• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Osmotic Flow

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Beyhude
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beyhude

Üye
İsim
Hakan
Daha fazla  
İsim
Hakan
Değirmen
Baratza Encore, Comandante C40, Sözen
Ekipmanlar
Seramik V60/02, Kasuya Dripper, Lily Drip, Fellow Stag EKG, Brewista Smart Kettle, Acaia Pearl S, Hario Tartı, Peak Water, Soy C4G, Kruve, MokaPot, French Press
Merhabalar;

Forumu incelediğimde bu yöntemin çok da bilinmediğini fark ettim.
Bende Denizhan bey in @mimds paylaşımlarında fark ettim ve araştırmaya başladım.( Açıkçası Denizhan bey in deneyimlerini merak ediyorum ve katkı sağlayacağını düşünüyorum)

Şu sıralar demlemelerimde 1:1:1 yöntemi ve osmotic flow u deniyorum. Osmotic Flow u hep Cafec Th 1 filtresi birlikte denedim ve hiç tıkanma yaşamadım. Su akışı stabil ve düzenli oluyor. 1:15 oranda demlemelerim max 2’ 45” de bitmekte. Demlediğim kahvelerde canlı güzel asidite, orta gövdeli ve belirgin bir şekilde aromalar hissedilebilir oluyor.

Bu yöntemde aşağıdaki videodan çok faydalandım.

Ben de bu yöntemde kendimi geliştirme çabası içerisindeyim ve bu yöntemi deneyen arkadaşların deneyimlerini merak etmekteyim.

Tüm kahve sever arkadaşlara Hayırlı Akşamlar🙋‍♂️

Ben de bu konuyu merak ediyordum. Aşağıdaki videoda yorumlarda yaklaşık 1:10 oran olduğu belirtilmiş. Kenarlara da pek su değmiyor. Verimli bir yöntem mi bilemedim.

Osmotic Flow dediğimiz yöntem kısaca kahve yatağının sadece merkezine su dökmek midir?
Bloming sırasında merkezden dışa doğru, devamında 1/3 üne kadar sadece merkeze ( ben bazen 1/2 sine kadarı da deniyorum)
küçük küçük dokunuşlar daha sonrada tamamını yine merkeze ve biraz yanına kenarlara değmeden (bombelik ve köpük kaybolmadan) demlemeyi tamamlamak diyebiliriz.

Bu yöntemle demlenen bir kahvedeki TDS kaç çıkıyor bakan oldu mu?

Az önce elimdeki aşırı kavrulmuş sanalbaharat kahvesiyle denedim. 1:14 yapmama rağmen bana fazla sulu geldi.

Anladığım kadarıyla kahve çok taze olmalı ve filtrede önemli bu şartları sağladınız mı?
Kavrum üstünden 2 hafta geçti. Hario 100lük filtre kullanıyorum (Japon). Molent'de 46 klik. Kullandığım kahve, yöntemi denemek için çok uygun değil zaten o yüzden bir yorum yapmam yanlış olur ve ilk kez deniyorum bu yöntemi. Ama bariz bir şekilde sulu kahve içtiğimi söyleyebilirim. Normal bir yöntemle demleyip su eklesem daha fazla çözünme olacağından karlı olur sanırım.

Kalitada benzer bi demleme yapıyorum ben de. Düz taban olduğu için sorunsuz, dengeli bardaklar çıkıyor. Ama v60da tds yi düşürmez mi?

Kavrum üstünden 2 hafta geçti. Hario 100lük filtre kullanıyorum (Japon). Molent'de 46 klik. Kullandığım kahve, yöntemi denemek için çok uygun değil zaten o yüzden bir yorum yapmam yanlış olur ve ilk kez deniyorum bu yöntemi. Ama bariz bir şekilde sulu kahve içtiğimi söyleyebilirim. Normal bir yöntemle demleyip su eklesem daha fazla çözünme olacağından karlı olur sanırım.
V60da 46 klik biraz fazla kalın gelmiyor mu?

Geri