• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Öğütücü tavsiyesi, Comandante vs Eureka Crono vs Filtro vs Diğerleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan John
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

John

Üye
İsim
Can
Herkese merhabalar, evde espresso tüketimim için öğütücü kararını verirken foruma danışmak istedim. Delonghi espresso makinesi kullanıyorum basınçlı portafiltrem var ve alınabilecek en mantıklı değirmen korusunda kararsız kaldım. Comandante + red clix bana uzun vadeli en mantıklı yatırım olarak geliyordu ancak hem basınçlı portafiltre kullandığım için, hem her gün el değirmeniyle espresso ayarında öğütmenin bir yerden sonra zor geldiğini forumdan okuduğum için, hem de daha uygun fiyatlı olacağı için Eureka Mignon Crono'nun veya Filtro'nun daha mantıklı olabileceğini düşünmeye başladım. Sizlere danışmak istediğim isminden tahmin ettiğim kadarıyla Filtro daha çok filtre için optimize edilmiş bir öğütücü ama teknik farklarını tam olarak anlayamadım. Crono ve Filtro farkları nelerdir Crono'yu tercih etmeliyim gibi geliyor. Ek olarak Crono espresso için ne kadar yeterli, elektrikli öğütücüde bilmediğim veya öngörmediğim hangi sorunları yaşayabilirim, ilerde basınçlı portafiltreyi daha iyisiyle değiştirebilirim belki ama amacım yeterince hassas ayarlama yapabilmek ve kaliteli bir ürün almak. Crono yerine tavsiyeniz olursa onları da öğrenmek isterim yakın bütçelerde hangi ürünler mantıklı yeteri kadar bilgim yok, şimdiden herkese teşekkür ederim.

Filtro, filtre öğütümü üzerine, crono da bildiğim kadarıyla aynı şekilde. O yüzden onları eleyebilirsiniz. Espresso için bütçe belirlemek önemli. Delonghi espresso makinesi bir süre sonra sizi kesmeyecektir. O yüzden makineyi yükseltmek için de bütçe ayırsanız güzel olur. Öğütücü illa elektrikli olsun derseniz forumda ikinci el ilanlarını takip edin, uyguna denk getirebilirsiniz.

Filtro, filtre öğütümü üzerine, crono da bildiğim kadarıyla aynı şekilde. O yüzden onları eleyebilirsiniz. Espresso için bütçe belirlemek önemli. Delonghi espresso makinesi bir süre sonra sizi kesmeyecektir. O yüzden makineyi yükseltmek için de bütçe ayırsanız güzel olur. Öğütücü illa elektrikli olsun derseniz forumda ikinci el ilanlarını takip edin, uyguna denk getirebilirsiniz.
Evet bende sizle aynı düşünüyorum giriş seviyesi makineler kahve hakkında bilgi edindikçe limitlerini çok profesyonel olmayan birine bile hissettiriyor ancak asıl kahve tüketimim evde değil bu yüzden delonghiye yükseltme yapmak için bütçe ayırmak istemiyorum sadece aldığım çekirdekleri evde de kullanabilmek için öğütülmüş kahve almak istemediğim için eve değirmen alma düşüncem var. Sizce filtre öğütümü flat burr'lü makineler benim ekipman seviyemde ve beklentimde beni aldığıma pişman eder mi, yani espresso için olanlar yerine gerçekten gece ve gündüz kadar fark eder mi yoksa giriş seviyesi espresso makinesi almak gibi belli bir düzeye kadar tatmin eder mi. Bilmediğim için soruyorum çok teşekkür ederim cevabınız için.

@gergingörünüşlüadam filtroyu bilmiyorum ancak cafelat robot ile crono kullanmaktayım ve espresso çekiminden gayet memnunum. tek bir problemi var, cronoyu hem espresso hem filtre icin kullanmak imkansıza yakin. tek bir aralıkta bırakıp orada kullanmak zorundasınız gibi bir durum var, diğer turlu ayarlamak icin çok miktarda çekirdek feda etmeniz gerekir. sadece espressoda kullanırım diyorsanız cronoyu fazlasıyla öneririm.

Filtro ve crono öğütücüler hiç mi espresso seviyesine inmiyor? Bunun cevabını ben de bilmiyorum.

Yerinizde olsam espresso inceliğinde öğütebilen bir el değirmeni alırdım.
Bende araştırıyorum yeterince bilgi edinirsem konuya eklerim, evet haklısınız comandante+red clix veya 1zpresso jmax uzun vadede çok daha verimli ve iyi bir yatırım gibi duruyor ancak el değirmenim var ve filtre için bile bazen yoruluyorum espressoda çok daha fazla yoruluyor yorumları aklımda olduğu için ve çok profesyonel bir kahve tüketimim sırf bu yüzden Eurekalarda aklım :D Çok teşekkür ederim cevaplarınız için

