• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli -Kitap- Dostluğu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DaunterM

Arkadaşlar cidden mi ya?
İsim
Mustafa Yıldıran
Merhabalar,

Umarım genel olarak keyfiniz ve sağlığınız yerinizdedir.

Yine bir gece vakti ve yine Mustafa olarak kafamda bir şeyler canlandı bunu sizlerle paylaşmak istedim.

Ben genel olarak ders kitapları, makaleler, tezler kısacası literatür harici çok kitap okuyan birisi değilim fakat bunu değiştirmek istiyorum. Malum durumlar ortada ve kağıdın sayfası çok pahalı geliyor.

O yüzden belki de kitaplarımızı birbirlerimizle paylaşabileceğimiz bir başlık olmasını diledim. Böylelikle sadece kargo ücretine kitapları değiş tokuş yapabilir ve dostluğumuzu pekiştirmiş olabiliriz.

Kitaplarını çok seven forum üyeleri olduğu için genel bir kural koymaktansa istekte bulunan ve verecek kişi arasında özel bir kurallama sisteminin olması da daha doğru olabilir diye düşünüyorum.

Bu başlık altında okumak istediğimiz kitapları paylaşırız, paylaşmak isteyen direkt olarak özelden iletişime geçerek yeni bir dostluğu başlatmış olur.

Ne dersiniz?

Ders kitapları, makaleler ve tezler haricinde kitap okuma alışkanlığını kendime kazandırırsam mutlaka katılmak isterim.

Önce tam anlamıyla bu alışkanlığı kazanmam lazım. Okunacak bir sürü kitap sırada bekliyor 🙂

Kitap takası pek yaptığım bir şey değil. Genellikle durmadan alıyorum. Yıllardır imzalı ve ilk baskı kitapların koleksiyonunu yapıyorum.

Romanların v.s güncel baskıları gibi şeyleri takas edebiliriz. Zaten okuduktan sonra beni çok etkilemediyse bir roman, elimdeki kitap hacmini göz önünde tutunca gereksiz yer kaplıyorlar gibi geliyor ama özellikle sanatla ilgili belli metinler v.s olursa çok isterim takas yapmak.

Özellikle aradığım şeyler olursa o kitap karşılığı size bire üç kitap karşılığı bile veririm. İngilizce fransızca türkçe hepsi olur. Özel olarak ressam kitaplarını, felsefe sosyoloji kitaplarını, ingilizce, fransızca v.s genel olarak topluyorum.

Çağdaş Fransız düşüncesinden, (deleuze, foucault derrida) Çeşitli Batılı ressamlardan v.s üzerlerine yazılmış metinlerden v.s... böyle şeyler elinde olan varsa özellikle bana yazabilir. İster satmak için ister takas yapmak için...

Tabi bununla beraber roman v.s de bol bol okuyan birisiyim ama bir listeye bakmaksızın takas fikri çok zor geliyor :)

Son düzenleme:
Öyle kitaplar vardır ki yüz kitaba eş değerdirler. Önemli olan onları bulabilme kabiliyetidir. Okurların çoğu bundan yoksundur. Saçmasapan 21. yüzyıl kurgusuna tonla para dökerler.

Geri