• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

P. Colectiva | GİSHAMWANA ADASI, RUANDA | KK Ağustos ayı alımı

Konum
Ankara
Kahve deneyimlerimizi bu başlık altında paylaşabiliriz. Herkese afiyet olsun.

Bölge: Gishamwana Adası, Kivu Gölü, Rutsiro Bölgesi
Yıkama İstasyonu: Gishamwana Adası Yıkama İstasyonu
Çiftlik: Emmanuel Rwakagara
Tür: Bourbon
Sertifika: Organik
İşlem: Yıkanmış
Rakım: 1500-1650m
Hasat:
2019/2020
Tedarikçi: Cafe Imports
 
Çekirdekler arasında en çok beğendiğim kesinlikle bu oldu sıcakken yoğun asiditeli ne olduğunu çözememiştim ama soğuyunca bu çekirdek adeta tatlı ballı bir çilek suyu diyebilirim :)
 
bende aşırı beğendim bu çekirdeği. gerçekten içimi keyifli bir çekirdek.
 
Kipa suyla commandate 22 klikte v60 16:250ml 2,30dk olarak demliyorum bu çekirdeği. Her seferinde çok net elma tadı alıyorum. Çok hoşuma gitti bu çekirdek :) .
Diğer pahalı el salvador çekirdeklerinden çok daha iyi bence.
 
Yorumları okuduktan sonra ilk bu kahveyi açmaya karar verdim. Paketi açtığımda aldığım koku hiç hoş değildi. Kahveyi öğüttükten sonra da yorumların kesinlikle abartıldığına emindim. Kekremsi bir koku geliyordu. Pek de dikkat etmeden 15/240 cmd 22 klik, 45 sn blooming, çift döküş her birinde rao spin yaptım. 2:30’da demleme bitti.

ilk yudumu aldığımda ağzıma ekşiliği azaltılmış limon tadı kapladı. Her katmanda limon ve narenciye tatlılığı eşlik etti.

Tüm bunların yanında ise en üst kalite limonata tadı aldım. Dayım çok güzel yapardı. Limonların kabuğunu soyduktan sonra ince ince dilimleyip üzerine bolca şeker döküp iki üç saat dinlendirirsin. Sonrasında limonları ovunca direkt sıvılaşır. Üzerine su ekleyince limonata halini alır. İçerken limon liflerini nadir de olsa görürsün. İşte o limonatının tadı bu kahvede vardı.

Ön yargılı olmamak lazım.
 
Yorumları okuduktan sonra ilk bu kahveyi açmaya karar verdim. Paketi açtığımda aldığım koku hiç hoş değildi. Kahveyi öğüttükten sonra da yorumların kesinlikle abartıldığına emindim. Kekremsi bir koku geliyordu.
Aynısını yaşadım:(

ilk yudumu aldığımda ağzıma ekşiliği azaltılmış limon tadı kapladı. Her katmanda limon ve narenciye tatlılığı eşlik etti.
Bunu yaşayamadım ama..
 
Aeropressle denediğim başka kahvelerde aldığım odunsuluğu v60 ile bu kahveyi demlediğimde de aldım şu an. Yoksa tatlı ve dengeli asiditeye sahip bir kahve gibi geliyor. Ağzımın tadı mı bozuldu noldu bilmiyorum ama umarım kahvelerde bi şey vardır...
 
Espressoda denedim ve beğendim bu çekirdeği. Her yudumda önce tatlılık sonra limonumsu bir asidite veriyor. Aylık alımdaki kahveleri espressoda denemeyi düşünmüyordum ama bir acemi olarak beni çok uğraştırmadan güzel sonuçlar verdi.
 
