• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Şubat ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Calibre Coffee seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Öğüttüğü kahveyi eledikten sonra demleyenlerin tecrübeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mvguzes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mvguzes

Barista
İsim
mvguzes
Daha fazla  
İsim
mvguzes
Ekipmanlar
V60
V60 ile demlemeler yapıyorum, zaman zaman chemex de kullanıyorum. Seramik değirmen kullanırken v60 demlemelerinde acılık hissettiğim için bir elek kullanmaya başladım. 400 mikronun altındaki parçaları demlemeye katmadığımda aromaları ve tadı daha iyi almaya başladım. Acılık veya kahveye göre değişen ekşilik ve küçük parçaların aşırı demlenmesinden kaynaklı aromayı bastıran tatlar ortadan kalktı. Bunu pek çok kahvede deneme fırsatım oldum. Demleme yöntemine göre özel aralıklarda eleme yapmıyorum. Ancak 400 mikronun altındakileri eliyorum. Daha sonra çelik çapaklı değirmen kullanmaya başladım yine elemeden yaptığım denemeler iyi sonuç vermedi. Sonuçta 400 mikronun altındaki parçalar azaldı ama yine de vardı.

Çelik çapaklı değirmenler birçok kişinin bütçesini açıyor. Profesyonel değirmenler ise gücümüzün çok ötesinde kalıyor. Kahveyi profesyonel değirmende öğütüp tüketmenin ise öğütülen kahvenin aromalarının çok kısa sürede uçması ve sonrasında bayatlaması nedeniyle iyi bir tercih olmadığı hepimizin malumu. Bu nedenle elemeyen birçok kişi küçük partikülleri de demlemeye katmış oluyor. Bir de kalitesiz filtre kullanıyorsa tıkanma problemi de ortaya çıkacaktır. Hario'nun son zamanlarda filtre ile ilgili yaptığı değişiklikler de forumda konuşulmuş. Kartonlu 40'lık kutular haricinde bu sorunun yaşanması da kaçınılmaz.

Bütün bunlar birlikte düşünüldüğünde özellikle 200 veya 400 mikron altındaki partikülleri elemenin demlenen kahvenin tadına önemli derecede etkisi olduğunu düşünenler var mı?

450-500 tl ye değirmen bulunduğu düşünülürse veya en kötü sözen alınsa hem kahve israfının önüne geçilmiş olur hem de eleme zahmetinden kurtulursunuz. Partikül boyutunun yanında partiküllerin kesim şeklinde önemli :)

sözen pişmanlıktır

2-3 yıl sözen kullandım, 15 yıldır nitelikli kahve içiyorum bu yorumunuza katılmıyorum maalesef. Sizin için güzel bir yöntem olabilir ama altını çizerek söylüyorum kişisel olarak ben böyle düşünmüyorum. Sözenden çok güzel kahveler içtim, evet Comandante gibi bir değirmen tatsal olarak kahveyi iyileştirdi ama siyah ve beyaz değildi.

Değirmen kalibrasyonu dışında kullanmamaya başladım. Kendimce sebeplerim:

Elemek çok zaman alıyor
Tozların dengeli bir kahve için şart olduğunu düşünüyorum
İyi bir değirmen elemeyi bence gereksiz yapıyor

Kahve demleme yarışmalarında veya çok kötü bir değirmeniniz varsa işe yarayacağını düşünüyorum.

Timemore Slim var Mis gibi değirmen Tutarlılık sorunu yok Comandanteye çok yakın sonuçlar sunuyor kullanıcılara illa milyarlar vermenize gerek yok. Kahve Eleyecek kadar zengin değilim diyorum Nitelikli 250 Gram çekirdek olmuş 80-85 Tl :D

Geri