• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Otomatik Espresso Makineleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BK8
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BK8

Barista
İsim
Burak Kav
Daha fazla  
İsim
Burak Kav
Espresso Makinesi
Gaggia New Classic Pro
Değirmen
Comandante C40 Red Sonja, Eureka Mignon Crono
Ekipmanlar
Hario V60, Bodum French Press, Tchibo Isı Ayarlı Elektrikli Kettle, Sayaçlı Hassas Tartı
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Eyüp
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Sarıyer
Twitter
burakkav
Merhaba

Çekirdek, su, süt koyup tek tuşla latteyi vs önümüze veren bu makineler hakkında forum ahalisinin yorumlarını merak ediyorum.

Güncel ürünlerde öğütüm, su miktarı, sıcaklığı gibi parametrelere özelleştirme ve alternatif ayarlar epey çoğalsa da yarı otomatik makinede yapılan, sütünü kendimizin köpürttüğü el emeği göz nuru bir kahvenin yerini tutmaz gibi geliyor.
Ama kolaylık ve derli toplu bir alan olması da başka bir boyut.

Merhaba

Çekirdek, su, süt koyup tek tuşla latteyi vs önümüze veren bu makineler hakkında forum ahalisinin yorumlarını merak ediyorum.

Güncel ürünlerde öğütüm, su miktarı, sıcaklığı gibi parametrelere özelleştirme ve alternatif ayarlar epey çoğalsa da yarı otomatik makinede yapılan, sütünü kendimizin köpürttüğü el emeği göz nuru bir kahvenin yerini tutmaz gibi geliyor.
evde siemens eq3 işyerimde beko 2170 kullanıyorum, tam otomatik makinede iş kolay suyunu koy çekirdeği koy düğmeye bas, aynı çekirdekte hep aynı kahve karşında, temizlemesi kolay, hanım her yer kahve oluyor bıktım kahvenden demiyor, derli toplu veeee zevksiz arkadaş, işyerimde onca yıllık makine ve yetersiz bir değirmenle çok daha lezzetli kahveler çıkartıyorum nasıl diyim tam otomatik makine daha düz kmpleks olmayan kahveler çıkartırken yarı otomatik makine öyle değil, her deneme bir merak konusu. Sütlü içecek içmediğim için konu hakkında yorum yapamam ama kahve demlemek sizin için bir hobi ise uğraşmak, her seferinde iyi bir bardak çıkmasa da, çok daha zevkli. Bu kahveye nasıl baktığınız ile ilgili aslında. Yalnız belirtmeden geçemem tam otomatik makine starbucks'ın en baba kahvesine en az 5 basacak lezzette kahve çıkartıyor (ağız tadınıza hitap eden çekirdeklerle elbette)

Benim de merak ettigim bu makinelerin “comandante”ye denk, ev kullanicisi icin hem performans hem distributor olarak en iyi tercihlerden biri, hangi marka modelidir?🤔🤔

Ve fiyat/performans olarak baska alternatifler nelerdir?🤔

Benim de merak ettigim bu makinelerin “comandante”ye denk, ev kullanicisi icin hem performans hem distributor olarak en iyi tercihlerden biri, hangi marka modelidir?🤔🤔

Ve fiyat/performans olarak baska alternatifler nelerdir?🤔

Listeye atıp pusuda beklediğim modeller.
Gaggia New Classic'e yükseliyorum ama aklımın bir tarafında da Siemens EQ 500 var.

Ekli dosyalar

• B1CDF9DB-78BE-420F-88A9-83C35031A8C4.jpeg
    B1CDF9DB-78BE-420F-88A9-83C35031A8C4.jpeg
    61.6 KB · Görüntüleme: 114
Haftaiçi arkadaşa misafirliğe gittiğimde, Siemens eq3 model bir makine gördüm mutfağında. Rica ettim bastı düğmeye aldı kahveyi... Açıkçası evde her gün bir shot manuel makinede espresso içmeye alışmış bünyem için çok hafif kaldığını söyleyebilirim. Mokapot kahvesi ayarında çıktı veriyor. Yani gerçek bir espresso makinesine alıştıysanız sizi kesinlikle kesmez otomatik makineler. Ev tipi olanları için açıkçası yatırım yapmazdım.

Merhaba

bizimla değilsın ;) şaka bir yana bu makineleri öven pek görmedim. düşük kalitede kahve yapıyorlar ancak kullanım kolaylıkları var. bir de jura marka olanları makbuldü yanlış hatırlamıyorsam.

Philips 2231/40 aldım yakın zamanda. Şahsi fikrim şu ki, uygun fiyatlı delonghi filtre kahve makinem daha lezzetli kahve yapıyor. Şimdi aldığım delter press ise karşılaştırma bile kabul etmez. Ayrıca hem filtre kahve makinesi, hem de delter pratik aletler. Tam otm. espresso makinesinin bu açıdan avantajı kendi öğütücüsü olabilir, ama benimkinde olduğu gibi bıçakları seramik olacaksa (bildiğim kadarıyla) çelik bıçaklı iyi bir öğütücü kadar başarılı sonuçlar beklememek lazım.

