• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Orkun Üstel / Kahve Kulübü Akşam Sohbetleri / 8. Bölüm

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
Konum
İstanbul
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Forumda bulunan üyelerimizin büyük çoğunluğu demleme yöntemleri ile ilgileniyor. Bu pazar onları daha çok mutlu edecek bir konuğu misafir ediyoruz. Orkun Üstel 2017 ve 2020 yıllarında SCA Türkiye tarafından düzenlenen demleme yarışmalarında şampiyon oldu. Ayrıca kendisi kahve tarlalarını gezdi ve Tim Wendlboe ile birlikte çalıştı. Kendisi ile ilgili soruları bu başlık altına yazabilirsiniz.



 
Son düzenleme:
Belki demleme üzerine sorular olur fakat benim sorum ya da ricam kavrum üzerine olacak. Orkun Hocam bir kahveyi kavururken maillard kısmının çok önemli olduğunu biliyoruz. Kahvede istediğimiz tatların büyük bölümünün burda şekillendiği (ön plana çıkarıldığı ya da gizlendiği) söyleniyor. Benim sorum şu olacak. Kahvede meyvemsi tatları daha ön plana getirebilmek için ror üzerinde nasıl bir hareket çiziyoruz. Ya da misal kırmızı meyveler çiçeksi tatlar gibi.
 
Demleme yarışmalarına hazırlanırken üzerinde çalıştığınız en önemli değişken hangisi? Yani döküş stillerine mi? suya mı? kahveye mi? vs... daha fazla efor sarfediyorsunuz?
 
Kahve demlerken kullanılan yardımcı ekipmanlar konusunda neler düşünüyor?
Gözlemlerine göre ev baristalarının en çok yaptığı hata nedir?
 
Yanlış hatırlamıyorsam Tim Wendelboe ile gerçekleştirdiği canlı yayında 2016 yılında sektöre girdiğini belirtmişti. Sektöre girme hikayesini ve ilk başlarda yaşadığı zorlukları anlatırsa sevinirim.
 
Orkun beye sorum soyle;

Kahve demleme konusunda genel yaklaşımı ve prensipleri nelerdir? Örneğin her kahveye, o kahvenin özelliklerine ve kavurum profiline özel farklı reçeteler geliştirdiğini görüyorum, bunları geliştirirken temel referans noktaları ve izlediği yöntemler nelerdir? Genelde kaç deneme sonra o nihai receteye ulaşıyor? Su/kahve kimyasına, su sıcaklığına, öğütüm derecelerine, ki gördüğüm genelde orta kalınlık derecelerini tercih ediyor, bakışı nasıl?
 
Yayına çok az bir süre kaldı herkesi bekliyoruz :)
 
Son dakika sorusu olucak ama öncelikle izlemeye katılamıyacağım için özür dilerim yarın youtube üzerinden izlerim :) Tim ile tanışma hikayenizi mutlaka anlatırsınız asıl sorum çekirdek seçimlerinde çoğu yarışmacı destek almış sizi time götüren süreç nasıl işledi ? Sonuçta baya km var aranızda doğru kahve seçimini nasıl yaptınız ?
 
Orkun Bey'e gerçekleştirmiş olduğu Kolombiya seyahatiyle alakalı bir sorum olacak;

- Oradayken Kolombiya kahvelerini içeren bir hasat puanlama yarışmasında jürilik yapmışsınız eğer yanlış okumadıysam. Yarışma özelinde unutamadığınız, size özel gelen bir çekirdek var mıydı paylaşabilirseniz çok sevinirim :)
 
Geri
Üst