• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

P. Colectiva | FINCA CHAYOTE, KOSTARİKA | KK Ağustos ayı alımı

Konum
Ankara
Kahve deneyimlerimizi bu başlık altında paylaşabiliriz. Herkese afiyet olsun.

Bölge: Los Robles de Naranjo, Batı Vadisi
Çiftlik: Chayote
Tür: Villa Sarchi
İşlem: Honey
Yükseklik: 1650m
Hasat
: 2019/2020
Tedarikçi: Cafe Imports
 
Potansiyel Vaad ediyor ama beklemesi lazım lezzet profili tam oturmamış ve o Prabador C. kahvesinin o arka plandaki acılığı var 1 Ay sonra çok başka bir noktaya gidebilir.
 
İlk demlediğim fincandan aşırı keyif almıştım. Sonradan sıradanlaştı biraz sanki. Sanırım ben de biraz bekleteceğim.
 
Bundan chemex, aeropress ve sonrasında espresso demledim ben.
Açıkçası chemex ve aeropress ile yaptığım demlemeyi beğenmedim.

Espressoyu paylaşalım.

Demleme günü: 25 ağustos
Su: Pınar Uludağ
Makine: La Pavoni Pro
Öğütücü: Mignon Perfetto. (Yeşil espresso alanının en incesi) Bir dahakine türk kahvesi alanına kayabilirim.
Gramaj: 16 gr kahve, 32 gr çıktı
Demleme parametreleri: sıcaklık bilinmiyor. 15 saniye ön demleme+ 25 saniye akış. (Omniroast olduğu için ön demlemeyi uzun tuttum. )

Müthiş bir krema oluşumu gerçekleşti. Korktuğum kadar ekşi tatmadı ve yağ gibi aktı gitti diyebilirim. Meyvemsi bir tadı var ama pek aroma çıkarma kabiliyetim yok. Hani çok lezzetli bir et yersin de damağını gıdıklar ya, o hissi akla getiren, içerken zevk veren bir çekirdek. İstenmeyen bitter tat yok gibiydi. Bir dahakine daha ince öğütme şansımı deneyeceğim. Ekşilik tamamen ortadan kalkabilir ve acılık kabul edilebilir seviyede kalabilir.
 
Demleme günü: 26 ağustos
Su: Pınar Uludağ
Makine: La Pavoni Pro
Öğütücü: Mignon Perfetto
Gramaj: 17 gr kahve, 37 gr çıktı
Demleme parametreleri: sıcaklık bilinmiyor. 15 saniye ön demleme+ 25 saniye akış. (Omniroast olduğu için ön demlemeyi uzun tuttum. )

Makinenin daha fazla ısınmasına rağmen bir önceki shottan çok daha ekşi bir tadım oldu. İçmekte zorlandım, 1 gramlık doz artışı daha fazla ekşiliğe, daha ince öğütüm de istenmeyen bitter tatlara neden oldu. Diğer tatları almakta pek başarılı olamadım.

20200826_164117.jpg20200826_164014.jpg20200826_164037.jpg
 
Kahveleri üzerinde yazan 28 ağustos tarihinden sonra valfli paketten çıkarıp valfsiz pakete koyarsam aroma kaybını önler miyim? 1 ay valfli pakette bekleterek aroma kaybederim diye korkuyorum.
 
Kahveleri üzerinde yazan 28 ağustos tarihinden sonra valfli paketten çıkarıp valfsiz pakete koyarsam aroma kaybını önler miyim? 1 ay valfli pakette bekleterek aroma kaybederim diye korkuyorum.
Valfleri güzelce bantlayın hava almayacak şekilde bu sayede valf sorunlarından kaynaklı hava alma sorunları minumuma indirirsiniz sorun olmaz.
 
İlk demlememi Tetsu Kasuya ile yaptım
20gr kahve (Lelit Fred 7) 93 derece 320gr Su (Buzdağı)
Toplam 3:10 sürede bitti. Keskin bir asidite alamadım daha çok karamelize şeker ve yeşil üzüm ön plandaydı. Sanırım kalın üğütüp Ketsu Kasuya yaptığım için 1-15 oran kullanmalıydım. Asidite fazla olmamasına rağmen çok keyifli bir fincandı.
Öğütüm 7.seviye:
 
Oran:16 gram kahve 255 gram su
Metod:V60
Öğütüm:TM 18 klik
Su:Hayat
Reçete:50 gram suyla 40 sn bloom,ardından da 200 ml tek seferde 1:15'e kadar döküm,rao spin.
Bitiş:3:45
Çok uzun sürdü,rao spin yüzünden sanırım.
Uzun sürmesine rağmen gövde su gibi,bugüne kadar içtiğim tüm kahvelerde olduğu gibi. Cuppingde aldığım kavrulmuş kuruyemişten eser yok. Çok hafif ve tatlı-meyvemsi olmayan bir asidite var,çok hafif ama. Odunsuluk var. Aromasını alacak gibi oluyorum ama şöyle bir şey oluyormuş gibi hissediyorum: Bu kahvenin doğru bir şekilde demlenmişinden bir yudum alıyorum ve aromaları alamadan hemen üstüne büyük bir yudum sıcak su alıyorum. Hissiyat bu şekilde. Gerçekten çok gövdesiz ve su gibi. Son yudumlarda iyice belli oluyor. Waykan'dan da cupping etkinliğinde Tabu Burkamsı tatlar aldım,V60 demlemesinde eser yoktu. Hüüü : (
 
