Metehan
Üye
Bir diğer konumda çayın en az kahve kadar karışık bir konu olduğunu ve işleme,toplanma,fermente edilme yöntemlerine göre farklı aromalar elde edildiğini yazmıştım. İşte Oolong çayı bu konuyu tek başına kanıtlayan cinsten bir çay.
Çin'de Nisan ayında başlayan hasatı mayıs ayına kadar devam ediyor. Ancak Tayland Oolong çayları sadece Nisan ayı içerisinde hasat ediliyor. Oolong çayları yarı okside edilerek hazırlanıyor. Ayrıca Oolong çayları geçtiği işlemler neticesinde değişik ve çok geniş çeşitte aromalara sahip oluyor. Örneğin Milk Oolong denilen Tayvan Oolong'u kurutulur iken gerçek manada süt ve su buharına tutuluyor. Bu sayede lezzeti süt kremasını andıran bir tatta oluyor.

Bundan 1000 yıl önce soy adının Oolong olduğu düşünülen biri tarafından ilk kez üretilen Oolong çayının ilk defa Çin'de üretilmesine rağmen 1700lü yılların sonunda Tayvan'da da üretilmeye başlanmış. Günümüzde Tayvan Oolong'ları en üst kalite Oolong çayları olarak kabul edilmektedir.
Son olarak Oolong çaylarının birden fazla demlenebildiğini belirterek yazımı sonlandırıyorum.
Çin'de Nisan ayında başlayan hasatı mayıs ayına kadar devam ediyor. Ancak Tayland Oolong çayları sadece Nisan ayı içerisinde hasat ediliyor. Oolong çayları yarı okside edilerek hazırlanıyor. Ayrıca Oolong çayları geçtiği işlemler neticesinde değişik ve çok geniş çeşitte aromalara sahip oluyor. Örneğin Milk Oolong denilen Tayvan Oolong'u kurutulur iken gerçek manada süt ve su buharına tutuluyor. Bu sayede lezzeti süt kremasını andıran bir tatta oluyor.

Bundan 1000 yıl önce soy adının Oolong olduğu düşünülen biri tarafından ilk kez üretilen Oolong çayının ilk defa Çin'de üretilmesine rağmen 1700lü yılların sonunda Tayvan'da da üretilmeye başlanmış. Günümüzde Tayvan Oolong'ları en üst kalite Oolong çayları olarak kabul edilmektedir.
Son olarak Oolong çaylarının birden fazla demlenebildiğini belirterek yazımı sonlandırıyorum.