• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Online 3D Çıktı Hizmeti Alınabilecek Yerler

greenhopkins

İyi Bilinen Üye
İsim
Fatih
Daha fazla  
İsim
Fatih
Espresso Makinesi
Lelit Victoria; Arçelik K3185
Değirmen
Eureka Mignon Specialita, Comandante C40, Timemmore C2
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

Kahve makinelerini gerek modlamak, temini zor yedek parçaları almak, gerek funnel vs bastırmak için hazır modelini gönderdiğimizde çıktısını alıp kargolayabilecek firmalar var mıdır?

fibilo dan yaptırıyorum, memnunum, google uzerinden aratabilirsin,
kucuk parcalari ertesi gun daha buyuk parcalari 2-3 gun icinde gonderiyorlar,
hog, wdt birkac birsey daha yaptirdim, sorunsuz yapiyorlar, fiyarlarda, ayni uretimi us de yapan firmalarla asagi yukari ayni, fakat cozunurluk, materyal vs olarak dogru yonlendirmen gerekir. Onlarin tavsiyeleri senin kullanim amacina cok uygun olmayabilir.

Merhaba,
Ben yardımcı olabilirim.

İhtiyacınızı özel mesajdan detaylı yazar mısınız.

Malzeme seçimi konusunda ABS ve PLA yerine PETG öneririm. Kimyasal dayanımı iyi olduğundan sterilize etmeye uygundur.

Kullanim amaciniza bagli olarak degismekle birlikte, ben PETG tavsiye etmem, PLA daha sert esnemiyor, PETG oyle degil daha esnek. Keza ABS de saglam degil. PLA isiya dayanakli ( kahve yapimi icin) bulasik makinasina atabilirsiniz, ve cogu kisinin algisi aksine cok saglam.

bu petg yi çok duydum ama ısı dayanımı nedir ve gıdayla temasa uygun mu?

abs gıdayla temasa uygun değil, pla da ise ısı dayanımı düşük.
PETG'yi gıda ile temasa uygun yapan şey sterilize edilebiliyor oluşu. Yani temizleyici kimyasal PETG'yi bozmuyor ve dolayısıyla sterilizasyona uygun olarak kabul ediliyor.

PETG 65-70 derecede şeklini bozmaya başlar. Toktur, kırılmadan önce bir miktar esner.
PLA 45-50 derecede şeklini bozmaya başlar. Daha gevrek ve rijittir, daha az esner.
ABS 90-95 derecede şeklini bozmaya başlar. Toktur, kırılmadan önce PETG kadar olmasa da PLA'dan fazla esner.

@OkanT Bulaşık makinesine PETG veya PLA'yı atarsanız, yıkama işleminden sonra muhtemelen şekil olarak başka bir ürün alırsınız çıktı olarak.

Dedigim gibi kullanim amacina bagli, benim kahve icin kullandigim parcalarda esnememesi, rijitlik onemli, petg işimi görmüyor o yuzden. Teoride dereceler nedir bilmiyorum, fakat örnegin tarti standi kullaniyorum, surekli 80-90 derece su dokuluyor ustune, ayda birkac kez bulasik makinasina atiliyor, hic bozulma olmadi. Dedigim gibi pla sanilanin aksine cok daha saglam.

Dedigim gibi kullanim amacina bagli, benim kahve icin kullandigim parcalarda esnememesi, rijitlik onemli, petg işimi görmüyor o yuzden. Teoride dereceler nedir bilmiyorum, fakat örnegin tarti standi kullaniyorum, surekli 80-90 derece su dokuluyor ustune, ayda birkac kez bulasik makinasina atiliyor, hic bozulma olmadi. Dedigim gibi pla sanilanin aksine cok daha saglam.
PLA dayanım olarak oldukça iyidir evet, en kötü handikapı sıcaklık maalesef.
Bu tablo malzemeler ile ilgili soru işaretlerinin bir kısmına yanıt olacaktır.

Geri