• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Öğütücü ikilemi için tavsiye arıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan burT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

burT

Yeni Üye
İsim
Burak
Daha fazla  
İsim
Burak
Merhabalar,

Uzun zamandır kurmak istediğim espresso düzeneği için Lelit Anna PL41TEM almaya karar verdim. Fakat öğütücü konusunda fiyatı bir tık arttırıp arttırmama arasında gidip geliyorum. Seçenekler şunlar;

1-Lelit Fred PL043MMI
2-Cunill Tranquilo 2

Arada şu an 2bin liralık bi fark var sizce bu farka değer mi ? Hangisinin ne artısı eksisi var deneyiminiz/bilginiz varsa öğrenmekten mutluluk duyarım. ( Espresso makinesi için de daha iyi öneriniz varsa açığım -makul fiyatlar şartıyla :) )

cunill ile fred çok farklı amaca hitap ediyor, dolayısıyla bir kere ev kullanıcısı için fred 1/0 önde başlıyor. fred doğrudan portafiltre veya kullandığınız kabın içine akış sağlıyor, diğeri ise biriktirme alanına dolduruyor kahveyi, siz oradan ayrıca bir kolu çekip bırakmak suretiyle aşağı boşaltıyorsunuz. fred ufak bir alet, fazla yer kaplamıyor, diğer ev için oldukça büyük sayılır. ikisinin öğütüm kalitesi bakımından atla deve bir fark olacağını sanmıyorum, fred'in motor tahminen daha güçsüz ancak fazlasıyla işinizi görür.

Cunill ev kullanımına uygun değil, espresso için mikro ayarı yok kademeli ayarda espresso süreleri arasında 10-15sn atıyor ayrıca doser tam bir eziyet, doser olmayan on demand versiyon ve mikro ayar olan modeller var ama Türkiye'ye gelmiyor maalesef. Fred mikro ayar ile espresso için biçilmiş kaftan, ayrıca kompak boyutları ev kullanımı için daha uygun. Bu ikisi arasından benim tercihim tereddütsüz Fred olurdu. Bahsettiğiniz Anna bende de var, o fiyat bandında alabileceğiniz en iyi makina diyebilirim, kendinden PID, OPV ve Manometre ile geliyor. Isı stabilizasyonu çok iyi makina taş gibi malzemesi işçiliği vs. çok memnun kalacağınız bir makinadır.

Selamlar 7k gibi bir fiyat sanirim cunill o kadar butce varsa 8550tl ye df64 alin derim , forumda bircok yorum var ve ssp opsiyonu da mevcut.

Selamlar 7k gibi bir fiyat sanirim cunill o kadar butce varsa 8550tl ye df64 alin derim , forumda bircok yorum var ve ssp opsiyonu da mevcut.
Selamlar, df64 ile lelit fred arasında neredeyse 2 kat fark var fiyat olarak bu farkı vermeye değer mi? Hem ilk defa evinde böyle bir işe kalkışacak biri olarak soruyorum hem de uzun vadede değişim yapmak istemeyen biri olarak.

Uzun vadede degisim yapmiyacaksaniz df64 alın derim. Df64 konusu nu da inceleyebilirsiniz bircok kullanicisi mevcut.

Alternatif olarak single doz modlu Eureka Mignon Specialita olabilir. Lelit Fred uzun vadede üzmez her türlü işinizi görür. Bütçe sıkıntılı ise espressoya giriş seviyesinde bundan daha iyi bir ürün yok.

df64 ile lelit fred arasında neredeyse 2 kat fark var fiyat olarak bu farkı vermeye değer mi?
İçeceğiniz espressoda iki kat fark etmeyecek bütçe kısıtı varsa değmez. Espressoda ilerledikçe ince nüanslar için veya farklı dişli takarak çok amaçlı kullanım için düşünülebilir ancak başlangıçta çok da gerekli değil.

Lelit Fred 3 senedir espresso için kullandığım değirmen. Konik dişli, tıpkı el değirmeni gibi sadece bir çeşit motorlusu. Kesinlikle başarılı bir alet. Biraz gürültücü sadece. Diğer değirmenin ismini duydum ama kullanıcısı pek az galiba bildiğim kadarıyla.

Geri