Öğütüm süresinin hızlı olması önemli, topaklanma olmaması önemli.
hızdan feragat edebiliyorsanız benim araştırdığım kadarıyla fiyat bandında en kullanışlı, en şık, en hypelanmış ürün niche. gerçek kullanımda ne kadar mutsuz eder küçük farklar denemeden bilmek mümkün değil, hype gerçek de olabilir

indiegogo'da followa tıklayın stok açılınca haberiniz olur. vergi dahil 650 700 sterlini geçmez maliyetiniz.
ben bir daha değirmen alacak olursam single dose için üretilmiş, 0-0,1 retention veren kahveyi 10 saniyede değil de 13 14 saniyede öğütse de sorun etmeyeceğim bir ürün alırdım(niche oluyor bu değirmen sanırım). mignon specialita kullanıyorum çünkü türkiyede rahat ve avrupadan ucuza bulunuyor. birkaç ay önce euro 9 üzerindeyken 2800 liraya aldım.
ceado e5sd normal bir değirmene sd modifikasyonu eklenmesinden ibaret. 300 400 euro üzerinde değirmenleri kullananlar genelde memnun.
benim kullanarak kıyas fırsatım olmadı ama kullanıcıların home barista, coffee forums uk gibi forumlardaki deneyimleri, conical ve flat burr değirmenlerin youtube kıyaslamaları üzerinden düşününce espresso için flatburr tercih ediliyor niche ve hg 1 harici değirmen kullananlar tarafından. conical burrlerin aromaları birbirine karıştırdığı, flat burrlerin daha iyi clarity ve flavor verdiğini iddia ediyorlar.
ben niche ile 300 400 euro üzeri herhangi bir değirmenden çıkacak kahvedeki küçük farkları henüz alabilecek bir tat paletim olduğunu düşünmüyorum. commandante c40/specialita/jx pro yan yana iyi kahvelerle deneyip üçünde de iyi sonuçlar aldım, üçünün tadında da hiçbir fark hissetmedim. c40 psikolojik olarak daha tatlı fincanlar verdi
wdt olayına gerek bırakmayan değirmen var mı bilmiyorum. dosing cup kullanın ve öğütülen kahveyi portafiltreye almadan bi sallayın, topaklardan arınmış homojen bir dağılım oluyor. çok az bile olsa topaklanma bence fincanı çok kötü etkiliyor, tamamen değirmene güvenemezdim bu konuda.