• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Orta Üst segment espresso öğütücüsü önerisi

ShaidarHaran

Barista
İsim
Yasin
Daha fazla  
İsim
Yasin
Merhabalar 5000 7000 arası espresso öğütümü için kullanılmak için öğütücü araştırıyorum. Acaba sizler hangi öğütücüyü kullanıyorsunuz? Niche bulması zor olduğu için onu düşündüm ama ondan başka soruyorum.
Öğütüm süresinin hızlı olması önemli, topaklanma olmaması önemli.
Bilgi alabilirsem çok sevinirim teşekkürler

Bu fiyat aralığında Ceadolara bakabilirsiniz. Maalesef değirmen konusunda ülkemizde seçenekler az. Az seçeneklerde gereksiz pahalı.

2.ele güzel değirmenle düşebiliyor. Takip etmenizi öneririm.

Hangi demleme yöntemi için bakıyorsunuz?

İlk mesajım da yazmıştım sizden başka belki niche dışında öneri de bulunacak kişiler vardır yardımınız için teşekkürler ☺️

Mignon Perfetto kullanıyorum. Gayet memnunum. Sadece espresso için kullanacaksanız Mignon Specialita tavsiye ederim. Aralarında çok da sorun teşkil etmeyeceğini düşündüğüm "retention" farkı var ama sık sık farklı çekirdek denemiyorsanız Niche ile Specialita arasında büyük bir fark olmadığını düşünüyorum.

Mignon Perfetto kullanıyorum. Gayet memnunum. Sadece espresso için kullanacaksanız Mignon Specialita tavsiye ederim. Aralarında çok da sorun teşkil etmeyeceğini düşündüğüm "retention" farkı var ama sık sık farklı çekirdek denemiyorsanız Niche ile Specialita arasında büyük bir fark olmadığını düşünüyorum.
Karşılaştırma yaptıysanız deneyimlerinizi paylaşabilirmisiniz hocam?

Niche ile Specialita arasında büyük bir fark olmadığını düşünüyorum.

İkisi bambaşka segment değirmen. Kıyaslanamaz. Biri konik dişli diğeri düz bıçak. Niche 1000 Euro altı en iyi / fiyat performans ürünü.

İkisi bambaşka segment değirmen. Kıyaslanamaz. Biri konik dişli diğeri düz bıçak. Niche 1000 Euro altı en iyi / fiyat performans ürünü.
Haklısınız birisi konik diğeri düz bıçak. Bu iki değirmeni kıyaslanamaz yapar mı? Bence yapmaz. Nichenin tekli kullanım için daha avantajlı olduğu bir gerçek. Ama soru şu: Değer mi?

Karşılaştırma yaptıysanız deneyimlerinizi paylaşabilirmisiniz hocam?
Mignon Perfetto ve Mignon Specialita kullandım. İkisi arasında bıçakların büyüklüğü harici bir fark yok. Bu Specialita'yı çok daha az farkla daha hızlı yapıyor. Ancak her ikisini de Niche ile deneyimleyerek kıyaslamadım. Mutlaka görmüşsünüzdür youtube'da birçok video var bu iki değirmenin kıyaslaması hakkında.

Topaklanma olmaması daha önemli yani öğütümü aldıktan sonra kürdanla filan kanallama olmaması için uğraşmak istemiyorum açıkçası. Ondan kullanım deneyimlerinizi sormak istedim farklı alet kullananlar varda espresso için ne kullandığını yazarsa sevinirim 🙂

Öğütüm süresinin hızlı olması önemli, topaklanma olmaması önemli.
hızdan feragat edebiliyorsanız benim araştırdığım kadarıyla fiyat bandında en kullanışlı, en şık, en hypelanmış ürün niche. gerçek kullanımda ne kadar mutsuz eder küçük farklar denemeden bilmek mümkün değil, hype gerçek de olabilir :)
indiegogo'da followa tıklayın stok açılınca haberiniz olur. vergi dahil 650 700 sterlini geçmez maliyetiniz.