Peki pişman mıyım? Ailem latteyi sevdiği için onları da düşünerek aldım, yalnızca kendim kullanıyor olsam pişman olabilirdim ama onların ve misafirlerin her seferinde mutluluğunu gördükten sonra benim için iyi bir alışveriş olmuş demektir🙂

Kısacası nitelikli kahvenin peşinde, fincanındaki ince tatları önemseyen ve öğütüm için ayıracak 2 dakikası olan birine, ayırdığı bu bütçeyi ve mutfağındaki bu yeri daha faydalı şekilde kullanmasını tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Maalesef tam otomatik bir kahve makinesi ile düzgün bir espresso içmek imkansız. Ciddi anlamda yarı otomatik cihazlar gibi bir espresso içmek istiyorsanız. Starbuckslarda kullanılan cihazlar gibi bir cihaz almanız gerekiyor oda hatırladığım kadarı ile 15-20 bin euro civarlarındaydı.

Otomatik bir cihaz alacak olsam, kapsül kahve makinelerini tercih ederdim.

Yok kapsül kahve makinelerinde o bayat kahve tadı ve acılığı çok belirgin, tam otomatiklerde sertlik ayarı ve çıktı ayarı var en azından çekirdeğe göre küçük bir özelleştirme imkanı veriyor ama sonuç şahane kahve değil tabi ama yapmayın en azından taze öğüttüğü kahveyi o anda demleyen bir makina ile kapsül kahve makinasını aynı kefeye koyamayız bana göre elma ile armut

Yok kapsül kahve makinelerinde o bayat kahve tadı ve acılığı çok belirgin, tam otomatiklerde sertlik ayarı ve çıktı ayarı var en azından çekirdeğe göre küçük bir özelleştirme imkanı veriyor ama sonuç şahane kahve değil tabi ama yapmayın en azından taze öğüttüğü kahveyi o anda demleyen bir makina ile kapsül kahve makinasını aynı kefeye koyamayız bana göre elma ile armut

Petra ve Barn gibi bazı kavurucular kapsül kahve üretiyorlar onlar denenebilir. Bahsettiğiniz cihazlar ile uzun bir deneyimim olmadı. Kapsül kahve makinesini otellerde, otomatik kahve cihazlarını bir iki yerden denedim bana göre ikiside çok kötüydü :). Bu sebeple söylediklerinizde haklı olabilirsiniz çok deneyimim olan bir konu değil maalesef.

Moccamaster alan arkadaşım bundan önce nespresso kullanıyor ve kahveleri de hep nespresso olarak alıyordu. Kendisine sizin gibi taze öğüttüğü kahve ile kapsül üreten yerli firmaları önerdim denedi(k). Nespressodan daha iyiydi evet ama yinede geldiği anda hepsi içilmediğinden hakkaten 1 hafta sonra tat kötüleşiyor hatta nespressodan kötü hale geliyor. Amacım tam otomatikleri yüceltmek değil elbette ama tam otomatikler kesinlikle delonghi ec serisi ve benzerlerinden çok daha iyi kahve yapıyor,
@Harmanyeri , bu makinelerin 3 ayarı özelleşiyor, ilki öğütme incelik ayarı, kimi 3 kimi 5 ve üstü kademe, ikincisi çıktı ayarı yani 1.1 ile 1.3 arasında ayar yapabilirsiniz (30 saniye 45 saniye arası gibi) ve kahve sertlik ayarı kimi 3 kimi 6 seviye (bende 6 Super strong diye geçiyor) ki burada da makine çektiği çekirdek gramajını ayarlıyor ve bakarsanız pukun kalınlığı değişiyor. Arkadaşınız belki bilmiyordu ya da bu tip makine alanlar zaten uğraşmayayım ama idare eder kahve içeyim peşinde insanlar bunları bilmiyorlar bile kimi zaman. Kullanan biri olarak söylüyorum herhangi bir 2. dalga kahvecşden kat kat, 3.dalga olduğunu idda edip sütlü içecek içmeyince kahvelerinin ne kadar dandik olduğu anlaşılan kahvecilerden daha iyi kahve çıkartıyor. Hatta izninizle daha ileri gideyim, espresso ya uygun değirmeni olmayıpta iyi makinede espresso demleyenlerden daha tutarlı kahve çıkartıyor.
Ama işte işyerindeki Beko 2170 çok daha iyisini yapıyor

Amacım tam otomatikleri yüceltmek değil elbette ama tam otomatikler kesinlikle delonghi ec serisi ve benzerlerinden çok daha iyi kahve yapıyor,

delonghinin dedicası hariç hakkında olumlu bir yorum okumadım daha.

