveyi ben önceleri denemiştim. Bekledikçe tatlanan bir kahve en az 2 hafta beklemek lazım :)
 
ben de bunu dün denedim, fena değil ama kıpır kıpırlığını göremedim. guatemalası ve ruanda'sı daha iyi. kongo ise daha kötü geldi.
 
Tadım notlarına güvenilmemesi gerektiğini ispatlayan bir kahve :) Ne kıpırlığı, ne üzüm suyu var, bildiğimiz domates, kekik aromalı tipik Kenya kahvesi. O da Kenya Kii gibi keyif veren bir domates tadı değil asla...
 
Arkadaşlar demleme yöntemi, öğütüm boyutu, su değerlerini vs. yazsanız belki öneri sunan olur. Ya da yararlanan olur. Ben bu kahvenin üzerinde yazan her armoayı hissettim, hatta benimle birlikte içmesi için demlediğim 2 arkadaşım daha aynı aromaları aldı, hatta bunlardan biri elimdeki pakete çöktü. Bu ay aldığım kahveler arasından en çok bunu beğendim. Gerçekten de içtiğiniz zaman o kıpır kıpırın ne demek olduğunu anlıyorsunuz. Çok sulu bir his veriyor, sanki sulu bir meyveden büyük bir ısırık aldığınızda ağzınızın kenarından su akar ya onun gibi ağızdan akacak gibi hissediyorsunuz. Aşağıya demlemelerime ait tüm parametreleri yazıyorum, denemenizi tavsiye ederim. Su çok önemli burada onu da belirteyim.

Yöntem: v60
Öğütüm: 19-20 click Comandante
Su: İngiliz tuzu ve karbonatı karışımı eklenmiş Buzdağı su- 119 PPM
Oran: 1/16-30/500-18-300
Yapılış: 50 ml ile 40 saniye blooming, 1.10' kadar kalan suyun yarısı ve çok hafif bir spin, 1.45'e kadar kalan tüm su dökülüp 10 saniye sonra hafif bir spin daha. 2.40-3.10 arasında bitiyor genelde.
 
Arkadaşlar demleme yöntemi, öğütüm boyutu, su değerlerini vs. yazsanız belki öneri sunan olur. Ya da yararlanan olur. Ben bu kahvenin üzerinde yazan her armoayı hissettim, hatta benimle birlikte içmesi için demlediğim 2 arkadaşım daha aynı aromaları aldı, hatta bunlardan biri elimdeki pakete çöktü. Bu ay aldığım kahveler arasından en çok bunu beğendim. Gerçekten de içtiğiniz zaman o kıpır kıpırın ne demek olduğunu anlıyorsunuz. Çok sulu bir his veriyor, sanki sulu bir meyveden büyük bir ısırık aldığınızda ağzınızın kenarından su akar ya onun gibi ağızdan akacak gibi hissediyorsunuz. Aşağıya demlemelerime ait tüm parametreleri yazıyorum, denemenizi tavsiye ederim. Su çok önemli burada onu da belirteyim.
Su kesinlikle her şeyi değiştiriyor, o tatsız tuzsuz bulunan kahvelerin çoğunda tek neden su aslında... damacana sular kahveleri çözmeye yetmiyor arkadaşlar...
 
Kavurucu: Probador Colectiva
Kahve: Bölgesel Seçim Nyeri AA-Kenya
Yöntem: V60
Su: Hayat
Öğütüm: TM 18 klik
Oran: 15/240
Bitiş: 3.30
Reçete: 60'ar ml 4 parçalı döküş,her döküşten sonra 40 sn bekleme
İlk yudumda asidite aldım. İnce öğütümle uzun sürede demlememe rağmen gövdesi düşük. Biraz acılık da var. Tadım notalarında yazdığı gibi ağız sulandıran bir asidite yok. Kendine has bir aroma da alamadım. Odunsuluk,tütsülük,kavrukluk var. Sonlara doğru asidite çok zayıflıyor,yerini odunsuluk ve acılığa bırakıyor. Bu acılıktan,odunsuluktan kurtulmak için neler yapabilirim?
 
Arkadaşlar demleme yöntemi, öğütüm boyutu, su değerlerini vs. yazsanız belki öneri sunan olur. Ya da yararlanan olur. Ben bu kahvenin üzerinde yazan her armoayı hissettim, hatta benimle birlikte içmesi için demlediğim 2 arkadaşım daha aynı aromaları aldı, hatta bunlardan biri elimdeki pakete çöktü. Bu ay aldığım kahveler arasından en çok bunu beğendim. Gerçekten de içtiğiniz zaman o kıpır kıpırın ne demek olduğunu anlıyorsunuz. Çok sulu bir his veriyor, sanki sulu bir meyveden büyük bir ısırık aldığınızda ağzınızın kenarından su akar ya onun gibi ağızdan akacak gibi hissediyorsunuz. Aşağıya demlemelerime ait tüm parametreleri yazıyorum, denemenizi tavsiye ederim. Su çok önemli burada onu da belirteyim.
Bu oranlar için baya ince bir öğütüm gibi. Su faktörü mü bu inceliğe itti sizi?
 
Ben bu kahveyi delter press ile demlemenizi öneriyorum. Ciddi anlamda vadedileni veriyor.
 
Bu oranlar için baya ince bir öğütüm gibi. Su faktörü mü bu inceliğe itti sizi?
@hakanie nin çözünme ve öğütüm konusunda yazdıklarından sonra böyle yapıyorum. Gerçekten çözünme arttığı zaman (optimuma yaklaştıkça, zaten belirtildiği gibi yüksek çözünme V60’ta çok zor) acılık vs. azalıp kahvenin gerçek karakteri ortaya çıkıyor. Burada önemli faktör kahve yatağının üst ve altını olabildiğince eşit demleyebilmek. Kanallanmayı engellemek ve blooming sırasında tüm kahvenin su ile temas ettiğine emin olmak. Bunun için de her döküşte rao spin yaptım.
 
Geri
Üst