Kavurucu: Probador Colectiva
Kahve: Gishamwana Adası-Ruanda
Yöntem: V60
Su: Nestle Pure Life
Derece:92
Öğütüm: TM 17 klik
Oran: 18/290
Bitiş: 3.20
Reçete: Coffeerem Musasa Nkara tarifi
Dün sevgili @hakanie ile yaptığımız görüşmeden sonra biraz daha gaza geldim,daha analizci davranmaya başladım:) Normalde kavruk kokan Probador çekirdeklerinin bazılarından meyvemsi kokular almaya başladım,umarım psikolojik değildir:) Hoş kokuyordu bu da,hem çekirdek iken hem öğütüldüğünde. Lakin fincana yansımadı. Şaşırdık mı? Tadım notlarına bakmam ama buna bir bakayım dedim. Parlak nareniye asiditesini ve bal tatlılığını alamadım,aldığım bir tat var ama limonotu yemediğim için o mudur bilemiyorum. Rengi koyu,bitiş süresi tavsiye edilenin üstünde oluyor hep. Abaca filtre ile deneyeceğim bir dahakine. Hakan Abi ile kardeşimin benden daha iyi tadımcı olduğunu öğrendiğimiz için ona da tattırdım. "Dünkülerden daha acı." dedi. Asiditesi çok çok hafif,dili çok az uyarıyor. Acaba çözemiyor muyum yoksa gereğinden fazla mı çözünüyor?
 
Son düzenleme:
Kavurucu: Probador Colectiva
Kahve: Gishamwana Adası-Ruanda
Yöntem: V60
Su: Erikli
Derece:92
Öğütüm: TM 16 klik
Oran: 15/245
Bitiş: 3.15
Reçete: Orkun Üstel tarifi
Kahve değiştirmenin sürede ne kadar farklar oluşturduğunun güzel bir örneği oldu. Dün Guatemala ile 2.45 gibi süreleri yakalayabilmişken bugün 3.15,benim hatalarım dışında bire bir aynı tarif.

Waykan kesinlikle daha güzeldi. Bu kötü,kekremsiliği oldukça fazla. Asidite sıfır. Belirgin bir tat yok. Bitterlik çok yok,odunsuluk var. Şöyle söyleyeyim,buraya yazacak bir şey gelmiyor aklıma,öyle düz bir fincan oldu. Demek ki her tarif her kahveye uymuyor ya da bu kahve çok kötü. Dün Orkun Bey'in reçete hazırlama videosunu izledim,ona göre tarifte oynamalar yapayım diyorum ama bu kahvede referans alacağım bir nokta yok,müşkül durumdayım.
Edit: Karafı ıslatmadım,içinde kalan kahve kurudu. Şu an "Bal tatlılığı"nın kokusunu alabiliyorum karafta.
 
Son düzenleme:
Kahve değiştirmenin sürede ne kadar farklar oluşturduğunun güzel bir örneği oldu. Dün Guatemala ile 2.45 gibi süreleri yakalayabilmişken bugün 3.15,benim hatalarım dışında bire bir aynı tarif.

Waykan kesinlikle daha güzeldi. Bu kötü,kekremsiliği oldukça fazla. Asidite sıfır. Belirgin bir tat yok. Bitterlik çok yok,odunsuluk var. Şöyle söyleyeyim,buraya yazacak bir şey gelmiyor aklıma,öyle düz bir fincan oldu. Demek ki her tarif her kahveye uymuyor ya da bu kahve çok kötü. Dün Orkun Bey'in reçete hazırlama videosunu izledim,ona göre tarifte oynamalar yapayım diyorum ama bu kahvede referans alacağım bir nokta yok,müşkül durumdayım.
Kettle aldiniz mi acaba ?
 
Kavurucu: Probador Colectiva
Kahve: Gishamwana Adası-Ruanda
Yöntem: V60
Su: Nestle Pure Life
Derece:89
Öğütüm: TM 19 klik
Oran: 15/250
Bitiş: 2.45
Reçete: @teyyaredenkahve tavsiyesi,50 gram suyu 10 saniyede döküp 30 sn blooming,ardından yavaşça 50 saniyede 200 ml su döküşü.

Bu tarif de kurtaramadı bu kahveyi. Dün La Gallinetta'dan aldığım tada benzer bir tat var,bana mı mahsus acaba. İlk yudumlar su gibiydi. Sonradan düzeldi. Soğudukça kaybolan bir asidite var,ilginç. Tatlılık alamadım. Memnun etmedi kısacası.20201022_143909.jpg
 
Geri
Üst