ben bir daha değirmen alacak olursam single dose için üretilmiş, 0-0,1 retention veren kahveyi 10 saniyede değil de 13 14 saniyede öğütse de sorun etmeyeceğim bir ürün alırdım(niche oluyor bu değirmen sanırım). mignon specialita kullanıyorum çünkü türkiyede rahat ve avrupadan ucuza bulunuyor. birkaç ay önce euro 9 üzerindeyken 2800 liraya aldım.
ceado e5sd normal bir değirmene sd modifikasyonu eklenmesinden ibaret. 300 400 euro üzerinde değirmenleri kullananlar genelde memnun.
benim kullanarak kıyas fırsatım olmadı ama kullanıcıların home barista, coffee forums uk gibi forumlardaki deneyimleri, conical ve flat burr değirmenlerin youtube kıyaslamaları üzerinden düşününce espresso için flatburr tercih ediliyor niche ve hg 1 harici değirmen kullananlar tarafından. conical burrlerin aromaları birbirine karıştırdığı, flat burrlerin daha iyi clarity ve flavor verdiğini iddia ediyorlar.
ben niche ile 300 400 euro üzeri herhangi bir değirmenden çıkacak kahvedeki küçük farkları henüz alabilecek bir tat paletim olduğunu düşünmüyorum. commandante c40/specialita/jx pro yan yana iyi kahvelerle deneyip üçünde de iyi sonuçlar aldım, üçünün tadında da hiçbir fark hissetmedim. c40 psikolojik olarak daha tatlı fincanlar verdi :D

wdt olayına gerek bırakmayan değirmen var mı bilmiyorum. dosing cup kullanın ve öğütülen kahveyi portafiltreye almadan bi sallayın, topaklardan arınmış homojen bir dağılım oluyor. çok az bile olsa topaklanma bence fincanı çok kötü etkiliyor, tamamen değirmene güvenemezdim bu konuda.

Haklısınız birisi konik diğeri düz bıçak. Bu iki değirmeni kıyaslanamaz yapar mı? Bence yapmaz. Nichenin tekli kullanım için daha avantajlı olduğu bir gerçek. Ama soru şu: Değer mi?

Yıllarca 54mm düz bıçak değirmen kullanıp Niche e geçen biri olarak sadece öğütüm kalitesi dışında kullanıcı dostu yanları ile kesinlikle değer.

Hatta daha üst segment Atom 75 kullanan bir üyemiz Atomu satıp Niche geçti çok çok memnun. Dediğim gibi kıyaslanabilecek segmente cihazlar değiller. Onlarca incelemenin tek söylediği 1000 Euro altı en iyi cihaz Niche.

Scat Rao, James Hoffman gibi isimlerin rutin kullandığı değirmen :)

Yıllarca 54mm düz bıçak değirmen kullanıp Niche e geçen biri olarak sadece öğütüm kalitesi dışında kullanıcı dostu yanları ile kesinlikle değer.

Hatta daha üst segment Atom 75 kullanan bir üyemiz Atomu satıp Niche geçti çok çok memnun. Dediğim gibi kıyaslanabilecek segmente cihazlar değiller. Onlarca incelemenin tek söylediği 1000 Euro altı en iyi cihaz Niche.

1000 euro üstü alacak olsanız espresso için hangi cihazı alırdınız acaba?

1000 euro üstü alacak olsanız espresso için hangi cihazı alırdınız acaba?

O civarlarda bütçem olmadığı için hiç araştırmadım açıkcası. Ama 80 mm üstü ssd bıçaklı bir değirmen alırdım sanırım.

@NoDRaC aldığınız Niche için sadece uç çevirici mi kullanıyorsunuz? Voltaj çevirisi vs. ihtiyaç duydunuz mu? indiegogo sayfasında EU plug diye bir kısım gördüm ama hali hazırda satmadıkları için bu seçimi sunmuyorlardır, diye düşünüyorum.

@NoDRaC aldığınız Niche için sadece uç çevirici mi kullanıyorsunuz? Voltaj çevirisi vs. ihtiyaç duydunuz mu? indiegogo sayfasında EU plug diye bir kısım gördüm ama hali hazırda satmadıkları için bu seçimi sunmuyorlardır, diye düşünüyorum.

Ben EU plug almıştım hiç bir çevirici kullanmıyorum. Direk prize tak kullan. UK versiyonunda muhtemelen 5 tl ye satılan çeviricilerden gerekir.

Bulabilirseniz tabii 😞

Niche dışında öneri yok mu 🙂 niche de bulmak zor gibi 🤨
Indiegogo üzerinden stok açılırsa Aramex kargo aracılığıyla, 40-50 sterlin kargo ve ürün fiyatının %38’i kadar vergilendirmeyle getirtebilirsiniz. Kurlar düşmüşken maksimum 8bin lira civarlarına gelir sanırım.

Hız ve topaklanmamaya öncelik vermişsiniz ancak 75 ve üzeri çaptaki bıçaklar haricinde hızlı öğütüm kaliteyi düşürür ve topaklanmayı arttırır.

Geri