İhtiyacınız özelinde cevaplamak gerekirse internette bu değirmenlerle espresso inceliğine inen kişiler var. Teorik olarak imkansız değil. Basınçlı sepet kullandığınız sürece beklentilerinizi karşılayacaktır diye düşünüyorum. Ama yarın bir gün bottemless portafiltreye geçerseniz o zaman işler değişir :)

@gergingörünüşlüadam filtroyu bilmiyorum ancak cafelat robot ile crono kullanmaktayım ve espresso çekiminden gayet memnunum. tek bir problemi var, cronoyu hem espresso hem filtre icin kullanmak imkansıza yakin. tek bir aralıkta bırakıp orada kullanmak zorundasınız gibi bir durum var, diğer turlu ayarlamak icin çok miktarda çekirdek feda etmeniz gerekir. sadece espressoda kullanırım diyorsanız cronoyu fazlasıyla öneririm.
Evet sadece tek bir ayarda bırakıp hep onun için kullanacağım gibi duruyor, filtre için kullanır mıyım hiç düşünmemiştim bu detayı paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Basınçlı sepet kullandığınız sürece alacağınız çıktının kalitesi belli bir seviyede olacağı için değirmen konusunda çok kafa yormaya bence gerek yok. Fakat kaliteyi arttırmak için portafiltre değiştiriseniz (ki önerilir) o zaman pandoranın kutusu açılır :D. Kendinizi bir anda bambaşka bir makine ve bambaşka bir değirmen bakarken bulabilirsiniz. Aynı yollardan geçmiş biri olarak size tavsiyem pandoranın kutusunu açsanız bile el değirmeni ile zaman kaybetmeyin. Evet özellikle de red clix ile çok iyi espresso ayarı yapabilirsiniz ama o kadar zaman ve güç kaybı haline geliyor ki bir yerden sonra espressodan soğutuyor insanı.

İhtiyacınız özelinde cevaplamak gerekirse internette bu değirmenlerle espresso inceliğine inen kişiler var. Teorik olarak imkansız değil. Basınçlı sepet kullandığınız sürece beklentilerinizi karşılayacaktır diye düşünüyorum. Ama yarın bir gün bottemless portafiltreye geçerseniz o zaman işler değişir :)
Video için teşekkür ederim şimdi izledim tam olarak benim beklentilerimi karşılar gibi ki zaten videodaki gibi üst düzey bir makina da kullanmadığım için beklentim o kadar da yüksek değil. Bottomlessa geçecek bilgiye geçtiğim zaman umarım makinayı da yükseltirim değirmenle beraber o zaman çok teşekkür ederim :D

Basınçlı sepet kullandığınız sürece alacağınız çıktının kalitesi belli bir seviyede olacağı için değirmen konusunda çok kafa yormaya bence gerek yok. Fakat kaliteyi arttırmak için portafiltre değiştiriseniz (ki önerilir) o zaman pandoranın kutusu açılır :D. Kendinizi bir anda bambaşka bir makine ve bambaşka bir değirmen bakarken bulabilirsiniz. Aynı yollardan geçmiş biri olarak size tavsiyem pandoranın kutusunu açsanız bile el değirmeni ile zaman kaybetmeyin. Evet özellikle de red clix ile çok iyi espresso ayarı yapabilirsiniz ama o kadar zaman ve güç kaybı haline geliyor ki bir yerden sonra espressodan soğutuyor insanı.
Evet bende özellikle bu yüzden elektrikli değirmen istiyorum çünkü espresso inceliğinde bir yerden sonra el değirmeni çok zor gelecek yorumları çok mantıklı geldi. Portafiltre değiştirirsem dediğiniz gibi bottomless almasam yine de Crono tatmin eder gibi geldi bana stepless ayarı olduğu için yanlış mı düşünüyorum sizce? Ek olarak dediğiniz gibi seviyeyi üste çıkarıcaksa 51 mm portafiltre tavsiyeniz varsa ve değirmen yine de tatmin eder derseniz almayı düşünebilirim ama pandoranın kutusu açılınca cüzdan da açılacaksa basınçlı şimdilik tatmin ediyor :D

Ben şu ürünü kullanmıştım, bildiğim kadarıyla çoğu insan da bunu kullanıyor. Gayet memnundum açıkcası hem fonksiyonel olarak hem de kalite olarak. Açıkcası bu portafiltreye geçerseniz crono ne kadar tatmin eder o açıdan bir şey söylemem zor hocam. Videodaki dayı haricinde benim de tecrübem yok açıkcası:).

Ben şu ürünü kullanmıştım, bildiğim kadarıyla çoğu insan da bunu kullanıyor. Gayet memnundum açıkcası hem fonksiyonel olarak hem de kalite olarak. Açıkcası bu portafiltreye geçerseniz crono ne kadar tatmin eder o açıdan bir şey söylemem zor hocam. Videodaki dayı haricinde benim de tecrübem yok açıkcası:).
Tamamdır çok teşekkür ederim paylaştığınız bilgiler için, ben şimdilik basınçlıdan devam edeyim o zaman zaten değirmen değişikliğine alışmam uzun sürer ileride umarım tüm sistemi upgrade etmek nasip olur :D

Geri