Bundan chemex, aeropress ve sonrasında espresso demledim ben.
Açıkçası chemex ve aeropress ile yaptığım demlemeyi beğenmedim.
Espressoyu paylaşalım.
Demleme günü: 25 ağustos
Su: Pınar Uludağ
Makine: La Pavoni Pro
Öğütücü: Mignon Perfetto. (Yeşil espresso alanının en incesi) Bir dahakine türk kahvesi alanına kayabilirim.
Gramaj: 16 gr kahve, 32 gr çıktı
Demleme parametreleri: sıcaklık bilinmiyor. 15 saniye ön demleme+ 25 saniye akış. (Omniroast olduğu için ön demlemeyi uzun tuttum. )
Müthiş bir krema oluşumu gerçekleşti. Korktuğum kadar ekşi tatmadı ve yağ gibi aktı gitti diyebilirim. Meyvemsi bir tadı var ama pek aroma çıkarma kabiliyetim yok. Hani çok lezzetli bir et yersin de damağını gıdıklar ya, o hissi akla getiren, içerken zevk veren bir çekirdek. İstenmeyen bitter tat yok gibiydi. Bir dahakine daha ince öğütme şansımı deneyeceğim. Ekşilik tamamen ortadan kalkabilir ve acılık kabul edilebilir seviyede kalabilir.