Moccamaster alan arkadaşım bundan önce nespresso kullanıyor ve kahveleri de hep nespresso olarak alıyordu. Kendisine sizin gibi taze öğüttüğü kahve ile kapsül üreten yerli firmaları önerdim denedi(k). Nespressodan daha iyiydi evet ama yinede geldiği anda hepsi içilmediğinden hakkaten 1 hafta sonra tat kötüleşiyor hatta nespressodan kötü hale geliyor. Amacım tam otomatikleri yüceltmek değil elbette ama tam otomatikler kesinlikle delonghi ec serisi ve benzerlerinden çok daha iyi kahve yapıyor,
@Harmanyeri , bu makinelerin 3 ayarı özelleşiyor, ilki öğütme incelik ayarı, kimi 3 kimi 5 ve üstü kademe, ikincisi çıktı ayarı yani 1.1 ile 1.3 arasında ayar yapabilirsiniz (30 saniye 45 saniye arası gibi) ve kahve sertlik ayarı kimi 3 kimi 6 seviye (bende 6 Super strong diye geçiyor) ki burada da makine çektiği çekirdek gramajını ayarlıyor ve bakarsanız pukun kalınlığı değişiyor. Arkadaşınız belki bilmiyordu ya da bu tip makine alanlar zaten uğraşmayayım ama idare eder kahve içeyim peşinde insanlar bunları bilmiyorlar bile kimi zaman. Kullanan biri olarak söylüyorum herhangi bir 2. dalga kahvecşden kat kat, 3.dalga olduğunu idda edip sütlü içecek içmeyince kahvelerinin ne kadar dandik olduğu anlaşılan kahvecilerden daha iyi kahve çıkartıyor. Hatta izninizle daha ileri gideyim, espresso ya uygun değirmeni olmayıpta iyi makinede espresso demleyenlerden daha tutarlı kahve çıkartıyor.
Ama işte işyerindeki Beko 2170 çok daha iyisini yapıyor

Hazır comandante varken yarı otomatik alsam? Bu sefer de bir süre sonra öğüt, tamperle, çıktı al, köpürt, temizle uğraşmak sıkar mı diye korkuyorum. İki tuşla bütün olayı halleden sistemleri gördükçe hele... Bazıları uygulama ile uzaktan kumandalı falan... Kafalar çok karışık. ;)

Hazır comandante varken yarı otomatik alsam? Bu sefer de bir süre sonra öğüt, tamperle, çıktı al, köpürt, temizle uğraşmak sıkar mı diye korkuyorum. İki tuşla bütün olayı halleden sistemleri gördükçe hele... Bazıları uygulama ile uzaktan kumandalı falan... Kafalar çok karışık. ;)
Bahsettiğiniz şeyler benim de içinde bulunduğum bazı kimselerin zevk aldığı uğraşlar...
Ritüelleri seviyorum.

Benim için espresso, arasıra iyi bir kafeye giderek içtiğim, günlük rutine dönüşmemiş, bu sayede her defasında beni heyecanandıran bir deneyim. James Hoffmanın bile evde espressoyla uğraşmadığını duymak benim açımdan etkili olmuştu🙂

Zehri bir kere taddığınızda bırakamıyorsunuz :)

Benim için espresso, arasıra iyi bir kafeye giderek içtiğim, günlük rutine dönüşmemiş, bu sayede her defasında beni heyecanandıran bir deneyim. James Hoffmanın bile evde espressoyla uğraşmadığını duymak benim açımdan etkili olmuştu🙂
onun işi espresso (ve diğerleri) ama ;)

Bizim ülkede kafede iyi espresso denk gelmesi düşük ihtimal, ayrıca evde yaparken de heyecanlanıyoruz biz :)

Bahsettiğiniz şeyler benim de içinde bulunduğum bazı kimselerin zevk aldığı uğraşlar...
Ritüelleri seviyorum.

Şu an ben de v60 ile demlerken zevk alıyorum. Hazırlığı, yapılması hatta temizleyip ortalığı toplanması da zevkli. Ama günde 1 kere.
Nanopresso da aynı. İlk hevesle hazırlanması içmesi zevkliydi şimdi üşengeçlik başladı. Kahveyi ayrı sütü ayrı ayarla, o sırada soğumasınlar vs. Aynı üşengeçlik tekrar olur mu emin değilim?
Sabahları mesela, geceden suyu kağıdı hazır koyulmuş makinede sadece kahveyi ekleyip demleme kahve de tuşa bas hazır olsun ayrı rahatlık. İki ucu değişik değnek :)
Hangisini alsam kafam diğerinde kalacak gibi.

Şu an ben de v60 ile demlerken zevk alıyorum. Hazırlığı, yapılması hatta temizleyip ortalığı toplanması da zevkli. Ama günde 1 kere.
Nanopresso da aynı. İlk hevesle hazırlanması içmesi zevkliydi şimdi üşengeçlik başladı. Kahveyi ayrı sütü ayrı ayarla, o sırada soğumasınlar vs. Aynı üşengeçlik tekrar olur mu emin değilim?
Sabahları mesela, geceden suyu kağıdı hazır koyulmuş makinede sadece kahveyi ekleyip demleme kahve de tuşa bas hazır olsun ayrı rahatlık. İki ucu değişik değnek :)
Hangisini alsam kafam diğerinde kalacak gibi.
Aynen öyle o yüzden evde başka işyerimde başka kullanıyorum aklım kalmıyor

Geri