• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Origami Demleme Deneyimim

Daha fazla  
İsim
Ulaş
Espresso Makinesi
Victoria Audin,
Değirmen
Mahlkonig peak
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Nişantaşı
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Şişli
Demleme Tarifiniz

Kavurucu: 
Çekirdek: 
Demleme Yöntemi: 
Öğütüm
Kahve Miktarı
Su Miktarı:
Toplam Süre
Oran: 
Çekirdeğin Sayfası:

İlk kez denediğim origami ile ilgili deneyimimi ve demleme ile bağlantılı fikirlerimle paylaşmak istedim.
İlk elime aldığımda hafif kırılgan bir seramik olduğunu hissettim.Ahşap aparatıda demleme sürahisine bağlantı sağlandığı için almıştım.Alt kısmı, ağzı kahveyi boşaltma yeri V60 demleme de kullandığımızdan daha geniş,yan yivler daha dik suyu boşaltma kanalları var.
İlk demlememde 23 gr kahve ile denedim ve kanallama oluştu , ahşap aparat ile demleme aparatı oynak olabiliyor ve daha dikkatli olmam gerektiğini farkettim.Bunlarım haricinde bana ilk etapta daha hızlı demleme olur hissiyatı verdi dik yiv kanalları ve daha büyük boşatma ağzı,ilk demlemem de kanallama oldu ve bir bölümden kahve daha hızlı indiğini tesbit ettim,bı da çözünmede negatif etki demek ve tadımda düşük asidite,düz bir tat,yumuşak içimli ve az çözünmeyi hissettim.
İkinci demlememde daha dikkatli oldum ve bir tık daha ince çekip 21 gr la başladım sıcaklık derecesini bir tık daha arttırdım.kanallama yapmadan rao spin ve dengeli dökerek kanallmayı yani kahve yatağının daha orantılı boşatmasını sağladım,yaklaşık 3,5 dk sürdü demlemem ve tadımda daha tatlı , canlı ve gövdeli çıktı.
Sonuç olarak ferklı alternatif ve deneyim,fakat çok güven hissi vermedi demlemede belki o ahşap aparatın daha uyumlu olduğu bir alt sürahi vardır o oynaklık tedirgin edici idi.
Bu aparatta gördüğüm daha sıcak derecelerde girmem gerektiği ve öğütümde bi tık ince çekilmesi kahvenin aromasını almada etkili.
Tabi burda kullandığınız kahve special seviyesinde ve light roast olduğunda daha yüksek derecelerde ısı ile girilmelidiröğütüm de commandante işi çözer, diğer tür değirmenlerde ancor gibi pek başarılı sonuç vereceğini düşünmüyorum.

Ekli dosyalar

• 10B07228-FFBF-4F50-A6EA-9D98D6317782.jpeg
    10B07228-FFBF-4F50-A6EA-9D98D6317782.jpeg
    82.6 KB · Görüntüleme: 130
merhaba, bence de origaminin en büyük sorunu standı.
ayrıca demleme deneyimlerini aktarabileceğiniz başlık mevcut.

Bende plastik olanıda ahşap olanıda var.Plastik olanı bütün bu sorunları ortadan kaldırıyor.Ama maalesef yurtdışından temin edebilirsiniz anca.Origami as resin holder diye aratırsanız karşınıza çıkacaktır.

Ekli dosyalar

• E73A8B4E-4FAD-4ECF-A0E0-49960DAF9AC4.jpeg
    E73A8B4E-4FAD-4ECF-A0E0-49960DAF9AC4.jpeg
    63.8 KB · Görüntüleme: 122
Ulaş bey kulube hoşgeldiniz. sizi burda görmek güzel.
Kavurum ve demleme tecrübelerinizi duymak güzel olacak.

Bu origaminin ahşap kısmından ben de çok muzdaribim.Yani sanki laf olsun diye üretilmiş hissayatı uyandırıyor.

Ahşap kısmı o şekil üretseler hiçbir sorun olmicak halbuki.

Ulaş bey kulube hoşgeldiniz. sizi burda görmek güzel.
Kavurum ve demleme tecrübelerinizi duymak güzel olacak.
Teşekkürler, alışmaya, öğrenmeye çalışıyorum forum tarzını,yazma, konu açma, nereye nasıl yazılır bakıyorum ara ara ki , yazayım.

İsteyen olursa eğer 3Boyutlu yazıcıda üretebilirim :) @moretimeforcoffee abi senin için üretmiştim herhalde, numaran var fakat forum nickini bilmiyorum 😁

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210216-130934.jpg
    Screenshot_20210216-130934.jpg
    50.4 KB · Görüntüleme: 97
Kulüp logolu seri üretim, ücreti mukabili, ne de güzel olur.
Tabii, hatta çok güzel olur :) Üzerine istediğiniz logo, yazı vs ekleyebilirim. Daha önce Emrah abi Comandante kapağına Kahve Kulubü şeklinde yazmıştı bende logo koyup öyle yazabilirim

Haftasonuna kadar bir çalışma yapıp paylaşırım o zaman :)

Geri