• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli Sıcak Çikolata var mı?

TayfunTmr

Barista
İsim
Tayfun Tamer
Daha fazla  
İsim
Tayfun Tamer
Espresso Makinesi
Flair 58, Wacaco Minipresso NS2
Değirmen
Femobook A68, Kinu M47, Mavo Phantox Pro
Ekipmanlar
V60, Aeropress, Deep 27, Hero Dripper
Böyle bir seçenek var mı, yoksa klasik nestle mi alacaz, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Çikolata için fazla seçenek yok. Butik üretim yapan birkaç yerden kuvertür almaya kalksanız oldukça pahalıya patlar fincan maliyeti.

Bunun yerine Kahve Dünyası’ndan kuvertür çikolata alıp benmari ile eritip uygun kıvam ve sıcaklığa gelince 50-60 derece sütü azar azar ekleyip sıvı miktarını dengeli biçimde arttırabilirsiniz. Benmari cihazı olmadan biraz yorucu evde bu şekilde yapmak. Ancak ortaya çıkan ürün paketli kakaolu süt tozlarından daha iyi. Ve en azından gerçek çikolata içmiş oluyoruz böylece.

Son düzenleme:
Trendyol friendzone da 150 gr nitelikli çikolatalar sıklıkla indirime girip 100 liranın altına düşüyor. 1 kerekte 50-60 gr kullanılıyorsa 50 gr desek bardağı 30-35 lira yapar. Ucuz değilmiş. Bir de sütünü mütünü ekle 50 ye kadar yolu var.
Aslında sırf sütlü çikolata yapabilmek adına nitelikli çikolata blend yapsalar ve fiyatı ucuz olsa, amaç dediğim gibi sütlü çikolata için tadım notası pek önemli olmayan düz çükülata satsalar önümüz de kış akşamları içmek keyifli olabilirdi.

Onun dışında çükülatı kendi evinde yapanlar da vardı. YT'ye yazsanız çıkar.

Ya olmadı File den kuvertür çikolata alıp yapacağım gibi, astarı yüzünden pahalı gelecek öbür türlü, hani hazır satan bulamadım, bilen varsa diye konuyu açmıştım daha çok.

Ben gunluk olarak altin marka kuvertur (kahve dunyasi) kullaniyorum gayet lezzetli basarili. Trendyolda suan 2.5kg 350 tl civarinda olmasi lazim. Mocha sosumu da bununla yapiyorim. Sut veya krema ile karistirarak. Cikolata ile ayrica hobi ugrastigim icin fazla miktarlarda almak benim icin sorun olmuyor ama 1kg liklari da var pul formunda.

Bende browni yaparken 600 gr kadar kullanıyorum aslında iyi olabilir bir bakayım. teşekkürler

Kuvertur sicak cikolata, mocha sosunda..vs temperlemeye cok gerek duymuyorum fakat cikolata veya kaplama yapiminda temperleme yapmaniz gerekir. Kisaca onu da arastirmanizi tavsiye ederim hocam isler detaylanirsa. Mantik basit. Cikolatayi 40-45 C arasina yukselt 27C lere dusur sonra 32 C lere tekrar cikart sogumaya birak. Bu kadar. 🙂

Var, kendi yaptığınız sıcak çikolata en nitelikli olanıdır.

Geri