• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Opv sonrası çok acı espresso alıyorum, lütfen yardım edebilir misiniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Addicted
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar herkese merhaba, bir ay önce Arçelik k3185 makineme forumdan gördüğüm şekilde opv yapmaya çalıştım. Lakin anladığım kadarıyla olmadı çünkü o kadar kötü espresso alıyorum ki inanın bir yudum alınca insanın tüküresi geliyor. Bir sürü video izledim öğütücünün ayarlarıyla oynadım(lelit fred) şu an akış, hacim krema görüntü aslında olması gerektiği gibi duruyor. Neredeyse bir kilo kahve ziyan olduğu için kullandığım kahve şu an davidoff espresso (lavaZaza qualita rossa var ama ziyan olmasın diye atmıyorum). Sizce mesele nedir bütün parametrelerle oynuyorum bir aydır kafayı yeme aşamasına geldim. Sizce makineye veda mı etmeliyim. Teşekkür ederim yardımlarınız için

OPV yi takarken herhangi basınç kontrölü yaptınız mı? Basınç yüksek olabilir her makinenin iç aksamı benzer ancak aynı değil. En doğrusunu portafilteeye manometre takıp bakmak.

Hocam manometreyi bağladım ama sıkıntı şurada yani ben basıncı 9 bar a sabitler sanıyordum ama şu an sadece manometreden basıncı takip edbiliyorum basınç hala dalgal. Buna rğmen takmadan önceki haline göre çok kötü kahve çıkarıyor

Hangi yöntem ile opv yaptınız. Belki silikon boruyu kısaltmak çözüm olabilir

Bencede parça sıkıntılı olabilir ne tarafta ikametiniz ne tarafta bende bir tane var açıkta duran opv mod.

@weltschmerz o da Ankara da o iyi anlar özelden yaz istersen bi belki yardımcı olur. Ben İstanbuldayım.

Geri