• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

P. Colectiva | SERRA NEGRA, BREZİLYA | KK Ağustos ayı alımı

Konum
Ankara
Kahve deneyimlerimizi bu başlık altında paylaşabiliriz. Herkese afiyet olsun.

Bölge: Güney Minas
Çiftlik: Çeşitli Çiftlikler
Tür: Bourbon, Yellow Bourbon, Typica, Catimor, Catuai, Maragogype, Maracaturra
İşlem: Doğal
Yükseklik: 900-1200m
Hasat: 2019/2020
Tedarikçi: Cafe Imports
 
Espresso demlediğimde pek beğenmemiştim. Bu sabah filtre olarak denedim. Sıcak tadım hiç asidite yok iken soğuduğunda hafif bir asidite ortaya çıktı. Topraksi çikolata ve hafif tatlı bir kahve. Tadsal olarak şaşırtmasada içimi keyifli bir kahve.
 
Espresso demlediğimde pek beğenmemiştim. Bu sabah filtre olarak denedim. Sıcak tadım hiç asidite yok iken soğuduğunda hafif bir asidite ortaya çıktı. Topraksi çikolata ve hafif tatlı bir kahve. Tadsal olarak şaşırtmasada içimi keyifli bir kahve.

Evet ben de geçen hafta bir paket aldım aeropress'e yakışan keyifli bi kahve oldu belki çok hafif bir asidite var ama asidite sevmeyen ailem hiç ekşilik almadıklarını söylediler.
 
Bu kahve güzelmiş dediler mi ? :)

Benim tarzıma çok çok yakın dedi. Bir de plastik olduğu için burun kıvırdığı aeropress'le demlediğimi söyleyince daha bi şaşırdı. Öyle yoğun sert kahveleri sever annem ama bu aralar çok başı dönmeye başladı ve biraz araştırdığımızda bunu 4 cup mokapot ile demlediği bütün kahveyi (bunun çok fazla bir miktar olduğunu daha önce çok söyledim) sütle karıştırıp içmesinden kaynaklı olduğuna verdik. Yani yüksek kafein sanırım vertigo yu tetikliyormuş...
 
Benim tarzıma çok çok yakın dedi. Bir de plastik olduğu için burun kıvırdığı aeropress'le demlediğimi söyleyince daha bi şaşırdı. Öyle yoğun sert kahveleri sever annem ama bu aralar çok başı dönmeye başladı ve biraz araştırdığımızda bunu 4 cup mokapot ile demlediği bütün kahveyi (bunun çok fazla bir miktar olduğunu daha önce çok söyledim) sütle karıştırıp içmesinden kaynaklı olduğuna verdik. Yani yüksek kafein sanırım vertigo yu tetikliyormuş...

Süt Kafein emilimi hızlandırıyor diye birşeyler duymuştum. Ama emin değilim. Bizim gibi nitelikli kahveler ile haşır neşir olmayanlara bu tarz (brezilya) daha lezzetli geliyor.
 
Espresso v60 ve filtre kahve olarak denedim
Espresso ve filtre kahvede ekşilik vardı v60ta ekşi olmayan ve güzel bir fincan elde ettim tadım notalarını alamadım hiçbirinde
 
Orkun üstel'in tarifini 2. defa kullanışımda A Roasting Lab - Kenya Nyeri demlemiştim fakat demleme tam zamanında bitmesine rağmen berbat olmuştu. Bu durumu kahveye veriyorum çünkü serra negra ile denememde de başarıya ulaştım. Aeropress'te aldığım tada yakın bi tat aldım ama acı tat hiç yoktu. Gövdeli hafif asiditeli bi kahve oldu. Aeropresste kuruyemiş tadını daha çok almıştım ama bu tarifle v60'ta da çok beğendim. İs pas kir çöp serra negra değil fiyat/performans diyebilirim :)
 
Orkun üstel'in tarifini 2. defa kullanışımda A Roasting Lab - Kenya Nyeri demlemiştim fakat demleme tam zamanında bitmesine rağmen berbat olmuştu. Bu durumu kahveye veriyorum çünkü serra negra ile denememde de başarıya ulaştım. Aeropress'te aldığım tada yakın bi tat aldım ama acı tat hiç yoktu. Gövdeli hafif asiditeli bi kahve oldu. Aeropresste kuruyemiş tadını daha çok almıştım ama bu tarifle v60'ta da çok beğendim. İs pas kir çöp serra negra değil fiyat/performans diyebilirim :)

Nyeri'yi en az 1/17 oranında Kalita'da yapmanızı tavsiye ederim. Çok gövdeli bir çekirdek.
 
Nyeri'yi en az 1/17 oranında Kalita'da yapmanızı tavsiye ederim. Çok gövdeli bir çekirdek.

Kalita'm yok ama bu zamana kadar gövdeli olduğunu fark etmemiştim serra negra'dan daha bile gövdeli herhalde çünkü asiditeden çok yoğun gövde aldım. Hatta neredeyse dümdüz ama çok yoğun bir brezilya kahvesi içiyormuşum gibi oldu.
 
Kalita'm yok ama bu zamana kadar gövdeli olduğunu fark etmemiştim serra negra'dan daha bile gövdeli herhalde çünkü asiditeden çok yoğun gövde aldım. Hatta neredeyse dümdüz ama çok yoğun bir brezilya kahvesi içiyormuşum gibi oldu.

Evet ben ingiliz çayına benzetiyorum, soğudukça hafif meyvemsilik geliyor ama sert bir çekirdek. Demlemeye özenilmesi gerekiyor ve 1 klik bile çok etkiliyor. Biraz zor bir çekirdek...
 
Bu kahveden tam olarak ne beklemem gerekirdi bilmiyorum ama asla soğudukça meyve suyuna dönüşmüyordu. Kaba bir kahveydi, verdiği karamelize tatlar bile bir tuhaftı. Bilemiyorum Legolas, bilemiyorum... Legolas olsa bence 15 kağıt daha verip Guatemala Waykan alırdı.
 
Orkun üstel'in tarifini 2. defa kullanışımda A Roasting Lab - Kenya Nyeri demlemiştim fakat demleme tam zamanında bitmesine rağmen berbat olmuştu. Bu durumu kahveye veriyorum çünkü serra negra ile denememde de başarıya ulaştım. Aeropress'te aldığım tada yakın bi tat aldım ama acı tat hiç yoktu. Gövdeli hafif asiditeli bi kahve oldu. Aeropresste kuruyemiş tadını daha çok almıştım ama bu tarifle v60'ta da çok beğendim. İs pas kir çöp serra negra değil fiyat/performans diyebilirim :)

Aynı tarifi 40 lı filtre ve nestle su ile denedim bundan gerçekten şu ana kadar en net bariz aromaları alabildim ilk defa. Yer fıstığı ve kakao. İnanamıyorum resmen şu an :D Keşke asidik kahvelerdeki notaları da öyle alsam.
 
Geri
Üst