Çok uzun sürdü,rao spin yüzünden sanırım.
Uzun sürmesine rağmen gövde su gibi,bugüne kadar içtiğim tüm kahvelerde olduğu gibi. Cuppingde aldığım kavrulmuş kuruyemişten eser yok. Çok hafif ve tatlı-meyvemsi olmayan bir asidite var,çok hafif ama. Odunsuluk var. Aromasını alacak gibi oluyorum ama şöyle bir şey oluyormuş gibi hissediyorum: Bu kahvenin doğru bir şekilde demlenmişinden bir yudum alıyorum ve aromaları alamadan hemen üstüne büyük bir yudum sıcak su alıyorum. Hissiyat bu şekilde. Gerçekten çok gövdesiz ve su gibi. Son yudumlarda iyice belli oluyor. Waykan'dan da cupping etkinliğinde Tabu Burkamsı tatlar aldım,V60 demlemesinde eser yoktu. Hüüü : (

O odunsuluğu ben de alıyorum bazen aeropresste nadiren v60'ta. Sanırım under extract tan kaynaklı bir durum emin değilim. Daha çok kalın öğütümlerde gördüm. Tm 18 kalın bi öğütüm değil. En kötü orta diyebiliriz. Benim epeydir aklımda olan şey değirmen. Değirmeni söküp takıyorsunuz acaba klik 18 zannederken daha yüksek bir ayarda mı kalıyor, böyle bir ihtimal var mı acaba?
 
O odunsuluğu ben de alıyorum bazen aeropresste nadiren v60'ta. Sanırım under extract tan kaynaklı bir durum emin değilim. Daha çok kalın öğütümlerde gördüm. Tm 18 kalın bi öğütüm değil. En kötü orta diyebiliriz. Benim epeydir aklımda olan şey değirmen. Değirmeni söküp takıyorsunuz acaba klik 18 zannederken daha yüksek bir ayarda mı kalıyor, böyle bir ihtimal var mı acaba?
Her kullanımdan sonra temizleyip çerçevedeki burr logosunu referans alıp takıyorum. Öğütüm gözüme de ince gözüküyor. Zaten 3:45 de ince olduğunu gösteriyor bence.
 
Çok uzun sürdü,rao spin yüzünden sanırım.
Uzun sürmesine rağmen gövde su gibi,bugüne kadar içtiğim tüm kahvelerde olduğu gibi. Cuppingde aldığım kavrulmuş kuruyemişten eser yok. Çok hafif ve tatlı-meyvemsi olmayan bir asidite var,çok hafif ama. Odunsuluk var. Aromasını alacak gibi oluyorum ama şöyle bir şey oluyormuş gibi hissediyorum: Bu kahvenin doğru bir şekilde demlenmişinden bir yudum alıyorum ve aromaları alamadan hemen üstüne büyük bir yudum sıcak su alıyorum. Hissiyat bu şekilde. Gerçekten çok gövdesiz ve su gibi. Son yudumlarda iyice belli oluyor. Waykan'dan da cupping etkinliğinde Tabu Burkamsı tatlar aldım,V60 demlemesinde eser yoktu. Hüüü : (
Birdahaki kahveni icmeden once bir çay kasiği karbonatla gargara yap yoksa da biraz peynir yiyip ic bakalim
 
Bu düz kahveden ilk defa iyi sonuç aldım. Tarifi aşağı yazıyorum.

V60
Cmd 21 klik
16/240
Buzdağı su
50 ml blooming 40 saniye
Kalan su tek döküş 1:25-1:30’a kadar uzatmaya çalıştım. Oldukça narin ve yavaş bir döküş uygulayıp kenarlara gitmekten korkmadım. Biraz Orkun Üstel stiline yakın. Su döküşü tamamlanır tamamlanmaz rao spin. 2:30 civarında demleme bitti.
 
Bu düz kahveden ilk defa iyi sonuç aldım. Tarifi aşağı yazıyorum.

V60
Cmd 21 klik
16/240
Buzdağı su
50 ml blooming 40 saniye
Kalan su tek döküş 1:25-1:30’a kadar uzatmaya çalıştım. Oldukça narin ve yavaş bir döküş uygulayıp kenarlara gitmekten korkmadım. Biraz Orkun Üstel stiline yakın. Su döküşü tamamlanır tamamlanmaz rao spin. 2:30 civarında demleme bitti.
Su kac dereceydi acaba?
 
Çok keskin mayhoş tatlar aldım, kendine has bir aroması var. Beni şaşırtan çekirdeklerden biriydi. Buzdolabına atıp ayda yılda bir içmek lazım. Üst üste içince ağız alışkanlığından dolayı(?) aynı derecede şaşkınlık yaratmıyor. Tabi ben çatır çutur öğüttüm orası ayrı mesele :D
 
Geri
Üst