• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Orkun Üstel ile Kahve Kulübü Kahvelerini Tadıyoruz 2 Eylül Çarşamba 21:00

orkunustel

Üye
Konum
İstanbul
İsim
Orkun Üstel
Daha fazla  
İsim
Orkun Üstel
Espresso Makinesi
La Marzocco Mini, Linea Classic, Linea PB, Strada EP, Modbar, Mavam, Steam
Değirmen
Mazzer Robur, Kony, Victoria Arduino Mythos 1, Anfim Scody 2, Mahlkönig EK43, K30, Peak, Comandante
Ekipmanlar
V60, Kalita, Clever, Acaia Tartı, Comandante Değirmen, Bonavita Kettle
Herkese selamlar,

Etkinliğin detaylarını bugün @NoDRaC Suat Bey'le konuştuk.
Detaylar şöyle:
  • 5 kahve için 5 fincan,
  • Cupping kaşığınız varsa 2 adet, yoksa da çorba kaşığı 2 adet,
  • Kaşık temizliği için 3 bardak,
  • Tartı,
  • Kettle,
  • Değirmen, (Katılımcılardan öğütülmüş olarak alan arkadaşlar kahvenin kendi öğütüldüğü boyutla yapabilirler tadımı)
Cupping Kahve-Su Gramajı: 12 g/192 ml
Su Sıcaklığı: 94 C
Demleme Süresi: 4 Dakika
Öğütme: Comandante Normal Klikte 25 Klik, Red Clix'te 50 Klik. (Timemore ve Molent kullanan arkadaşlar bu ayara yakın ayar önerileriniz için lütfen yazın.) Bu üç değirmen dışında kullanan arkadaşlar değirmeninizin filtre öğütme ayarından biraz daha kalın öğütebilirsiniz.

Önemli: Yayın başlamadan 15-20 dakika kadar önceden kahvelerinizi dozlamış ve öğütmenizi rica edeceğim. Öğüttükten sonra fincanlarınızın üstünü bardak altlığıyla ya da benzeri birşeyle kapamanızı tavsiye ederim. Bunu rica etmemin sebebi dozajlama ve öğütme el değirmeni de işin içerisine girdiğinde çok zaman alacaktır, bahsettiğim yöntemle süreci daha verimli kullanabiliriz böylece.

Tadım esnasında resmi Cupping formunu kullanmayacağız ancak formda yer alan tadım basamaklarının çoğunu baz alarak tadım yapacağız.

Koku: Kuru ve Islak-Yoğunluk Düzeyi ve Tanımı
Lezzet: Genel olarak aldığınız tadım notları
Bitiş: Keyifli olup olmadığı, uzunluğu-kısalığı, damakta kaldığında bıraktığı hissiyat ya da notu
Asidite: Yoğunluk düzeyi ve türü/notu
Gövde: Yoğunluk düzeyi ve tanımı

Detaylı tüm yönergeleri canlı yayında beraber gerçekleştireceğiz.

Şimdiden hepimiz için keyifli yayınlar diliyorum! :) 🙏

Canlı yayında görüşmek üzere! :)

 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Orkun Bey değerleri vaktinizi ayırıp bize bu eşsiz deneyimi yaşattığınız için teşekkür ederiz. Umuyorum forumda ki üyelerimizin yoğun katılımı ile güzel bir etkinlik olacak. Yarın duyuru gruplarından paylaşacağım.
 
Orkun Bey değerleri vaktinizi ayırıp bize bu eşsiz deneyimi yaşattığınız için teşekkür ederiz. Umuyorum forumda ki üyelerimizin yoğun katılımı ile güzel bir etkinlik olacak. Yarın duyuru gruplarından paylaşacağım.
Henüz yaşamadık. :) Ancak ben çok teşekkür ederim bu da dahil, faydalı bir çok öncü etkinliği organize ediyorsunuz. Benim de faydam oluyorsa ne mutlu. :)
 
Umarım Müsait olurum ve katılabilirim bu Etkinliği kaçırırsam çoookk üzülürüm çünkü :)
 
Orkun Bey ile çok keyifli olur.
1 numaralı probador paketi olacak sanırım tadım değil mi?
Ben el salvador paketini almıştım şanssızlığıma :confused:
 
Su olarak hangi suyu seçtik ?
 

Ekli dosyalar

  • AAA71C08-E797-4AA2-B370-25FDD966D42B.png
    AAA71C08-E797-4AA2-B370-25FDD966D42B.png
    268.1 KB · Görüntüleme: 79
Yarınki tadım öncesi Cup of Excellence forumu takip ediyormuş gibi bugün evde nasıl tadım yapılacağına dair video çıkarttı. =) İlk defa Cupping yapacak arkadaşlara benim yönlendirmelerim öncesinde de bu videoyu izlemek faydalı olacaktır.



Not: Tadım başlamadan önce ağır yağlı, baharatlı yemekler yememenizi ve parfüm, krem, kolonya gibi ürünler kullanmamanızı tavsiye ederim.
 
