• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Oolong Çayı Nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Metehan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Metehan

Üye
Bir diğer konumda çayın en az kahve kadar karışık bir konu olduğunu ve işleme,toplanma,fermente edilme yöntemlerine göre farklı aromalar elde edildiğini yazmıştım. İşte Oolong çayı bu konuyu tek başına kanıtlayan cinsten bir çay.

Çin'de Nisan ayında başlayan hasatı mayıs ayına kadar devam ediyor. Ancak Tayland Oolong çayları sadece Nisan ayı içerisinde hasat ediliyor. Oolong çayları yarı okside edilerek hazırlanıyor. Ayrıca Oolong çayları geçtiği işlemler neticesinde değişik ve çok geniş çeşitte aromalara sahip oluyor. Örneğin Milk Oolong denilen Tayvan Oolong'u kurutulur iken gerçek manada süt ve su buharına tutuluyor. Bu sayede lezzeti süt kremasını andıran bir tatta oluyor.

milk_oolong.jpg

Bundan 1000 yıl önce soy adının Oolong olduğu düşünülen biri tarafından ilk kez üretilen Oolong çayının ilk defa Çin'de üretilmesine rağmen 1700lü yılların sonunda Tayvan'da da üretilmeye başlanmış. Günümüzde Tayvan Oolong'ları en üst kalite Oolong çayları olarak kabul edilmektedir.

Son olarak Oolong çaylarının birden fazla demlenebildiğini belirterek yazımı sonlandırıyorum.

Oolong çayını sıkça tüketiyordum bir dönem. Birden fazla kez demlenebildiğini ise uzun bir süre tek seferlik demleyip ziyan ettikten sonra acı bir şekilde öğrenmiştim 😅😅 Hatta yeniden alıp demlemeye başlayayım diye düşündürttü bu paylaşım, teşekkürler :)

Geçen yıl chadodan 7 farklı çay denedim. En beğenerek içtiklerim jasmine pearls ve milk oolong oldu. İkram ettiğim arkadaşlar da severek tükettiler. Benim aldığım çayın kutusunda iki defa demlenebileceği yazıyordu, o konuda şanslıyım : )

Ben de Rioba'nın şeftali ve portakal çiçekli oolong çayını içtim geçenlerde. Kokusu o kadar güzeldi ki aroma mı katılmış acaba diye düşündüm ama aromasız olduğu yazıyordu. Şeftaliden daha şeftali kokuyordu. Fakat tadında o kadar baskın değildi bu şeftali çiçeği. Yine de güzeldi. Bu çay da iki kere demlenebiliyor fakat ben denemedim tat kaybı olur diye.

Geri