• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli Türk Kahvesi Nasıl Demlenir? Şampiyonun Tarifi

Konum
istanbul/kadiköy
İsim
Koray ERDOĞDU
Daha fazla  
İsim
Koray ERDOĞDU
Espresso Makinesi
kees wan der westen
Değirmen
mahlkonig ,comandante
Ekipmanlar
cezve,cezve,cezve
WhatsApp Image 2020-04-14 at 13.50.56.jpeg

Nitelikli Türk Kahvesi Nasıl Demlenir.


⦁ Öğütülmüş kahve yerine her zaman çekirdek veya taze kahve kullanın.

⦁ kullanacağınız kahve çekirdek ise çok ince olmayacak şekilde öğütün.

⦁ Bir fincan için 9 g kahve kullanın.

⦁ Kahveyi bakır cezvenin içerisine boşaltın.

⦁ Üzerine kullandığınız fincanın iç hacmi 70 g kadar suyu gezdirerek boşaltın.

⦁ Kahvenin demleme süresinin uzamaması ve acılaşmaması için oda sıcaklığında ılık su kullanın.

⦁ Kullanılan suyun arıtma suyu veya hazır damacana su olmasına özen gösterin,musluk suyu asla kullanmayın.

⦁ Tüm kahvenin suyla teması ve tam anlamı ile çözünmesi için 10 tur sağdan sola karıştırın.

⦁ Karıştırılırken tadının etkilenmemesi için ve cezveye zarar vermemek için tahta kaşık kullanın.

⦁ Orta derece ateşte demlemeye bırakın,demleme sırasında kesinlikle karıştırmayın.

⦁ 2-2.5 dk'lık demleme süresinde kaynamadan ocaktan alın.

⦁ Kullanacağınız fincanın tabanı geniş,üst kısmı dar fincan olmasına özen gösterin.

⦁ Köpüğün dağılmaması için fincanı 45 derecelik açıyla eğerek kahveyi boşaltın.

⦁ Telvenin çökmesi ve kahvenin içilebilir ısıya gelesi 3 dk bekleyin ve için.

⦁ Türk kahvesi içilebilir ısıya geldiğinde önce suyu içiniz.

⦁ Su ile damağınızı temizledikten sonra Türk Kahvenizi içebilirsiniz.
 
Yaklaşık on yıldır filtre ve espresso içen birisi olarak hep Türk kahvesinden hep uzak durdum. Ama sizin paylaşımlarınız nedeni ile Türk Kahvesi demlemeye heves ettim. Soy c3 cezve aldım dün teslim oldu bugün Sufi serisi bardaklarım gelicek evde eletkrikli ocak vardı bir de onun için Nurgaz ocakta aldım. Yapamazsam başınıza ekşiycem :) Koray Bey.
 
Bir Videonuzda 1.30-1.45 i hedeflediginizi söylemiştiniz sanırım Update yedi bu süre :) Yeni Önerilen süreye 2.00-2.30 diyebilirmiyiz o zaman :)
 
Yaklaşık on yıldır filtre ve espresso içen birisi olarak hep Türk kahvesinden hep uzak durdum. Ama sizin paylaşımlarınız nedeni ile Türk Kahvesi demlemeye heves ettim. Soy c3 cezve aldım dün teslim oldu bugün Sufi serisi bardaklarım gelicek evde eletkrikli ocak vardı bir de onun için Nurgaz ocakta aldım. Yapamazsam başınıza ekşiycem :) Koray Bey.
süper seve seve yardımcı olurum. çekinmeden sorun ve yazın lütfen bunun için buradayım bilgi paylaşınca güzel ve değerli oluyor
 
@kahvekolik.barista Koray hocam, kullanılan su sıcaklığı ile ilgili farklı farklı tavsiyeler var. Siz en iyi sonucu kaç derece su ile alıyorsunuz? ya da kahve türüne göre bir su sıcaklığı seçiminiz var mı?
Ben sabit 70 derecede su kullanıyorum. Ama herkeste ısı ayarlı kettle olmadığı için farklı tavsiyeler vermek zorunda kalıyorum. 🙌
 
