• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Öğüterek degassing hızlandırılabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan krmbyl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

krmbyl

Barista
İsim
Kerem
Daha fazla  
İsim
Kerem
Espresso Makinesi
Kendi makinesini yapmaya çalışıyor
Örneğin ideal degassing süresi 20 gün olan bir kahveyi öğütüp kısa süre bekletsek daha hızlı degassing olmuş olur mu? Bu şekilde bir deneme yapan oldu mu merak ettim.

Evet kısmen gerçekleşebilir ama bunun ölçümü yok şu günde şu kadar beklemek gibi…

Bununla ilgili çok yorum var, genel kanı şu, en iyisi 20 gün beklemek ama kahve yoksa öğütüp yarım saat sonra da demlenebilir.

Ne zaman bu soruyu görsem aklıma bu yorum gelir.
Kesinlikle Teoman'ın bu yorumuna katılıyorum. degassing süresince sadece co2 salınımı değil tatta da çok fazla değişim oluyor. Kendi denemelerimde örneğin 15. günde paketi açıp vakumlayıp (oksidasyonu kesip) buzluğa atmadan beklediğimde her gün tatta değişimler oluyor. Bu değişim aroma kaybı olmadığını biliyorum çünkü vakumlamadığım zaman ciddi aroma kayıpları oluyor. Bu bahsettiğim sadece tat değişimi, ben "olgunlaşma" diye tabir ediyorum.

Öğütüp beklemek gaz salınımını hızlandırır mı bunun cevabı tartışmasız evet!
Fakat belirli bir süre öğütüp beklemek, belirli bir süre öğütmeden dinlenmiş bir kahveyle aynı profili verir mi ? Bence vermez.

Son düzenleme:
Geri