• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Öğütülmüş artık/bayat kahvelerimizi değerlendirme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Takeaway
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Takeaway

Üye
İsim
Engin
Daha fazla  
İsim
Engin
Espresso Makinesi
Arçelik k-3185
Değirmen
Normcore v1,Peugeot Kronos
Ekipmanlar
Aeropress,Hario V60-02 plastik 02 ,Clever dripper,crystal eye 01,Deko tartı, French Press,Arçelik Telve
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Gaziemir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Menderes
Merhaba
Ben tekrar kullanmayacağım işe yaramayan öğütülmüş kahvelerimi sıcak aylarda bir kül tablası yada küçük bir kabın içinde yakarak tüten dumanıyla sivrisinekleri bulunduğumuz ortamdan uzaklaştırıyorum. Denemeyen varsa tavsiye ederim
:)

Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben denemedim ama , peeling olarak kullananlar var. Bir gun denedikten sonra sonuclari yazicam :D

Ben bitkilere gübre olarak kullanıyorum tavsiye ederim 😂

Mantıklı :) Geçen yıl öğrencilerimin bir projesi vardı bununla ilgili. Kafein in bitki büyüme hızına etkisi çok şaşırtmıştı beni . Belli bir miktara kadar kafein , bitki büyüme hızını iki katına çıkarıyor, daha fazlası da kurutuyordu aman dikkat :)

Burada dikkatli olmak lazım kahveyi seven bitkiler var sevmeyen bitkiler var.
Asidik ortam seven bitkilerde çok iyi sonuçlar olduğu yazılı. Açelya, limon, ayçiçeği, kamelya da kullananalar da iyi sonuç aldıklarını belirtmişler.

uyku çiçeği veya sahte yonca diye bilinen çiçeğe döktüm çiçek can çekişiyor şu an.

Peki gubre olarak kullanmak icin biraz bekleyip(kuruunca) mi dokmek lazim?
Ben de sadece faydalı oldugunu duyup kullandım o şekilde. Tam detaylı bilmiyorum ama ben her türlüsünü kullandım bitkilerde. Olumlu sonuçlar verdi 👍

Tam konusunu bulamadım nereden sormak uygun olur diye. Buradan yazayım.

Daha geçen ay kahveye merak salmış biri olarak. 3 adet moliendo ve fakir öğütücü sipariş etmiştim ama forumda araştırmalarım sonucu Timemore almaya kadar verdim ve fakiri iade ettim ama malesef 3 paket moliendo elimde kaldı.

Timemore 1 ayda geldi ve şuan v60 ile 1/15 18-22 click arası 2-2,30dk denemelerime rağmen hiçbir aroma alamadım bu kahvelerden(35günlük). 1 ayda tamamen bayatlıyor mu bu çekirdekler ? Ben mi beceremedim acaba. Kötü yapılmış acı Türk kahvesi gibi tat oluyor.

Bugün cold brew denedim 1/10 12 saat timemore 30 click aynı tat. Buzla seyrelttim yine de içemedim.

Aroastinglab dan colombia supreme aldım. Onda aroma alabildim çok yeni olmama rağmen. Sanki kuşburnu içiyor gibi hissediyorum. (Kırmızı orman meyveleri ve floral tatlar tadım notları)

Ne yapılabilir bu kahvelerle ? Cold brew için bile eski kahve mi sayılır 35 günlük kahveler ?

Sa
Tam konusunu bulamadım nereden sormak uygun olur diye. Buradan yazayım.

Daha geçen ay kahveye merak salmış biri olarak. 3 adet moliendo ve fakir öğütücü sipariş etmiştim ama forumda araştırmalarım sonucu Timemore almaya kadar verdim ve fakiri iade ettim ama malesef 3 paket moliendo elimde kaldı.

Timemore 1 ayda geldi ve şuan v60 ile 1/15 18-22 click arası 2-2,30dk denemelerime rağmen hiçbir aroma alamadım bu kahvelerden(35günlük). 1 ayda tamamen bayatlıyor mu bu çekirdekler ? Ben mi beceremedim acaba. Kötü yapılmış acı Türk kahvesi gibi tat oluyor.

Bugün cold brew denedim 1/10 12 saat timemore 30 click aynı tat. Buzla seyrelttim yine de içemedim.

Aroastinglab dan colombia supreme aldım. Onda aroma alabildim çok yeni olmama rağmen. Sanki kuşburnu içiyor gibi hissediyorum. (Kırmızı orman meyveleri ve floral tatlar tadım notları)

Ne yapılabilir bu kahvelerle ? Cold brew için bile eski kahve mi sayılır 35 günlük kahveler ?
Saklama kosullarina da bagli ama 1 ayda tamamen icilemeyecek seviyeye gelecegini sanmiyorum.Çekirdeklerin kendisi oyle olabilie.Su sicakligini duşurun oran azaltin veya kalin ogutun vs .

Öğütülmüş olmuyor elimde fakat öğütülmemiş bayatlayanları mum kenarlarına veya saksı kenarlarına yapıştırıyorum dekor olarak 😁

Bana gelen kahveler oluyor abi sen seversin diye alınmış,paketli market kahveleri vb. hatra binaen içsem de çoğu kalıyor, şimdilik kalita demlemede filtre altına koyuyorum filtre tıkanmasın diye.
Tada etkisi oluyor mu çok farketmedim ama taze çekirdeği de öyle heba etmek istemiyorm açıkcası.

Ben espressodan çıkan puckları-posaları ayda bir sulama öncesi diplerine döküyorum.

Bunu ben de yapıyorum ama bazılarında olumsuz olarak da sonuç verebiliyormuş.
Geçenlerde bir botanikçi faydası olur ama sinek, mantar gibi riskleri göze almış olursunuz dedi. Normalde azot, potasyum vs ile dengeli beslemek gerekir, bu şekilde tek yönlü beslenmiş oluyor dedi. Ama sanırım ara ara atmak sorun yaratmaz.

Geri