Youtube yayın linki eklendi
 
ah ah tam da kayınvalidemin aylar sonra ilk kez Mersinden buraya geldiği güne denk geldi... katılacak tüm kahve dostlarına şimdiden iyi cuppingler arkadaşlar
 
Heyecan verici ve katılmayı çok istediğim bir etkinlik, ama il dışında bulunmam münasebetiyle -kaydedilirse- YouTube üzerinden banttan katılırım artık.
 
ah ah tam da kayınvalidemin aylar sonra ilk kez Mersinden buraya geldiği güne denk geldi... katılacak tüm kahve dostlarına şimdiden iyi cuppingler arkadaşlar

telefondan arada bakarsın abi :)
 
Herkese selamlar,

Etkinliğin detaylarını bugün @NoDRaC Suat Bey'le konuştuk.
Detaylar şöyle:
  • 5 kahve için 5 fincan,
  • Cupping kaşığınız varsa 2 adet, yoksa da çorba kaşığı 2 adet,
  • Kaşık temizliği için 3 bardak,
  • Tartı,
  • Kettle,
  • Değirmen, (Katılımcılardan öğütülmüş olarak alan arkadaşlar kahvenin kendi öğütüldüğü boyutla yapabilirler tadımı)
Cupping Kahve-Su Gramajı: 12 g/192 ml
Su Sıcaklığı: 94 C
Demleme Süresi: 4 Dakika
Öğütme: Comandante Normal Klikte 25 Klik, Red Clix'te 50 Klik. (Timemore ve Molent kullanan arkadaşlar bu ayara yakın ayar önerileriniz için lütfen yazın.) Bu üç değirmen dışında kullanan arkadaşlar değirmeninizin filtre öğütme ayarından biraz daha kalın öğütebilirsiniz.

Önemli: Yayın başlamadan 15-20 dakika kadar önceden kahvelerinizi dozlamış ve öğütmenizi rica edeceğim. Öğüttükten sonra fincanlarınızın üstünü bardak altlığıyla ya da benzeri birşeyle kapamanızı tavsiye ederim. Bunu rica etmemin sebebi dozajlama ve öğütme el değirmeni de işin içerisine girdiğinde çok zaman alacaktır, bahsettiğim yöntemle süreci daha verimli kullanabiliriz böylece.

Tadım esnasında resmi Cupping formunu kullanmayacağız ancak formda yer alan tadım basamaklarının çoğunu baz alarak tadım yapacağız.

Koku: Kuru ve Islak-Yoğunluk Düzeyi ve Tanımı
Lezzet: Genel olarak aldığınız tadım notları
Bitiş: Keyifli olup olmadığı, uzunluğu-kısalığı, damakta kaldığında bıraktığı hissiyat ya da notu
Asidite: Yoğunluk düzeyi ve türü/notu
Gövde: Yoğunluk düzeyi ve tanımı

Detaylı tüm yönergeleri canlı yayında beraber gerçekleştireceğiz.

Şimdiden hepimiz için keyifli yayınlar diliyorum! :) 🙏

Canlı yayında görüşmek üzere! :)



Orkun hocam merhaba,

Molent için 40 veya 42 klik'i Cmd'nin 25 klikine karşı alabiliriz sanırım.

🌟 (@Leylifer arkadaşım ile 43 klik'in daha doğru olacağına kanaat getirdik ve 43 klik ile ile tadıma katılacağım!)🌟

Forumda tadıma katılacak ve Molent ile öğütüm yapacak arkadaşlar varsa onlar da düşüncelerini belirtirse tadım öncesi öğütümü Molent kullananlar olarak aynı klikte standartlayabiliriz.

Akşam görüşmek dileğiyle. Selam ve sevgiler.
 
Son düzenleme:
Orkun hocam merhaba,

Molent için 40 veya 42 klik'i Cmd'nin 25 klikine karşı alabiliriz sanırım.

Forumda tadıma katılacak ve Molent ile öğütüm yapacak arkadaşlar varsa onlar da düşüncelerini belirtirse tadım öncesi öğütümü Molent kullananlar olarak aynı klikte standartlayabiliriz.

Akşam görüşmek dileğiyle. Selam ve sevgiler.
Paylaşımınız için teşekkürler! Timemore değirmenle katılacak arkadaşlar da görüş bildirirlerse ya da birbirleri arasında paylaşım yaparlarsa çok sevinirim.

Hatırlatma: Kahveleri öğütüp bardakların üstünü kapatmaya ve su ısıtma hazırlığına yayından önce başlayacağız.

Bahsettiğim tadım basamaklarını da isteyenler kağıtlara başlık başlık kahve kahve ayırarak yazabilirler.
 
V60 için kahvesine göre 6 ile 7 arasında öğütüyorum. Temsili 1 tl çizdim ölçek olsun diye. Cupping için 7 uygun mudur? 20200902_184748.jpg
 
Paylaşımınız için teşekkürler! Timemore değirmenle katılacak arkadaşlar da görüş bildirirlerse ya da birbirleri arasında paylaşım yaparlarsa çok sevinirim.

Hatırlatma: Kahveleri öğütüp bardakların üstünü kapatmaya ve su ısıtma hazırlığına yayından önce başlayacağız.

Bahsettiğim tadım basamaklarını da isteyenler kağıtlara başlık başlık kahve kahve ayırarak yazabilirler.
Timemore için 22-23 uygun olabilir diye düşünüyorum.
 
Geri
Üst