orkunustel
Barista
- İsim
- Orkun Üstel
Evet! Geldik Ocak Ayı Toplu Tadım Etkinliğinin son etkinliğine!
Öncelikle toplu alım ekibindeki arkadaşlarımız @selamet , @mvscoffee ve @msacid başta olmak üzere hepinizin sayesinde çok güzel bir ay geçiriyoruz hep beraber. Brezilya Sitio Sao Pedro reçete etkinliğimiz de başladı, sanırım 13-14 reçete toplandı. Etkinliğin başvurularının bitmesine çok az kaldı kısaca.
Son etkinliğimizde, kulübün ilk canlı yayın cupping etkinliğinde de eşlik etmiş biri olarak, kendi markamızın kazandığı etkinlikte de bir canlı yayın tadım buluşması olmasını istemiştim ve ortak kararlar sonrası tadım sonu soru cevap yapacağımızı Sonuç sayfasında duyurmuştuk.
Bu etkinlikte neler yapacağız, nasıl yapacağız detayları paylaşma zamanı geldi!
us02web.zoom.us
Kahve Kulübü Youtube Kanalı
Detaylar:
* 29 Ocak Cumartesi günü saat 20:00'da etkinlik Zoom üzerinde başlayacaktır.
* Zoom linki ilerleyen günlerde buraya eklenecektir.
* Toplam süre 45 dakika Cupping, 45 dakika tadım notları paylaşımı ve soru cevap olmak üzere 1 saat 30 dakika sürecektir.
Gerekenler:
* Cupping kaşığı ya da çorba kaşığı
* Değirmen
* En az 1 çeşit Kafein Kültür kahvesi
* En az 200 ml sıvı alabilen fincan (Kahve sayınıza göre fincan sayısı artacaktır.)
* Su ısıtıcı (Mümkünse ısı ayarlı)
* Tartı
* Değirmen
* Zaman ölçer
* Kaşık temizlemek, köpük temizlemek için bir veya bir kaç fincan, yutmayıp tükürmek isteyenler için de tükürük fincanı
Nasıl yapılacak:
13 Gram Kahve
200 Mililitre su
94 C derece su sıcaklığı
4 Dakika demleme süresi
Öğütüm değirmenlerinizde tavsiye edilen filtre kahve öğütme aralığının başlangıcı
Not: Canlı yayın başlamadan önce kahveyi demlememek kaydı ile tüm ön hazırlığınızı yapmanız gerekmektedir. (Öğütüm, suyu hazırlama ve ısıtma, fincanlara kahvelerin yerleştirilmesi vb.)
Daha önce Cupping yapmamış arkadaşlarımıza bir fikir sunması adına Cup of Excellence Youtube'unda yayınlanmış olan Cupping videosunu bırakıyorum buraya. Etkinliğe katılacak ve ilk kez Cupping yapacaklar için bu videoyu mutlaka izlemelerini rica ediyorum.
O zaman tadımda görüşmek üzere!
Öncelikle toplu alım ekibindeki arkadaşlarımız @selamet , @mvscoffee ve @msacid başta olmak üzere hepinizin sayesinde çok güzel bir ay geçiriyoruz hep beraber. Brezilya Sitio Sao Pedro reçete etkinliğimiz de başladı, sanırım 13-14 reçete toplandı. Etkinliğin başvurularının bitmesine çok az kaldı kısaca.
Son etkinliğimizde, kulübün ilk canlı yayın cupping etkinliğinde de eşlik etmiş biri olarak, kendi markamızın kazandığı etkinlikte de bir canlı yayın tadım buluşması olmasını istemiştim ve ortak kararlar sonrası tadım sonu soru cevap yapacağımızı Sonuç sayfasında duyurmuştuk.
Bu etkinlikte neler yapacağız, nasıl yapacağız detayları paylaşma zamanı geldi!
Join our Cloud HD Video Meeting
Zoom is the leader in modern enterprise video communications, with an easy, reliable cloud platform for video and audio conferencing, chat, and webinars across mobile, desktop, and room systems. Zoom Rooms is the original software-based conference room solution used around the world in board...
Kahve Kulübü Youtube Kanalı
Detaylar:
* 29 Ocak Cumartesi günü saat 20:00'da etkinlik Zoom üzerinde başlayacaktır.
* Zoom linki ilerleyen günlerde buraya eklenecektir.
* Toplam süre 45 dakika Cupping, 45 dakika tadım notları paylaşımı ve soru cevap olmak üzere 1 saat 30 dakika sürecektir.
Gerekenler:
* Cupping kaşığı ya da çorba kaşığı
* Değirmen
* En az 1 çeşit Kafein Kültür kahvesi
* En az 200 ml sıvı alabilen fincan (Kahve sayınıza göre fincan sayısı artacaktır.)
* Su ısıtıcı (Mümkünse ısı ayarlı)
* Tartı
* Değirmen
* Zaman ölçer
* Kaşık temizlemek, köpük temizlemek için bir veya bir kaç fincan, yutmayıp tükürmek isteyenler için de tükürük fincanı
Nasıl yapılacak:
13 Gram Kahve
200 Mililitre su
94 C derece su sıcaklığı
4 Dakika demleme süresi
Öğütüm değirmenlerinizde tavsiye edilen filtre kahve öğütme aralığının başlangıcı
Not: Canlı yayın başlamadan önce kahveyi demlememek kaydı ile tüm ön hazırlığınızı yapmanız gerekmektedir. (Öğütüm, suyu hazırlama ve ısıtma, fincanlara kahvelerin yerleştirilmesi vb.)
Daha önce Cupping yapmamış arkadaşlarımıza bir fikir sunması adına Cup of Excellence Youtube'unda yayınlanmış olan Cupping videosunu bırakıyorum buraya. Etkinliğe katılacak ve ilk kez Cupping yapacaklar için bu videoyu mutlaka izlemelerini rica ediyorum.
O zaman tadımda görüşmek üzere!
Moderatörün son düzenlenenleri: