• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Osmanlı'da kahvenin siyasi tarihi

enkoppkaffe

Barista
Bir youtube kanalı, kahvenin Osmanlıya nasıl geldiği ya da Osmanlıdan nereye gittiğinden ziyade kahve ve kahvehane kültürünün Osmanlı coğrafyasında nasıl etki yarattığına ve sarayın bu kültüre bakışına dair kısa ve anlaşılır bir video çekmiş. Buyrun:

* Bu video bir kahve markasının sponsor olması ile ilişkili olarak çekilmiş. Ne marka ile ne de youtube kanalı ile hiçbir alakam yok. Abone olduğum kanallardan bir tanesi sadece.

Bu konuyla alakalı geçtiğimiz yıllarda ben de bir literatür taraması yapmış, kısa bir makale yazıp boşta durmasın diye de TÜBİTAK yarışmasına göndermiştim. Daha çok sosyolojik boyutunu ele alsam da siyasi kısma da dokundum. Merak edenler olursa aşağıya bırakıyorum. Yakın zamanda çok daha geniş bir çalışmayı İngilizce yapmayı istiyorum. Kahvecibaşı makamı üzerinden mikro-tarih çalışması planım da var.

Bu konuyla alakalı geçtiğimiz yıllarda ben de bir literatür taraması yapmış, kısa bir makale yazıp boşta durmasın diye de TÜBİTAK yarışmasına göndermiştim. Daha çok sosyolojik boyutunu ele alsam da siyasi kısma da dokundum. Merak edenler olursa aşağıya bırakıyorum. Yakın zamanda çok daha geniş bir çalışmayı İngilizce yapmayı istiyorum. Kahvecibaşı makamı üzerinden mikro-tarih çalışması planım da var.

Bunu nasıl görmemişim, benim de ilgilendiğim ve araştırma yaptığım bir konu. İlk fırsatta okuyacağım.

Osmanlı da ki kahvenin siyasi boyutunu arastiranlarin 2. Viyana kuşatmasıni araştırmasını tavsiye ederim tarihin en büyük çekirdek ganimeti bırakılmış 😓😓😓

Osmanlı da ki kahvenin siyasi boyutunu arastiranlarin 2. Viyana kuşatmasıni araştırmasını tavsiye ederim tarihin en büyük çekirdek ganimeti bırakılmış 😓😓😓
O konu biraz abartıymış. Zaten kahveyi bizden aldıkları ganimetle öğrenmiş olsalar Türk kahvesi şeklinde içerlerdi. Başından beri çok ilkel French press benzeri bir yöntemle içiyorlar.

O konu biraz abartıymış. Zaten kahveyi bizden aldıkları ganimetle öğrenmiş olsalar Türk kahvesi şeklinde içerlerdi. Başından beri çok ilkel French press benzeri bir yöntemle içiyorlar.
Bizden alma değilde, verilen ganimet çok fazlaymış, o dönemde çok pahalı diyor bazı tarihçiler kahve için. Kahve : altın, çuvallar dolusu kahve bırakılmış arkada

Bir sefere neden kahve çuvallarıyla gidilir mantığım almıyor.

Sadece keyif amaçlı olmayabilir.

Almanların ikinci dünya savaşında Fransaya karşı uyguladıkları blitzkrieg taktiğinin anahtar noktalarından biri askerlere "pervitin" isimli bir ilaç veriyor olmalarıydı. Bir çeşit Metamfetamin türevi olan bu ilaç sayesinde askerler daha az uyuyup daha enerjik oluyorlarmış. Kahvenin de bu etkisini düşündüğümüz zaman sefere kahve çuvalı ile gitmek mantıksız gelmiyor bana.

Son düzenleme:
1683 yılı, İstanbul hatta çevredeki Rumeli ve Anadolu kentleri kahvehane dolu. Kahvehaneler 1500'lerin ortasından itibaren yaygınlaşıyor. Yani padişahından askerine kadar hepsi neredeyse 1.5 asırdır kahve müptelası.🙂

Sadece keyif amaçlı olmayabilir.

Almanların ikinci dünya savaşında Fransaya karşı uyguladıkları blitzkrieg taktiğinin anahtar noktalarından biri askerlere "pervitin" isimli bir ilaç veriyor olmalarıydı. Bir çeşit Metamfetamin türevi olan bu ilaç sayesinde askerler daha az uyuyup daha enerjik oluyorlarmış. Kahvenin de bu etkisini düşündüğümüz zaman sefere kahve çuvalı ile gitmek mantıksız gelmiyor bana.
Bu unsuru hiç aklıma gelmedi , ben nede olsa alacağız diyerek kendilerine götürdüklerini düşünmüştüm, fakat bu çok mantıklı, olaya daha odaklı olacakları kesin

1683 yılı, İstanbul hatta çevredeki Rumeli ve Anadolu kentleri kahvehane dolu. Kahvehaneler 1500'lerin ortasından itibaren yaygınlaşıyor. Yani padişahından askerine kadar hepsi neredeyse 1.5 asırdır kahve müptelası.🙂
Kullandıkları parfümün bile tutanağı var , acaba kahve reçeteleri neydi 🤣🤣🤣

Geri