Çok teşekkür ederim hocam.Pitcher ın içinde vortex in daha güçlü daha açılı olmasını sağlıyor ancak buhar basınç gücü ile alakalı örneğin 4 delik ev tip makinede kötü sonuç verecektir. Profesyonel makinelerin konusu daha çok.
Hocam çok teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için, ben de yeni başlamayı düşünüyorum çok mükemmel bir şey olamayacak büyük ihtimalle ama bir buhar çubuğu sipariş verdim içinde tek delik ve üç delikli nozzle var, o yüzden merak etmiştim deTeknik açıdan değil ama kullanıcı olarak pratik kendi tecrübemi paylaşayım. Breville kullanırken tek delikte istediğim kıvamda süt köpürtemiyordum. (Modelini hatırlamıyorum ama eski bir modeldi) ama gaggia da 2 delik işimi çok kolaylaştırdı. Ama bu söylediklerim 0.3 lük sütlüklerde 0.5 likte gaggia yine istediğim kıvamı veriyor ama süre çok uzun. Festivallerde ve bazı kafelerde ticari makinelerde 4 delikli buhar çubuğu denedim ama verdikleri buhar gücü ev ile karşılaştırılamaz. hatta çok hızlı ısttığı için kıvam alana kadar neredeyse sütü 75 derecelerin üstüne çıkaracaktım. Dolayısıyla kıvam konusunda yardımcı oluyor 2. delik bence tek delikte uygun pozisyon bulmak vs daha zor gibi ev için
Hocam afedersiniz ama neden üçüncü deliği tıkamam gerektiğini anlayamadım sütün sıcaklığının daha yüksek olmadan köpürmesi için mi3. deliğin içerisine tahta kürdan sokup buharı çok hafif açarak ıslatın, şişip deliği kapatsın. bunu kullanabilirsiniz ayrıca başlık çıktığı için kürdanı istediğiniz zaman çıkartırsınız
başlangıç seviyesinde yüksek güç pek de kontrol edilebilir olmuyor. ilk başlarda vortexi ve çubuğun duruşunu anlamak ve kavramak için daha fazla zamanınız oluyor.Hocam afedersiniz ama neden üçüncü deliği tıkamam gerektiğini anlayamadım sütün sıcaklığının daha yüksek olmadan köpürmesi için mi
Teşekkür ederim biraz daha anladımbaşlangıç seviyesinde yüksek güç pek de kontrol edilebilir olmuyor. ilk başlarda vortexi ve çubuğun duruşunu anlamak ve kavramak için daha fazla zamanınız oluyor.