• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nozzle delikleri hakkinda,

Herkese iyi günler kafama bir şey takıldı ve forumda detaylı bilgi bulamadımda. Bu buhar çubuklarındaki nozzle’ ların delik sayısı neyi değiştiriyor acaba açıklayabilecek birisi var mı? Hangisini hangi durumda kullanmalıyız acaba?
 
Pitcher ın içinde vortex in daha güçlü daha açılı olmasını sağlıyor ancak buhar basınç gücü ile alakalı örneğin 4 delik ev tip makinede kötü sonuç verecektir. Profesyonel makinelerin konusu daha çok.
 
Teknik açıdan değil ama kullanıcı olarak pratik kendi tecrübemi paylaşayım. Breville kullanırken tek delikte istediğim kıvamda süt köpürtemiyordum. (Modelini hatırlamıyorum ama eski bir modeldi) ama gaggia da 2 delik işimi çok kolaylaştırdı. Ama bu söylediklerim 0.3 lük sütlüklerde 0.5 likte gaggia yine istediğim kıvamı veriyor ama süre çok uzun. Festivallerde ve bazı kafelerde ticari makinelerde 4 delikli buhar çubuğu denedim ama verdikleri buhar gücü ev ile karşılaştırılamaz. hatta çok hızlı ısttığı için kıvam alana kadar neredeyse sütü 75 derecelerin üstüne çıkaracaktım. Dolayısıyla kıvam konusunda yardımcı oluyor 2. delik bence tek delikte uygun pozisyon bulmak vs daha zor gibi ev için
 
Teknik açıdan değil ama kullanıcı olarak pratik kendi tecrübemi paylaşayım. Breville kullanırken tek delikte istediğim kıvamda süt köpürtemiyordum. (Modelini hatırlamıyorum ama eski bir modeldi) ama gaggia da 2 delik işimi çok kolaylaştırdı. Ama bu söylediklerim 0.3 lük sütlüklerde 0.5 likte gaggia yine istediğim kıvamı veriyor ama süre çok uzun. Festivallerde ve bazı kafelerde ticari makinelerde 4 delikli buhar çubuğu denedim ama verdikleri buhar gücü ev ile karşılaştırılamaz. hatta çok hızlı ısttığı için kıvam alana kadar neredeyse sütü 75 derecelerin üstüne çıkaracaktım. Dolayısıyla kıvam konusunda yardımcı oluyor 2. delik bence tek delikte uygun pozisyon bulmak vs daha zor gibi ev için
Hocam çok teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için, ben de yeni başlamayı düşünüyorum çok mükemmel bir şey olamayacak büyük ihtimalle ama bir buhar çubuğu sipariş verdim içinde tek delik ve üç delikli nozzle var, o yüzden merak etmiştim de
 
3. deliğin içerisine tahta kürdan sokup buharı çok hafif açarak ıslatın, şişip deliği kapatsın. bunu kullanabilirsiniz ayrıca başlık çıktığı için kürdanı istediğiniz zaman çıkartırsınız
Hocam afedersiniz ama neden üçüncü deliği tıkamam gerektiğini anlayamadım sütün sıcaklığının daha yüksek olmadan köpürmesi için mi
 
Hocam afedersiniz ama neden üçüncü deliği tıkamam gerektiğini anlayamadım sütün sıcaklığının daha yüksek olmadan köpürmesi için mi
başlangıç seviyesinde yüksek güç pek de kontrol edilebilir olmuyor. ilk başlarda vortexi ve çubuğun duruşunu anlamak ve kavramak için daha fazla zamanınız oluyor.
 
Geri
Üst