Bir Videonuzda 1.30-1.45 i hedeflediginizi söylemiştiniz sanırım Update yedi bu süre :) Yeni Önerilen süreye 2.00-2.30 diyebilirmiyiz o zaman :)
Evet yeni yeni çalışmalar var aslında demleme zamanı ile ama ortam sıcaklığı kullanılan ekipman özelliği falan araya girince zamanlarda farklılıklar oluyor. Tavsiye verdiğim için kısıtlama getirmiyorum zamana max 2.30 diyorum.
Ben sabit olarak 1.45 demliyorum.
 
@kahvekolik.barista koray bey süre geçtikçe kahve doğal olarak yanlardan köpürüyor ortaya doğru daralıyor. Tam olarak köpük hangi seviyede iken ocaktan ayırıyorsunuz?
 
@kahvekolik.barista koray bey süre geçtikçe kahve doğal olarak yanlardan köpürüyor ortaya doğru daralıyor. Tam olarak köpük hangi seviyede iken ocaktan ayırıyorsunuz?
Kahve demlenmeye başladığında yani 1.dk sında cezveyi ocagın üzerinden 3 cm kadar kaldırıp dairesel sallıyoruz köpüğün daha homejen olması için.
Kenarlardan toplanmaya başladığından 2.3 cm yükseldiğinde ocaktan almanız gerek .
 
Kahve demlenmeye başladığında yani 1.dk sında cezveyi ocagın üzerinden 3 cm kadar kaldırıp dairesel sallıyoruz köpüğün daha homejen olması için.
Kenarlardan toplanmaya başladığından 2.3 cm yükseldiğinde ocaktan almanız gerek .

Köpüğün homojen dağılması bize tatsal bir avantaj sağlıyor mu ? Yoksa sadece görüntü için mi ? Yani espressoyu çok geniş ağızlı bir fincan yerine, küçük dar ağızlı bir fincana koymak gibi
 
Evet yeni yeni çalışmalar var aslında demleme zamanı ile ama ortam sıcaklığı kullanılan ekipman özelliği falan araya girince zamanlarda farklılıklar oluyor. Tavsiye verdiğim için kısıtlama getirmiyorum zamana max 2.30 diyorum.
Ben sabit olarak 1.45 demliyorum.
Anladım Teşekkürler o zaman 1.45 Hedefleyerek demleyelim içmişken en iyisini yapmaya çalışalım dimi :)
 
Köpüğün homojen dağılması bize tatsal bir avantaj sağlıyor mu ? Yoksa sadece görüntü için mi ? Yani espressoyu çok geniş ağızlı bir fincan yerine, küçük dar ağızlı bir fincana koymak gibi
Köpüğün daha parlak,hava kabarcıklarının patlamasını ve görünüşünün daha pürüzsüz olmasını sağlar.
Tam aksine köpük Türk kahvesinde tadın önüne geçiyor bunun nedeni ise en ince kahve taneleri köpükte kalıyor içerken dildeki tat alma duyularını kapatıyor
.Ama içindeki tepkimeden dolayı köpük oluşmak zorunda.
 
Soy c3 için 18gr kahve 140ml su ile demleme yaptım ama sufi iki bardağı doldurmada yeterli olmadı birde telve fazla oldu sanki.
 
@kahvekolik.barista

Kahveyi ocaktan ne zaman alacağımı nasıl anlayabilirim? Krema yükselmeye başladığında direk alıyım mı? Yoksa biraz yükselmesini mi bekliyim?

Filtre kavrumlar mı yoksa espresso kavrumlar mı daha çok tercih ediliyor Türk kahvesi için?

2 kişilik yaparken kremayı nasıl 2 fincana dağıtabilirim?
 
Geri
Üst