• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Özel Yapım Mısır Patlangacı (Kahve Kavurma) ve Ocak Aparatı

Atlantik Coffee

Yeni Üye
İsim
Muhammet
Daha fazla  
İsim
Muhammet
Espresso Makinesi
Delongi ECO 311
Ekipmanlar
v60 chemex
Kahve Arkadaşlığı İl
Mersin
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
toroslar
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
toroslar
Arkadaşlar herkese merhabalar. Ben Atlantik Coffee kurucusu Muhammet. Evde kahve kavurma ilgili bende ufak bir çalışma yaptım. Ağırlık mısır patlangacını tercih eden arkadaşlar için belki işlerini ve kahve kavurmalarını kolaylaştıracak bir fikir vermiş olurum. Öncelikle Mısır patlangacının en büyük sorunu içerisinde kahveyi anlık kontrol edilmemesiyle birlikte piyasada bulunan mısır patlangaçları tenekeden yapılma ince olduğu için içerisine ısıyı çabuk çekmesi ve son olarak el tutma yerinin ergonomik olmamasıydı. Aklımda olan ve zaman bulamadığım için gerçekleştiremediğim operasyon işlemini bugün tamamdım. Öncelikle mısır patlangacında 0,2 mm galvaniz saç kullanılarak ısı sorunu azaltıldı, üst kısmına kahve kavurum aşamasının görünmesi ve hava çıkışının sağlanması için delikli düzenek açıldı ve son olarak el tutma aparatı daha rahat tutulacak hale getirildi. Bunun yanında direk ocakla teması azaltmak için ikinci bir aparat geliştirdim. Yine aynı saçtan huni seklinde bir aparat yaptırdım. Buradaki amacımızda ısıyı direk mısır patlangacına vermemek ve kahveleri karıştırırken kısa süreli dinlenmeleri 2-3sn gibi bu aparat ürende gerçekleştirebilmekti. Bugün ilk kahve kavurma işlemimi yaptım. 150 gr Guatemala ile başlangıç yaptım. 1. crack 16.dk ortalama 18 dk sürdü kavurma işlemi. Resimlerde biraz farklı görünse de ışık kaynaklı %90 homojen kavrumu sağladım. https://www.atlantikcoffee.com/
Kahve Kavurma

Ekli dosyalar

• mısır patlangacı.jpeg
    mısır patlangacı.jpeg
    121.7 KB · Görüntüleme: 60
  • ocak aparatı.jpeg
    ocak aparatı.jpeg
    118 KB · Görüntüleme: 60
(yanlışlıkla mesajı sildim 😄) elinize sağlık hocam çok güzel olmuş, satışa sunmayı planlıyor musunuz?

Teşekkür ederim hocam:) Arkadaşlarımızdan talep olması halinde kahve tutkunu arkadaşlara yardımcı olmak isterim.

Elimde delonghi multifry diye bir alet var, aktardan aldığım berbat bir kahveyi kavurdum içinde fakat hiç iyi kokmuyordu, yaklaşık 20 dakika sürdü City seviyesine gelene kadar. İyi bir çekirdekle yaparsam iyi bir sonuç almam mümkün mü sizce?

Merhaba, güzel düşünülmüş ben de mısır tenekesine modifiye için bir yere sormuştum ama adam hiç umut vermemişti. Tasarımınızda gördüğüm bir kaç noktayı yazayım:
  • Ustündeki açıklık kavurmayı olumsuz etkiler kanaatindeyim. Ustü bir kaç delik harici kapalı ve mümkünse soba deliği gibi aç kapa delik olsa daha iyi olurdu çıtlamalardan sonra açmak için.
  • Hacmi çok geniş olmuş. Bu hacimde az kahve kavurursanız homojenlik azalır.
  • Ocaktan uzaklaştırmak için o alt araca gerek yok. O kavurmayı uzatacaktır. Bunun yerine tabanı çift duvar yaparsanız daha sağlıklı olur.

Merhaba, güzel düşünülmüş ben de mısır tenekesine modifiye için bir yere sormuştum ama adam hiç umut vermemişti. Tasarımınızda gördüğüm bir kaç noktayı yazayım:
  • Ustündeki açıklık kavurmayı olumsuz etkiler kanaatindeyim. Ustü bir kaç delik harici kapalı ve mümkünse soba deliği gibi aç kapa delik olsa daha iyi olurdu çıtlamalardan sonra açmak için.
  • Hacmi çok geniş olmuş. Bu hacimde az kahve kavurursanız homojenlik azalır.
  • Ocaktan uzaklaştırmak için o alt araca gerek yok. O kavurmayı uzatacaktır. Bunun yerine tabanı çift duvar yaparsanız daha sağlıklı olur.
Mısır tenekesi konusunda artık fabrikasyona dönüldüğü için bu işi yapacak usta yok denecek kadar az diyebiliriz. Bugün 55 yaşındaki sanatkara bunu yaptırmak için az çaba göstermedim. Önce deneme yapıp sonra geliştirme yapabiliriz diye 1 tane üretimi yaptı. Hacim olarak diğer ürünlerle aynı ebatta diyebiliriz. Saç kalınlığı normal ürünün üzerinde bir yapıya sahip deneyimlerle çift taban olabilir. Ama asıl aklımdan geçen ocak üzeri bir projeyi için 1 ay sonraya gün verdi. O da silindir sac üzerinde geliştirme yapıp içinde kahve kavurma.

Elimde delonghi multifry diye bir alet var, aktardan aldığım berbat bir kahveyi kavurdum içinde fakat hiç iyi kokmuyordu, yaklaşık 20 dakika sürdü City seviyesine gelene kadar. İyi bir çekirdekle yaparsam iyi bir sonuç almam mümkün mü sizce?
Mevcut makinenizi inceledim ama hiç kahve kavurma konusunda deneyimleyene rastlamadım. Bunu öğrenebilmek için hasat yılı yeni yeşil çekirdek kahve seçip kavurursanız sonuç mutlaka olumlu yönde olacaktır.

100gr guatemala yeşil kahve ocak üzerinde direk temas kavurma 9.dk 1. crack 11 dk. kavurum tamamlama. Saç kalınlığı yeterli olmasından dolayı homojen kavurmayı farklı yöntemlerde de yaklaşıyoruz.

Son durum merak ettim. Makina üzerinde çalışma yaptınız mı?
Bizim buralarda tenekeci derler, tanıdığım becerikli eskilerden kalma sanatkarlar var detaylı bilgi ve fotoğraflar olursa belki yaptırabilirim

Ayrıca sizden aldığım kahveleri evde tavada kavurup V60 ve sifon demliyorum gayet güzel.
Hediye içinde ayrıca teşekkürler.

Kemal bey teşekkür ederiz kahve keyfiniz bol olsun. Benim görüştüğüm kişide eski ustalardandı iş yoğunluğundan erteleme yaptıydı. Bizimde kendi yoğunluğumuzdan tekrar irtibata geçemedik.

Aynısından evde atıl durumda duran mısır patlatıcı var. Acaba bununla kavrum yapılabilir mi diye düşünmüştüm :)
Başaralı bir ürün olduğunu düşünüyorum, gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra satışını yapabilirseniz çok daha iyi olur. En azından bir kere bile olsa kahve kavurmak isteyenleri çok masrafa sokmayacak bir ürün olacaktır.
Mini kavurma cihazlarının fiyatları malum ortada :)

Geri